En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

"El Maig del 68 ha donat peu a un model de societat líquida"

Què va ser del maig del 68?  Hem reflexionat des d’un punt de vista humanístic sobre aquesta protesta o revolució amb l’historiador i filoleg Jordi…

11 maig 2018

Comparteix
Què va ser del maig del 68? 
Hem reflexionat des d’un punt de vista humanístic sobre aquesta protesta o revolució amb l’historiador i filoleg Jordi Albertí
“És difícil de saber on és la frontera entre protesta i revolució” - ha declarat Albertí a la Fórmula Estel - “Va començar com una protesta però va agafar aires de revolució. Els fets van acabar sense un canvi aparentment de situació general”. 
Jordi Albertí ha destacat conseqüències positives i negatives: “Un model de societat amb capacitat d’empoderament que no crec que existís, amb moviemnts com feministes, ecologistes. i la manera d’organitzar-se la família i la societat és positiva. La negativa també ha donat peu al model de societat líquida que sovint s’ha adaptat a uns nous models econòmics i socials que des del punt de vista humanístic és una manera de tenir adormida a la població”.
Quim Torra serà el nou president de la Generalitat
Xavi Torrens, politòleg i sociòleg, ha fet El Comentari d’Actualitat: “La incògnita s'ha desfet. No tindrem la primera dona presidenta. Que un home de la cultura sigui el pròxim president de la Generalitat no sovinteja. Ha estat l'editorial de A Contravent, potser en aquesta legislatura ens trobarem a contravent. Tota l'oposició ha tingut una resposta bastant aspre. En canvi, Esquerra i CUP la veuen bé. No amb els discursos, sinó amb els fets, ens hauran d'explicar "només amb la república catalana serem lliures", que va dir Torra.
Àngel Miret i Ignasi Miranda, els divendres a les 8:45am, fan repàs de l’actualitat social a Un Món Sense Fronteres
Aquest divendres a la Fórmula estem recordant cançons que van fer història al festival de l’Eurovisió i les cares B, aquelles cançons que no van triomfar al festival però són autèntiques joies. 

Pots escoltar l'hora informativa de la Fórmula Estel

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció