En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa agraeix a Colòmbia la creació d'un estatut d'acollida

El Papa s'ha unit aquest diumenge als bisbes de Colòmbia per agrair a les autoritats d'aquest país la creació d'un estatut que acull els migrants…

15 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha unit aquest diumenge als bisbes de Colòmbia per agrair a les autoritats d'aquest país la creació d'un estatut que acull els migrants veneçolans. Al final de l'Àngelus, Francesc ha destacat que, malgrat els seus propis problemes com a nació, "ha tingut el valor de mirar aquestes persones" i donar-los la cobertura d'aquest reconeixement. D'altra banda, coincidint amb el dia de Sant Valentí, el pontífex ha beneït els enamorats i ha recordat que aquest proper dimecres comença la Quaresma. Ha definit aquest temps fort com "un moment favorable per donar un sentit de fe a la crisi que estem vivint". I en la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha animat els creients a "demanar la gràcia d'estimar superant pors i prejudicis".
A partir de l'evangeli d'aquest diumenge VI durant l'any, (del primer capítol de Marc), el bisbe de Roma ha recordat que la lepra que patia l'home guarit per Jesús "és una malaltia repudiada en aquell temps i marginada socialment perquè era considerada impura". En aquesta línia, ha invitat tothom a "demanar al Senyor la gràcia de viure les dues transgressions que ens presenta aquest fragment: la del leprós, que va tenir la valentia de sortir del nostre aïllament, i la de Jesús, que va ser capaç d'estimar més enllà de les pors i prejudicis" fins al punt que, "mogut per la compassió, el toca per guarir-lo". El Papa ha dedicat un pensament especial als "nombrosos i bons sacerdots confessors que tenen actitud misericordiosa" i atrauen la gent.

Finalment Francesc ha comentat que, fins i tot actualment, hi ha arreu del món molts germans i germanes que pateixen lepra "o altres malalties i condicions a les quals, lamentablement, s'associen prejudicis socials". Igualment ha dit que, en alguns casos, hi ha fins i tot discriminació religiosa a causa d'aquestes patologies. El pontífex ha destacat que aquest és un patiment del qual ningú no està està completament exempt, ja que tothom pot experimentar durant la vida "ferides, fracassos, sofriments i egoismes que ens tanquen a Déu i als altres".

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció