En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa anima a rebutjar "la insensibilitat i indiferència amb el necessitat i el discapacitat davant el qual passem"

El Papa ha presentat aquest dimecres la imatge del cec de Jericó, guarit per Jesús, durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere davant…

15 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presentat aquest dimecres la imatge del cec de Jericó, guarit per Jesús, durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere davant de milers de persones i dedicada a la misericòrdia al Nou Testament. Francesc ha comentat, a partir del fragment de l’evangeli de Lluc, que el malalt guarit "representa moltes persones discapacitades d’avui i davant les quals sovint la gent passa de llarg" i avala d’alguna manera la marginació. Partint de la idea que "Jericó representa la porta d’entrada a la terra promesa", el Sant Pare ha lamentat que els qui no s’aturen davant l’invident el marginat, no tenen compassió d’ell. En la mateixa línia, ha destacat que "Jesús actua com un home humil i generós que escolta la petició del cec, exemple per a la humanitat d’avui". L’alternativa, segons el pontífex, és "la llum amb la qual Jesús fa vessar la seva misericòrdia".
El pontífex ha expressat el seu desig que "Jesús, en el qual brilla la força de la misericòrdia de Déu, il·lumini i guareixi també els nostres cors perquè sapiguem estar atents a les necessitats dels nostres germans". Francesc ha alertat contra l’actual indiferència que ens fa insensibles davant els nostres germans, davant els altres. "La restitució de la vista a un cec, que fa Jesús, ens posa al davant de la discriminació i el rebuig", ha comentat. En la mateixa línia, ha lamentat "la insensibilitat que troben moltes persones també ara, com a Jericó, en forma d'indiferència i hostilitat, que causen igualment ceguesa i sordesa".
El Sant Pare ha fet finalment una crida a tots els creients perquè "siguin rostre del Déu misericordiós i testimonis del poder de l’evangeli, sobretot en l’Any Jubilar". Igualment ha destacat la importància d’ajudar els qui necessiten consol i també suport material, personal i espiritual, i ha acabat saludant els joves, els malalts i les parelles que s’acaben de casar.
Important visita del secretari d'Estat del Vaticà a Ucraïna
El cardenal secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha començat aquest dimecres una visita oficial a Ucraïna, per portar-hi la solidaritat del Papa. Té previst visitar Zaporozhie, Kíiv i Lviv. Aquest dijous, a Zaporozhie, Parolin es trobarà amb els pròfugs que fugen del conflicte, atesos per Càritas Spes, a l'església de Déu Pare Misericordiós. Per després es reunirà amb el Comitè «El Papa per Ucraïna». A la tarda, després d’una pregària amb creients i clergat de la diòcesi, el secretari d’Estat tindrà una trobada amb el Consell Interreligiós i un altra amb els periodistes. Finalment visitarà un projecte de Càritas.
Divendres, a Kíiv, Parolin presidirà l’Eucaristia a la Cocatedral de Sant Alexandre. Després el cardenal es trobarà amb el president d'Ucraïna, Petro Poroschenko, amb el ministre de Relacions Exteriors i amb el President del Parlament. A la tarda, farà una visita al Sobor grecocatòlic i es trobarà amb els refugiats. Dissabte, a Leòpolis, després d’una celebració a la Catedral llatina de la ciutat, Pietro Parolin s’entrevistarà amb l'alcalde, beneirà el Museu Arxidiocesà a la Cúria llatina i viurà una trobada amb l’eparca de ritu bizantí, Milan Šášik. Finalment beneirà la nova església dedicada a Sant Joan Pau II. Diumenge, encara a Leòpolis, el cardenal secretari d’Estat participarà en una Litúrgia de Pentecosta a la Catedral grecocatòlica i visitarà el centre pastoral llatí. També tindrà una trobada amb els seminaristes.
Finalment dilluns, novament a Kíiv, presidirà un homenatge floral a Maidan i visitarà monument al soldat desconegut. Després, es reunirà amb els pobres assistits pels Oblats de Maria Immaculada, a la cocatedral de Sant Alexandre, amb el Consell Panucraïnès de les Esglésies i de les Organitzacions Religioses, per acabar amb una Conferència de Premsa.
Audiència i missatge
El Papa ha rebut aquest dimecres al matí, en audiencia, el primer ministre holandés, Mark Rutte. Tots dos han intercanviat opinions sobre la situación dels immigrants que arriben a Europa. En la nota oficial, es destaca que la conversa ha estat cordial, en sintoniaamb les bonesrelacionsbilaterals entre Holanda i la Santa Seu. Francesc i el cap de l’executiu holandés han comentatqüestionsd’interèscomú, com ara les migracions i algunesproblemàtiquesd’àmbit internacional.
I finalment destaquem que el Papa s’adreça a les persones grans, en el seu compte de Twitter, per dir-los que "Déu no els abandona" i que, amb la seva ajuda, aquests ancians i ancianes "són memòria viva per al seu poble". Aquesta reflexió coincideix amb la celebració, aquest mateix dimecres, de la Jornada Mundial de Sensibilització contra els Abusos a les Persones Grans.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 15 de juny.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció