En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

Arrels Fundació exigeix que s'aprovin els pressupostos i lamenta que el patiment de les persones estigui lligat a negociacions polítiques

El director de l'entitat, Ferran Busquets, ha assegurat que aquest any han pagat gairebé 200 mil euros més per culpa de la inflació

11 octubre 2022

Redacció

Comparteix
Manifestació 'Ningú dormint al carrer'
Manifestació 'Ningú dormint al carrer'. Foto: Arrels Fundació

El director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', ha exigit al govern que aprovi els pressupostos i ha lamentat que el patiment de les persones estigui lligat a negociacions polítiques. En aquest sentit, Busquets ha apuntat que totes les qüestions socials "han de ser drets subjectius" i que "no haurien de dependre directament dels pressupostos".

"Las qüestions socials no haurien de dependre directament dels pressupostos"

Ferran Busquets s'ha mostrat preocupat perquè el debat electoral freni la nova llei del sensellarisme que, per primera vegada, gaudia de suport ferm al Parlament. De totes maneres, ha apuntat: "No hi ha cap indici clar que ens faci pensar que no tirarà endavant". "Però en política tot pot passar", ha afegit. Busquets ha defensat que el 2023 ha de ser l'any que s'aprovi perquè sense marc legal, el govern no està obligat a emprendre accions contra el sensellarisme.

El nou govern

Un tema que ha sortit a l'entrevista a Ràdio Estel és el del nomenament dels nous consellers per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès. En aquest sentit, el director de Fundació Arrels confia en la "sensibilitat social" del nou conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ja que aquest ha estat al capdavant de la fundació Dincat, i li demana que "mantingui les línies de treball acordades, sobretot en la lluita contra el sensellarisme".

D'altra banda, des d'Arrels Fundaciós asseguren que aquest any la seva despesa s'ha incrementat gairebé en 200 mil euros a causa de la pujada de preus i de la guerra a Ucraïna. L'entitat depèn, en gran part, de donacions, i el context social d'enguany ha fet que es reduïssin. Ferran Busquets ha afegit que s'han vist obligats a "aturar la despesa per garantir la viabilitat de la fundació" i ha exposat que "és absurd haver de posar fre quan hi ha tanta necessitat social". Finalment, Busquets ha reiterat que la pobresa és sinònim de patiment.

Entrevista a Ferran Busquets, director d'Arrels Fundació

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els treballadors socials alerten que el sistema no està preparat per afrontar les demandes dels pròxims mesos

Una treballadora atenent un home gran

Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, avisa "que no es reforcen les plantilles ni es defineixen bé els rols que fa cada treballador"

5 octubre 2022

Redacció