En directe

El Rosari

PAPA FRANCESC

El Papa convoca per a divendres una jornada mundial pel Líban

El Papa ha invitat aquest dimecres tots els creients a participar en una jornada de pregària i dejuni pel Líban, convocada concretament per a aquest…

2 setembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha invitat aquest dimecres tots els creients a participar en una jornada de pregària i dejuni pel Líban, convocada concretament per a aquest divendres, 4 de setembre. Al final de l'audiència general, Francesc ha fet aquest anunci i ha dit que "el Líban és un missatge de llibertat, un exemple de pluralisme tant per a l'est com per a l'oest". En aquesta línia, ha afegit que, "un mes després de la tragèdia que va colpir la ciutat de Beirut", els seus pensaments "es dirigeixen de nou a l'estimat Líban i a la seva població, especialment afectada". Acompanyat per un sacerdot libanès amb una bandera, el pontífex ha comentat que aquest país del Pròxim Orient "no pot ser abandonat en la seva solitud". Igualment ha destacat que, "durant més de cent anys, el Líban ha estat un país d'esperança", alhora que ha recordat que, fins i tot durant els períodes més foscos de la seva història, "els libanesos han mantingut la seva fe en Déu i han demostrat la seva capacitat per fer de la seva terra un lloc de tolerància, respecte i convivència, únic a la regió".
El bisbe de Roma ha conclòs que "el Líban representa més que un Estat" i que, "pel bé de país però també del món, no podem permetre que aquesta herència es perdi". En la mateixa línia, el Papa ha animat tots els libanesos "a seguir esperant i a trobar la força i l'energia necessàries per començar de nou". Als polítics i als líders religiosos, els ha demanat "que es comprometin amb sinceritat i transparència en la tasca de reconstrucció, deixant de banda els interessos partidistes i buscant el bé comú i el futur de la nació". També ha renovat la invitació a la comunitat internacional "perquè doni suport al país en la missió de sortir de la greu crisi, sense involucrar-se en tensions regionals". Finalment, Francesc s'ha adreçat als habitants de Beirut, "que han estat durament colpits per l'explosió", i els ha animat a "tenir coratge perquè la fe i la pregària siguin la seva força". El Sant Pare ha demanat als ciutadans del Líban, a més, que no abandonin les seves llars i la seva herència: "No deixeu caure els somnis dels qui van creure en el futur d'un país bonic i pròsper".
La solidaritat, tema principal de la reflexió

Durant l'audiència, el pontífex ha assegurat que "la solidaritat és avui més necessària que mai". En aquesta primera trobada setmanal amb presència física de fidels des de l'inici de la pandèmia, que s'ha fet al Pati de Sant Damas del Palau Apostòlic, el bisbe de Roma ha subratllat que aquesta solidaritat "és una qüestió de justícia". Ha defensat la dinàmica de la solidaritat, que permet que ens vegem com a interdependents i que "ens ensenya que, només si som solidaris, podrem tirar endavant ja que, si no fos així, sorgirien desigualtat, egoismes, injustícia i marginació".

Francesc ha destacat que no pot haver-hi solidaritat fora de la justícia, ja que comporta "un canvi de mentalitat que ens condueix a pensar en termes de comunitat, de prioritat de la vida de tots sobre l'apropiació dels béns per part d'uns pocs". Igualment ha insistit que aquesta interdependència "s'ha de fonamentar en el respecte als nostres semblants ia la creació". Finalment el Papa ha assegurat que "aquesta manera d'entendre la vida i la pròpia relació amb Déu, amb els germans i amb la natura passa per crear una nova mentalitat en aquesta línia", com ja afirmava en el punt 88 de l'exhortació apostòlica Evangelii Gaudium.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció