En directe

Trotamundos

ACCIÓ SOCIAL

El grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa, un arbre amb vocació de servir

Aprincipis dels anys 80, i gràcies al Seminari de Tortosa, va néixer a lacapital del Baix Ebre un esplai creat amb un únic objectiu: servir…

4 juny 2018

Redacció

Comparteix

Aprincipis dels anys 80, i gràcies al Seminari de Tortosa, va néixer a lacapital del Baix Ebre un esplai creat amb un únic objectiu: servir les personesmés vulnerables. Amb aquesta intenció, l’esplai que va rebre el nom deBlanquerna, va començar a atendre persones de totes les edats i en diferentssituacions, a les quals va oferir des d’activitats de lleure i companyia, finsa higiene i alimentació, sempre des del compromís cristià.

Ara,gairebé 40 anys més tard, el grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa ja és tot unreferent al territori pel que fa a l’atenció a les persones amb risc d’exclusió.Durant l’any 2017, Blanquerna va atendre 2.585 persones, amb l’ajuda de més de100 voluntaris i professionals contractats. Tal com explica Federico DiegoEspuny, pedagog i membre de l’esplai, aquesta entitat s’ha convertit en un “granarbre amb vocació de servir els més petits i fràgils, els descartats i els mésvulnerables”.

Una nova seu per oferir mésserveis

Ambl’afany de seguir servint els que més ho necessiten, l’Esplai Blanquerna va inaugurarel passat 31 de maig una nova seu, situada al número 3 de la plaça Mossèn Sol.Aquest nou espai, que s’ha aconseguit gràcies a la gestió de Toni Polo i NúriaPalau, és un lloc més gran que permetrà la formació de nous educadors, a lamateixa vegada que farà possible atendre més gent. Segons ha explicat Espuny, lanova seu “afavoreix la transparència, la relació, el respecte incondicional, il’autenticitat, gràcies a la recuperació de vells elements que el pas del tempshavien amagat”. Precisament un d’aquests elements és el dibuix d’un arbre a lesparets del local, que expressa la voluntat d’agermanament de persones ifamílies alhora que evoca l’Arbre de Ramon Llull, que inspirà el nom de l’associació.

Lajornada d’inauguració va ser una ocasió de retrobament dels pioners delprojecte, i d’acollida als nous col·laboradors i voluntaris, i va comptar ambla presència del rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral, mossènJosep Ma Membrado.

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció