En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa agraeix a Colòmbia la creació d'un estatut d'acollida

El Papa s'ha unit aquest diumenge als bisbes de Colòmbia per agrair a les autoritats d'aquest país la creació d'un estatut que acull els migrants…

15 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa s'ha unit aquest diumenge als bisbes de Colòmbia per agrair a les autoritats d'aquest país la creació d'un estatut que acull els migrants veneçolans. Al final de l'Àngelus, Francesc ha destacat que, malgrat els seus propis problemes com a nació, "ha tingut el valor de mirar aquestes persones" i donar-los la cobertura d'aquest reconeixement. D'altra banda, coincidint amb el dia de Sant Valentí, el pontífex ha beneït els enamorats i ha recordat que aquest proper dimecres comença la Quaresma. Ha definit aquest temps fort com "un moment favorable per donar un sentit de fe a la crisi que estem vivint". I en la reflexió de la pregària mariana, el Sant Pare ha animat els creients a "demanar la gràcia d'estimar superant pors i prejudicis".
A partir de l'evangeli d'aquest diumenge VI durant l'any, (del primer capítol de Marc), el bisbe de Roma ha recordat que la lepra que patia l'home guarit per Jesús "és una malaltia repudiada en aquell temps i marginada socialment perquè era considerada impura". En aquesta línia, ha invitat tothom a "demanar al Senyor la gràcia de viure les dues transgressions que ens presenta aquest fragment: la del leprós, que va tenir la valentia de sortir del nostre aïllament, i la de Jesús, que va ser capaç d'estimar més enllà de les pors i prejudicis" fins al punt que, "mogut per la compassió, el toca per guarir-lo". El Papa ha dedicat un pensament especial als "nombrosos i bons sacerdots confessors que tenen actitud misericordiosa" i atrauen la gent.

Finalment Francesc ha comentat que, fins i tot actualment, hi ha arreu del món molts germans i germanes que pateixen lepra "o altres malalties i condicions a les quals, lamentablement, s'associen prejudicis socials". Igualment ha dit que, en alguns casos, hi ha fins i tot discriminació religiosa a causa d'aquestes patologies. El pontífex ha destacat que aquest és un patiment del qual ningú no està està completament exempt, ja que tothom pot experimentar durant la vida "ferides, fracassos, sofriments i egoismes que ens tanquen a Déu i als altres".

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció