En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

El món confrare barceloní s´aplega a la Sagrada Família

Més de 4.500 confrares de 70 confraries de l’arxidiòcesi de Barcelona es van aplegar el 20 d’octubre passat a la basílica de la Sagrada Família…

23 octubre 2013

Redacción

Comparteix

Més de 4.500 confrares de 70 confraries de l’arxidiòcesi de Barcelona es van aplegar el 20 d’octubre passat a la basílica de la Sagrada Família per celebrar una Eucaristia presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach i copresidida pels consiliaris de les confraries i germandats i pel bisbe auxiliar Sebastià Taltavull. Ha estat la primera vegada que totes les confraries que formen part del la Consell General de Germandats i Confraries de Barcelona es reuneixen de forma conjunta en una basílica, en un escenari idíl·lic i sublim com és el temple de la Sagrada Família. Un escenari que es va quedar petit i que va deixar fora nombrosos confrares que es van concentrar als voltants del temple, però que també van poder gaudir de la cerimònia i del ambient de respecte, solidaritat i celebració que es respira a la tarda de diumenge als voltants i a l’interior de la basílica. L’acte va començar amb la rebuda per part del cardenal al pas de la Mare de Déu de la Mercè i el pas de Jesús Captiu a la porta de la Nativitat. Tots els confrares van rebre els misteris sota una pluja d’aplaudiments al moment que es donava per iniciada l’Eucaristia, després de l’emotiva i agraïda intervenció del president del Consell General de Germandats i Confraries de Barcelona, Manuel Zamora.L’Eucaristia va estar amenitzada per l’orgue de la basílica i sis cors rocieros que van anar intervenint en diferents moments d’una celebració que va comptar amb intervencions de confrares de totes les confraries. El presbiteri va comptar amb els 70 estendards i escuts de totes les confraries congregades i també amb la presència dels nombrosos preveres que van copresidir l’acte. Acabada l’Eucaristia, a la nau central de la basílica, sota la llum tènue i brillant al mateix temps dels centenars de vitralls del temple, es va escenificar una retrobada de Jesús Captiu amb la seva mare, un moment simbòlic i d’alta càrrega emotiva que emulà un moment de la trobada de la mare i el fill durant la Passió. Un sonor aplaudiment va omplir tots els forats i columnes mentre sonava de fons a la porta de la nativitat la música confrare de la banda de Tambors i Cornetes. Acte seguit els dos misteris i el seguici van anar cap a la porta del Naixement on va cloure l’acte sota les mirades de centenars de persones agrupades als carrers per a mirar aquest moment de clausura de l’acte.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció