En directe

Fórmula Estel

ACCIÓ SOCIAL

ACTUALITAT

SOCIETAT

Els treballadors socials alerten que el sistema no està preparat per afrontar les demandes dels pròxims mesos

Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, avisa "que no es reforcen les plantilles ni es defineixen bé els rols que fa cada treballador"

5 octubre 2022

Redacció

Comparteix

La crisi econòmica provocada per la inflació de preus ja s'ha notat en els serveis socials, que atenen avui més persones que fa uns mesos. Davant d'això, i veient que la situació pot anar en augment durant els mesos vinents, des del Col·legi de Treballadors Socials de Catalunya avisen que el sistema no està preparat pel que vindrà. Ho ha apuntat la seva degana, Conchita Peña, en una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', on ha avisat "que no es reforcen les plantilles ni es defineixen bé els rols que fa cada treballador".

Tot i que fa uns mesos es va aprovar un canvi del model de serveis socials, Peña assegura que "no s'està implantant" perquè "només s'han fet petits canvis i s'ha reforçat algun àmbit com la psicologia a l'atenció primària, però no s'està fent amb la rapidesa que la situació requereix".

"El canvi del model de serveis socials no s'està implantant"

Per pal·liar aquesta situació, des del sector creuen que la proposta de pressupostos que ha fet el govern espanyol va en la bona línia, perquè "posa el focus en problemes que ja tenim identificats", però segons la degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, "cal articular molt bé com aquestes ajudes arriben a la població". En aquest sentit, ha explicat, per exemple, que moltes de les ajudes actuals, com l'Ingrés Mínim Vital, no es demanen per la quantitat de tràmits que ha de fer el sol·licitant, "que acaba cansat perquè la burocràcia no és fàcil".

"La proposta de pressupostos va en la bona línia, però cal articular molt bé com les ajudes arriben a la població"

D'altra banda, des del Col·legi també avisen d'un canvi del perfil d'usuaris que demana ajuda als serveis socials. Si abans eren persones vulnerables i "molt pobres" ara són "famílies amb ingressos que no arriben a final de més". Per això, des del Col·legi de Treballadors Socials de Catalunya reclamen a les administracions que els tràmits per demanar les ajudes socials siguin "ràpids, fàcils i àgils per a tota la ciutadania".

Entrevista a Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

Els Serveis Socials de Barcelona tenen greus problemes de funcionament intern que afecten el servei que donen als usuaris

Una oficina de Serveis Socials de Barcelona

Així ho constata un document elaborat pel mateix Ajuntament de Barcelona al qual ha tingut accés Ràdio Estel

4 octubre 2022

Redacció

ACCIÓ SOCIAL

SOLIDARITAT

Càritas Catalunya retreu a Aragonès que anunciï ajudes noves quan encara hi ha entitats socials que no han rebut els diners que els pertoca

El secretari de presidència de Càritas Catalunya, Luis Miguel Luna, assegura a Ràdio Estel que hi ha molta desinformació a l’hora de demanar ajudes

3 octubre 2022

Redacció