En directe

Fabricació Pròpia

ACCIÓ SOCIAL

El grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa, un arbre amb vocació de servir

Aprincipis dels anys 80, i gràcies al Seminari de Tortosa, va néixer a lacapital del Baix Ebre un esplai creat amb un únic objectiu: servir…

4 juny 2018

Redacció

Comparteix

Aprincipis dels anys 80, i gràcies al Seminari de Tortosa, va néixer a lacapital del Baix Ebre un esplai creat amb un únic objectiu: servir les personesmés vulnerables. Amb aquesta intenció, l’esplai que va rebre el nom deBlanquerna, va començar a atendre persones de totes les edats i en diferentssituacions, a les quals va oferir des d’activitats de lleure i companyia, finsa higiene i alimentació, sempre des del compromís cristià.

Ara,gairebé 40 anys més tard, el grup d’Esplai Blanquerna de Tortosa ja és tot unreferent al territori pel que fa a l’atenció a les persones amb risc d’exclusió.Durant l’any 2017, Blanquerna va atendre 2.585 persones, amb l’ajuda de més de100 voluntaris i professionals contractats. Tal com explica Federico DiegoEspuny, pedagog i membre de l’esplai, aquesta entitat s’ha convertit en un “granarbre amb vocació de servir els més petits i fràgils, els descartats i els mésvulnerables”.

Una nova seu per oferir mésserveis

Ambl’afany de seguir servint els que més ho necessiten, l’Esplai Blanquerna va inaugurarel passat 31 de maig una nova seu, situada al número 3 de la plaça Mossèn Sol.Aquest nou espai, que s’ha aconseguit gràcies a la gestió de Toni Polo i NúriaPalau, és un lloc més gran que permetrà la formació de nous educadors, a lamateixa vegada que farà possible atendre més gent. Segons ha explicat Espuny, lanova seu “afavoreix la transparència, la relació, el respecte incondicional, il’autenticitat, gràcies a la recuperació de vells elements que el pas del tempshavien amagat”. Precisament un d’aquests elements és el dibuix d’un arbre a lesparets del local, que expressa la voluntat d’agermanament de persones ifamílies alhora que evoca l’Arbre de Ramon Llull, que inspirà el nom de l’associació.

Lajornada d’inauguració va ser una ocasió de retrobament dels pioners delprojecte, i d’acollida als nous col·laboradors i voluntaris, i va comptar ambla presència del rector de la parròquia del Sant Crist de la Catedral, mossènJosep Ma Membrado.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024