En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

"El Papa, amb el missatge pasqual, busca alternatives de pau"

El secretari del Dicasteri de Justícia i Pau, Mario Toso, ha destacat aquest dimarts que el Papa, amb el missatge pasqual de diumenge passat, ha…

18 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El secretari del Dicasteri de Justícia i Pau, Mario Toso, ha destacat aquest dimarts que el Papa, amb el missatge pasqual de diumenge passat, ha renovat una crida ponderada a la pau, entesa com l’únic camí per resoldre els nombrosos conflictes que hi ha arreu del món, particularment el de Síria. Monsenyor Toso ha explicat que, "en l'actual context de múltiples focus de conflicte en diverses zones del món i sobretot de forta tensió entre els Estats Units i Corea del Nord, es fa encara més evident la urgència de trobar serioses alternatives a la que podria ser una terrible desgràcia per a la humanitat, és a dir, una guerra nuclear". En aquesta línia, ha afegit que caldrà "un compromís decidit per part de les institucions internacionals a partir del que haurà de ser la seva reforma per convertir-les en una veritable autoritat política mundial, constituïda democràticament, des de la base i sobre el principi de subsidiarietat".
El secretari del Dicasteri per la Justícia i la Pau ha comentat que, "en els temps actuals, potser les institucions religioses no s'han dedicat a una tasca estratègica de sensibilització i d'educació en la no violència, com feia necessari l'augment de la violència al món". També ha recordat que "s'ha menystingut el creixement de la violència comesa per institucions polítiques, més enllà de l'economia, els mitjans i les xarxes socials". Mario Toso ha elogiat el Sant Pare perquè "ha tornat a fer una crida a la no violència activa i creativa", alhora que ha expressat el seu suport a tots els grups que lluitin contra la violència.
El secretari del Dicasteri per la Justícia i la Pau ha fet seu el compromís de l’Església amb la pau. "Per vocació, l'Església està cridada, per la seva dedicació a l'anunci i al testimoni de Crist, a ser causa exemplar de la no violència, constructora de pau amb els propis mitjans espirituals i culturals, proposant particularment les benaurances com una estratègia d'acció social justa", ha comentat. En un altre moment, ha defensat un compromís cristià amb la transformació del món, "si cal, fins i tot, desobeint les lleis injustes, dins l'ensenyament social de l'Església amb la invitació a superar la simple protesta i a practicar l'objecció de consciència i, en definitiva, la lluita per la justícia"
A més, Mario Toso ha situat el compromís dels cristians en "la cultura de l'encontre, fonamental per derrotar l'odi i la violència per construir el bé comú". En aquest context, ha destacat l'aportació "de l'exhortació apostòlica Evangelii Gaudium, eina bàsica per assolir aquesta cultura de l'encontre", per recordar l'actitud del Sant Pare, "que manté el seu viatge a Egipte, país colpit ara pels últims atemptats contra els cristians coptes". Precisament s’ha publicat aquests dies el llibre La no violència, estil d’una nova política per la pau, escrit pel mateix Mario Toso. El també bisbe de la diòcesi italiana de Faenza-Modigliana defensa en aquest treball la necessitat d’enfortir la no violència en un món deformat per les guerres.

Nombroses felicitacions a Benet XVI pels 90 anys
D'altra banda, el Papa emèrit Benet XVI ha rebut nombroses felicitacions en les últimes hores amb motiu dels seus 90 anys, que ha complert aquest diumenge de Pasqua, 16 d'abril. Amb aquest motiu, aquest dilluns a la tarda, un grup d'amics de Baviera, on va néixer Joseph Ratzinger, van acompanyar-lo al Vaticà per celebrar amb ell el seu aniversari i felicitar-li la Pasqua. Divendres passat, també el Papa ja l’havia visitat al Monestir Mater Ecclesiae per donar al seu predecessor les seves salutacions de Pasqua i desitjar-li un feliç aniversari.Benet XVI, en una breu intervenció, va dir que agraeix a Déu que li hagi “regalat una vida bonica i intensa, fins i tot amb alts i baixos”, i va assegurar que es trobava “molt feliç per la seva terra”. El Papa emèrit fins i tot va comentar que els colors blau i blanc del cel de Roma li feia pensar “en els colors blanc i blau cel de la bandera de Baviera”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 18 d'abril.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció