En directe

Fórmula Estel

ACTUALITAT

POLÍTICA

Jéssica Albiach: "Des del Govern central s’ha de posar un terra fiscal perquè no hi hagi territoris que facin competència deslleial"

"No pot ser que hi hagi territoris que vulguin fer regals fiscals als rics” mentre d'altres paguen impostos per “mantenir els serveis públics” dels que no els paguen

21 setembre 2022

Redacció

Comparteix

En una entrevista a 'El Matí a Ràdio Estel', la presidenta del grup En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, aposta perquè el govern central posi un "terra fiscal" que es compleixi a totes les comunitats autònomes, perquè Catalunya no “perdi competències” i, d’aquesta manera, s’eviti la “competència deslleial” entre territoris. La proposta d’Albiach té lloc després que el president de la junta d’Andalusia, Juanma Moreno, hagi suprimit l’impost de patrimoni i hagi fet una crida als empresaris catalans a instal·lar-se al seu territori. 

Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel
Jéssica Albiach, presidenta d'En Comú Podem al Parlament de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

Els liles aposten per mantenir l’impost de patrimoni a Catalunya perquè "no és moment d’abaixar impostos" i demanen al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que digui si vol seguir “el model de Junts per Catalunya” -que en el congrés del partit va apostar, precisament, per eliminar aquest impost- o si aposta per uns pressupostos que "siguin ambiciosos i expansius". Albiach també ha advertit que no estaran al costat del govern “si vol abaixar els impostos als rics” i ha criticat al Govern perquè, ni en públic ni en privat, "no ha fixat les seves prioritats per als pressupostos". Per això, afegeix, les converses estan "estancades". 

Sobre les tensions que hi ha en el si del Govern, Albiach ha dit que el president Pere Aragonès hauria d’admetre que "hi ha una crisi al Govern, i no només entre partits" i li exigeix que "n’assumeixi la responsabilitat, que no es renti les mans" i que "tiri endavant amb un Govern estable que doni resposta als catalans i a les catalanes". La portaveu d’En Comú Podem ha afegit que la fórmula "Esquerra i Junts per Catalunya està esgotada" i considera que l’important, ara, és que “Catalunya tingui un Govern que funcioni". 

"Pere Aragonès hauria d'admetre que hi ha una crisi al Govern i ha d'assumir la seva responsabilitat, no rentar-se les mans"

Amb relació als sis assessors de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, que encara cobren al Parlament, Albiach explica que "són personal de confiança" i per això creu que han de ser de "confiança" de qui faci de president. Per això insta la presidenta en funcions, Alba Vergés, que decideixi si "són de la seva confiança" per mantenir-les al càrrec o no: "Ho ha de decidir ja, perquè aquestes persones estan cobrant i el Parlament ha de ser exemplar".

Albiach s’ha pronunciat sobre el missatge que va llençar Esquerra d’ampliar l'espai de coordinació de l'independentisme a nous actors del sobiranisme: "No farem de cascos blaus de l’independentisme; tinc la sensació que alguns primer parlaven del 80%, que després van començar a parlar pel 52% i, ara, ja estan parlant del 25%". Segons la líder dels comuns, "alguns estan tancant cada vegada més el cercle, i només calia mirar la manifestació de l’ANC en què estaven passant llista de qui hi anava i qui no". 

Entrevista a Jéssica Albiach, presidenta del grup En Comú Podem al Parlament de Catalunya

0:00 / 0:00

Més actualitat

Sense categoria

Pere Aragonès demana a Dalmases "una decisió" davant d'unes "pressions inacceptables" que l'han causat "estupor"

Pere Aragonès, president de la Generalitat de Catalunya, als estudis de Ràdio Estel

El president de la Generalitat també demana als seus socis que facilitin la sortida de Laura Borràs "pel bé de tothom i de les institucions".

21 juliol 2022

Redacció