En directe

La Caravana

RÀDIO ESTEL

"El Maig del 68 ha donat peu a un model de societat líquida"

Què va ser del maig del 68?  Hem reflexionat des d’un punt de vista humanístic sobre aquesta protesta o revolució amb l’historiador i filoleg Jordi…

11 maig 2018

Comparteix
Què va ser del maig del 68? 
Hem reflexionat des d’un punt de vista humanístic sobre aquesta protesta o revolució amb l’historiador i filoleg Jordi Albertí
“És difícil de saber on és la frontera entre protesta i revolució” - ha declarat Albertí a la Fórmula Estel - “Va començar com una protesta però va agafar aires de revolució. Els fets van acabar sense un canvi aparentment de situació general”. 
Jordi Albertí ha destacat conseqüències positives i negatives: “Un model de societat amb capacitat d’empoderament que no crec que existís, amb moviemnts com feministes, ecologistes. i la manera d’organitzar-se la família i la societat és positiva. La negativa també ha donat peu al model de societat líquida que sovint s’ha adaptat a uns nous models econòmics i socials que des del punt de vista humanístic és una manera de tenir adormida a la població”.
Quim Torra serà el nou president de la Generalitat
Xavi Torrens, politòleg i sociòleg, ha fet El Comentari d’Actualitat: “La incògnita s'ha desfet. No tindrem la primera dona presidenta. Que un home de la cultura sigui el pròxim president de la Generalitat no sovinteja. Ha estat l'editorial de A Contravent, potser en aquesta legislatura ens trobarem a contravent. Tota l'oposició ha tingut una resposta bastant aspre. En canvi, Esquerra i CUP la veuen bé. No amb els discursos, sinó amb els fets, ens hauran d'explicar "només amb la república catalana serem lliures", que va dir Torra.
Àngel Miret i Ignasi Miranda, els divendres a les 8:45am, fan repàs de l’actualitat social a Un Món Sense Fronteres
Aquest divendres a la Fórmula estem recordant cançons que van fer història al festival de l’Eurovisió i les cares B, aquelles cançons que no van triomfar al festival però són autèntiques joies. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

Jaume Alonso-Cuevillas diu que Esquerra no és un soci fiable després de l'acord amb el PSC

L'advocat i diputat de JuntsxCat, Jaume Alonso-Cuevillas

L'advocat i diputat de Junts afirma que sortir del govern era l'única opció coherent de Junts

1 febrer 2023

Redacció

"La capacitat de l'aeroport del Prat no es pot augmentar si no s'amplia la pista del costat mar"

Àrea de sortides a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona El Prat

Ho ha explicat Lluís Sala, vicepresident del Col·legi d’Enginyers Aeronàutics de Catalunya, en relació al pacte entre la Generalitat i el PSC pels pressupostos

1 febrer 2023

Marc Molins: "La llei del només sí és sí té moltes deficiències i s'ha de millorar"

Cartells en una manifestació feminista.

L'advocat penalista i doctor en dret Marc Molins constata que la nova norma ha tingut un efecte no desitjat, perquè el text no és correcte i ara s'ha de modificar i "no criticar a qui l'aplica"

31 gener 2023

Redacció