En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa anima a "acompanyar i ajudar els qui tenen addiccions"

El Papa alerta, en EL VÍDEO amb la seva intenció per a aquest mes d’abril, davant el problema de les addiccions que afecten avui a…

3 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa alerta, en EL VÍDEO amb la seva intenció per a aquest mes d’abril, davant el problema de les addiccions que afecten avui a la societat. En el missatge, que es va fer públic aquest dijous, Francesc demana pregària perquè les persones siguin alliberades dels patiments que comporten aquests esclavatges. "Segurament heu sentit parlar del drama de l'addicció al joc, a la pornografia o a internet. I els perills de l'espai virtual? Amb el suport de l'evangeli de la Misericòrdia, podem alleujar, tenir cura i guarir els patiments relacionats amb les noves addiccions. Resem perquè totes les persones sota la influència de les addiccions puguin estar ben ajudades i acompanyades!", diu el pontífex. La Xarxa Mundial de Pregària del Papa ha explicat que el "drama de l'addicció" no només inclou la dependència de les drogues, l'alcohol o el tabac, que segueixen sent les que predominen, sinó que assumeix diverses i noves formes. Segons l'Organització Mundial de la Salut, l’ús creixent d'Internet, ordinadors, telèfons intel·ligents i altres dispositius electrònics les darreres dècades s'associa amb grans beneficis per als usuaris i les empreses, com també amb conseqüències negatives per a la salut.

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

D’altra banda, el Papa va pregar aquest dijous per les persones sense sostre, que pateixen amagades en aquest temps de dolor. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc va recordar en general tots els qui estan pagant les conseqüències de la pandèmia del coronavirus, començant pels qui no tenen casa. "Aquests dies de dolor i tristesa posen de manifest molts problemes ocults. Al diari, aquest dijous, hi havia una foto que colpeja el cor: la de moltes persones sense llar en una ciutat tirades en un aparcament, sota observació. Hi ha tantes persones sense llar avui", En aquesta línia, el Papa va invitar els creients a invocar la intercessió de "Santa Teresa de Calcuta, perquè desperti en nosaltres un sentit de proximitat a moltes persones que en la societat, en la vida normal, viuen amagades però, com els sense sostre, es fan evidents d'aquesta manera en moments de crisi".

En la seva homilia, el pontífex va comentar les lectures del dia, del capítol 17 del llibre del Gènesi i del 8 de Sant Joan, uns textos que tenen com a centre la figura d'Abraham, l'aliança amb Déu i el nou anunci de Jesús que ve a "refer" la creació perdonant els nostres pecats. El Sant Pare va recordar que "cadascú de nosaltres és un elegit", i que "no hi ha ningú que triï ser cristià entre totes les possibilitats que li ofereix el mercat religiós, sinó que és un elegit". En aquesta línia, va afegir que tots els batejats "són cristians a partir d'una promesa d'esperança, de la qual el signe és la fecunditat". El bisbe de Roma va concloure que "el Senyor ens ha donat una aliança de fidelitat".

Salutació a l'Argentina i previsió per a la Setmana Santa

I Francesc va saludar també aquest dijous tot el poble de l'Argentina coincidint amb els 500 anys de la celebració de la primera Missa en aquest país, on va néixer el Sant Pare. En una carta adreçada a Jorge García Cuerva, bisbe de la diòcesi de Río Gallegos, el pontífex presenta l’Eucaristia com el sagrament discret i silenciós de l'aliança que Déu va voler segellar amb el seu poble.

Destaquem finalment que arriba ja la Setmana Santa, uns dies en què el pontífex presidirà les principals celebracions de la Setmana Santa a la Basílica vaticana, sense presència pública de fidels però amb connexió des d’Internet i molts mitjans de comunicació arreu del món. Aquest Diumenge de Rams, l’Eucaristia serà a les 11 del matí. Dijous i Divendres Sant, Francesc presidirà els oficis a la tarda. Finalment, dissabte sant celebrarà la Vetlla Pasqual a les 9 de la nit i, diumenge de resurrecció, l’Eucaristia a les 11 igualment a la Basílica vaticana, des d’on impartirà la benedicció Urbi et Orbi.

Més actualitat

RELIGIÓ

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

Luis Argüello, nou president de la Conferència Episcopal | EFE

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, ha estat elegit nou president de la Conferència Episcopal Espanyola pels bisbes espanyols en Assemblea Plenària amb 48 vots en la primera votació

5 març 2024

Redacció

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA ESPANYA

RELIGIÓ

Joan Josep Omella: "La Conferència Episcopal Espanyola està i vol estar amb el Papa Francesc"

El cardenal Omella | EFE/Mariscal

En el seu últim discurs públic com a president de la CEE, el també arquebisbe de Barcelona ha apel·lat als bisbes espanyols a treballar aquests dies "en comunió"

4 març 2024

Redacció

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024