En directe

Cocodril Club

ARQUEBISBAT DE BARCELONA

El Papa anima els bisbes espanyols a seguir amb l'actual feina contra els abusos

A la reunió amb el cardenal Omella i la cúpula de l'episcopat, Francesc ha defensat "la col·laboració amb les investigacions que hi hagi"

7 abril 2022

Redacció

Comparteix

El Papa ha animat l’episcopat espanyol a continuar amb el seu treball d’investigació sobre els casos d’abusos a menors en el si de l’Església, sobretot en l’ajuda i atenció a les víctimes, que han de ser “el centre”.

Així ho ha explicat el cardenal Joan Josep Omella, president de la Conferència Episcopal Espanyola, després de la reunió d'aquest dijous amb el Pontífex, en la qual també han estat presents el vicepresident de l’organisme, el cardenal Carlos Osoro, i el secretari general i portaveu, Luis Argüello. El cardenal Omella ha assegurat que el Sant Pare coneix perfectament la situació d’Espanya i que ha estat informat sobre l’auditoria encarregada per la Conferència Episcopal a la firma legal Cremades&Calvo-Sotelo.

El també arquebisbe de Barcelona ha explicat que el Sant Pare ha animat els bisbes espanyols a “acompanyar les víctimes, a col·laborar amb les investigacions que hi hagi”, incloent-hi la del Defensor del Poble, i a treballar en la prevenció. Joan Josep Omella ha comentat que el Sant Pare ha escoltat amb molta atenció les novetats sobre l’equip de treball de Cremades&Calvo-Sotelo.


D’altra banda, en aquesta reunió, també s’ha tractat els treballs de preparació per al Sínode del 2023 a les diòcesis espanyoles i la necessitat d’acollir els migrants, tal com ha explicat el cardenal Omella. Els objectius marcats per la Conferència Episcopal per evangelitzar des d’una Església en sortida, la valentia per viure la fe, les arrels cristianes d’Europa i la preocupació per la guerra d’Ucraïna han estat altres de les qüestions importants tractades en aquesta reunió.

La reunió arriba l’endemà que Cremades&Calvo-Sotelo anunciés el fitxatge dels responsables dels informes alemanys i portuguesos, representants de víctimes llatinoamericanes, així com personalitats com Manuela Carmena o Juan Luis Cebrián. Fins ara, el despatx d’advocats ha rebut menys de 50 denúncies de víctimes i s’han reunit amb totes les associacions de víctimes excepte Infancia Robada. Javier Cremades assegurava, en la presentació de l’equip, que “totes les víctimes tenen obertes les portes” d’aquesta firma legal.

Així ho ha explicat Ignasi Miranda al 'Sense Distància' del migda.

Sense distància - 7 Abril 13:45

0:00 / 0:00

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció