En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa anima a rebutjar "la insensibilitat i indiferència amb el necessitat i el discapacitat davant el qual passem"

El Papa ha presentat aquest dimecres la imatge del cec de Jericó, guarit per Jesús, durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere davant…

15 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha presentat aquest dimecres la imatge del cec de Jericó, guarit per Jesús, durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere davant de milers de persones i dedicada a la misericòrdia al Nou Testament. Francesc ha comentat, a partir del fragment de l’evangeli de Lluc, que el malalt guarit "representa moltes persones discapacitades d’avui i davant les quals sovint la gent passa de llarg" i avala d’alguna manera la marginació. Partint de la idea que "Jericó representa la porta d’entrada a la terra promesa", el Sant Pare ha lamentat que els qui no s’aturen davant l’invident el marginat, no tenen compassió d’ell. En la mateixa línia, ha destacat que "Jesús actua com un home humil i generós que escolta la petició del cec, exemple per a la humanitat d’avui". L’alternativa, segons el pontífex, és "la llum amb la qual Jesús fa vessar la seva misericòrdia".
El pontífex ha expressat el seu desig que "Jesús, en el qual brilla la força de la misericòrdia de Déu, il·lumini i guareixi també els nostres cors perquè sapiguem estar atents a les necessitats dels nostres germans". Francesc ha alertat contra l’actual indiferència que ens fa insensibles davant els nostres germans, davant els altres. "La restitució de la vista a un cec, que fa Jesús, ens posa al davant de la discriminació i el rebuig", ha comentat. En la mateixa línia, ha lamentat "la insensibilitat que troben moltes persones també ara, com a Jericó, en forma d'indiferència i hostilitat, que causen igualment ceguesa i sordesa".
El Sant Pare ha fet finalment una crida a tots els creients perquè "siguin rostre del Déu misericordiós i testimonis del poder de l’evangeli, sobretot en l’Any Jubilar". Igualment ha destacat la importància d’ajudar els qui necessiten consol i també suport material, personal i espiritual, i ha acabat saludant els joves, els malalts i les parelles que s’acaben de casar.
Important visita del secretari d'Estat del Vaticà a Ucraïna
El cardenal secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha començat aquest dimecres una visita oficial a Ucraïna, per portar-hi la solidaritat del Papa. Té previst visitar Zaporozhie, Kíiv i Lviv. Aquest dijous, a Zaporozhie, Parolin es trobarà amb els pròfugs que fugen del conflicte, atesos per Càritas Spes, a l'església de Déu Pare Misericordiós. Per després es reunirà amb el Comitè «El Papa per Ucraïna». A la tarda, després d’una pregària amb creients i clergat de la diòcesi, el secretari d’Estat tindrà una trobada amb el Consell Interreligiós i un altra amb els periodistes. Finalment visitarà un projecte de Càritas.
Divendres, a Kíiv, Parolin presidirà l’Eucaristia a la Cocatedral de Sant Alexandre. Després el cardenal es trobarà amb el president d'Ucraïna, Petro Poroschenko, amb el ministre de Relacions Exteriors i amb el President del Parlament. A la tarda, farà una visita al Sobor grecocatòlic i es trobarà amb els refugiats. Dissabte, a Leòpolis, després d’una celebració a la Catedral llatina de la ciutat, Pietro Parolin s’entrevistarà amb l'alcalde, beneirà el Museu Arxidiocesà a la Cúria llatina i viurà una trobada amb l’eparca de ritu bizantí, Milan Šášik. Finalment beneirà la nova església dedicada a Sant Joan Pau II. Diumenge, encara a Leòpolis, el cardenal secretari d’Estat participarà en una Litúrgia de Pentecosta a la Catedral grecocatòlica i visitarà el centre pastoral llatí. També tindrà una trobada amb els seminaristes.
Finalment dilluns, novament a Kíiv, presidirà un homenatge floral a Maidan i visitarà monument al soldat desconegut. Després, es reunirà amb els pobres assistits pels Oblats de Maria Immaculada, a la cocatedral de Sant Alexandre, amb el Consell Panucraïnès de les Esglésies i de les Organitzacions Religioses, per acabar amb una Conferència de Premsa.
Audiència i missatge
El Papa ha rebut aquest dimecres al matí, en audiencia, el primer ministre holandés, Mark Rutte. Tots dos han intercanviat opinions sobre la situación dels immigrants que arriben a Europa. En la nota oficial, es destaca que la conversa ha estat cordial, en sintoniaamb les bonesrelacionsbilaterals entre Holanda i la Santa Seu. Francesc i el cap de l’executiu holandés han comentatqüestionsd’interèscomú, com ara les migracions i algunesproblemàtiquesd’àmbit internacional.
I finalment destaquem que el Papa s’adreça a les persones grans, en el seu compte de Twitter, per dir-los que "Déu no els abandona" i que, amb la seva ajuda, aquests ancians i ancianes "són memòria viva per al seu poble". Aquesta reflexió coincideix amb la celebració, aquest mateix dimecres, de la Jornada Mundial de Sensibilització contra els Abusos a les Persones Grans.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 15 de juny.

Més actualitat

SOCIETAT

Un testimoni de l'incendi de València: "L'edifici ara és un esquelet"

L'incendi a un edifici del barri del Campanar a València | EFE Manuel Bruque

Manuel Algora és el propietari d'un laboratori situat a 50 metres del bloc calcinat, que ha deixat, almenys, 4 morts, una desena de ferits i 19 desapareguts

23 febrer 2024

Redacció

AUDIOS

Quan podria sortir en llibertat Dani Alves?

Dani Alves en la primera jornada del judici | EFE

L'advocat penalista Juan Carlos Zayas valora la sentència de quatre anys i sis mesos de presó per agressió sexual al jugador de futbol

22 febrer 2024

Redacció

Sense categoria

Jaume Orra, alcalde de Vilanova de Sau: "Culpar a les hidroelèctriques del buidatge dels pantans és pixar fora de test"

En una entrevista a Ràdio Estel, l'alcalde es desmarca de les acusacions de l'anterior batlle a les hidroelèctriques de buidar el pantà de Sau "per fer llum"

22 febrer 2024

Redacció