En directe

El diumenge a Montserrat

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El Papa anima els bisbes espanyols a seguir amb l'actual feina contra els abusos

A la reunió amb el cardenal Omella i la cúpula de l'episcopat, Francesc ha defensat "la col·laboració amb les investigacions que hi hagi"

7 abril 2022

Redacció

Comparteix

El Papa ha animat l’episcopat espanyol a continuar amb el seu treball d’investigació sobre els casos d’abusos a menors en el si de l’Església, sobretot en l’ajuda i atenció a les víctimes, que han de ser “el centre”.

Així ho ha explicat el cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola, després de la reunió d'aquest dijous amb el Pontífex, en la qual també han estat presents el vicepresident de l’organisme, el cardenal Carlos Osoro, i el secretari general i portaveu, Luis Argüello. El cardenal Omella ha assegurat que el Sant Pare coneix perfectament la situació d’Espanya i que ha estat informat sobre l’auditoria encarregada per la Conferència Episcopal a la firma legal Cremades&Calvo-Sotelo.

El també arquebisbe de Barcelona ha explicat que el Sant Pare ha animat els bisbes espanyols a “acompanyar les víctimes, a col·laborar amb les investigacions que hi hagi”, incloent-hi la del Defensor del Poble, i a treballar en la prevenció. Joan Josep Omella ha comentat que el Sant Pare ha escoltat amb molta atenció les novetats sobre l’equip de treball de Cremades&Calvo-Sotelo.


D’altra banda, en aquesta reunió, també s’ha tractat els treballs de preparació per al Sínode del 2023 a les diòcesis espanyoles i la necessitat d’acollir els migrants, tal com ha explicat el cardenal Omella. Els objectius marcats per la Conferència Episcopal per evangelitzar des d’una Església en sortida, la valentia per viure la fe, les arrels cristianes d’Europa i la preocupació per la guerra d’Ucraïna han estat altres de les qüestions importants tractades en aquesta reunió.

La reunió arriba l’endemà que Cremades&Calvo-Sotelo anunciés el fitxatge dels responsables dels informes alemanys i portuguesos, representants de víctimes llatinoamericanes, així com personalitats com Manuela Carmena o Juan Luis Cebrián. Fins ara, el despatx d’advocats ha rebut menys de 50 denúncies de víctimes i s’han reunit amb totes les associacions de víctimes excepte Infancia Robada. Javier Cremades assegurava, en la presentació de l’equip, que “totes les víctimes tenen obertes les portes” d’aquesta firma legal.

Així ho ha explicat Ignasi Miranda al 'Sense Distància' del migda.

Sense distància - 7 Abril 13:45

0:00 / 0:00

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció