En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

El Papa assegura que "no estem sols" i recorda els qui pateixen

El Papa va assegurar aquest dimecres, al final de l’audiència general, que “no estem sols en aquest moment de prova", i va animar tothom a…

2 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va assegurar aquest dimecres, al final de l’audiència general, que “no estem sols en aquest moment de prova", i va animar tothom a tenir confiança en Crist, alhora que va recordar sobretot els qui pateixen. "Demanem al Senyor que ens concedeixi puresa i senzillesa de cor per descobrir la seva Providència en els fets de la vida quotidiana, i tinguem presents, en aquests moments de prova i foscor, tots els nostres germans i germanes que pateixen, com també els qui els ajuden i acompanyen amb amor i generositat", va expressar en forma de pregària.
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En un altre moment, el pontífex va fer una crida als creients perquè s’encomanin "a la Divina Misericòrdia i a la intercessió de Sant Joan Pau II", tot just la vigília del 15è aniversari de la seva mort, aquest 2 d'abril. Abans, en una reflexió sobre la benaurança dels “nets de cor”, el Sant Pare va explicar que el cristià ha de treballar per ser "digne de ser a prop de Déu, a partir d'una netedat de cor sincera". El bisbe de Roma va destacar, a més, que tenir un cor net comporta "un camí per treure el mal que tots tenim a dintre". Igualment el Papa va recordar que el final d’aquest procés és "la pau interior que és un autèntic alliberament" de càrregues dolentes. Francesc va presidir aquesta nova audiència general des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, i milions de persones van poder escoltar-lo per internet, a causa del confinament per frenar l’expansió del coronavirus.

Pregària pels qui treballen en els mitjans de comunicació

D’altra banda, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el Sant Pare va recordar aquest dimecres els treballadors de la comunicació. Els va demanar que ajudin la gent a suportar aquest període d'aïllament. Concretament va expressar el seu desig que els qui desenvolupen la seva missió a través dels mitjans vetllin "perquè la gent no es trobi tan aïllada, per l'educació dels infants, per la informació, per ajudar a suportar aquest temps de tancament". En la seva homilia, el pontífex va destacar que el deixeble de Jesús "és un home lliure, un home de Tradició i de novetat, perquè es deixa guiar per l'Esperit Sant i no pas per ideologies". Va ser en comentar el fragment evangèlic del capítol 8 de Sant Joan en què Jesús relaciona la seva paraula amb la veritat que ens fa lliures.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció