En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa convoca una jornada interreligiosa contra el coronavirus

El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial als malalts de Covid-19, en el context de la convocatòria per al 14 de maig d'una…

3 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dedicat aquest diumenge un record especial als malalts de Covid-19, en el context de la convocatòria per al 14 de maig d'una Jornada de Pregària i Dejuni oberta a la participació de creients de totes les religions, per demanar a Déu que se superi la pandèmia del coronavirus. Al final de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha comentat aquesta iniciativa de l'Alt Comitè per la Fraternitat Humana. El pontífex ha explicat que ha acollit "aquesta proposta perquè, el proper 14 de maig, els fidels de totes les religions s'uneixin espiritualment, des de la pregària, el dejuni i les obres de caritat". El Sant Pare ha demanat la col·laboració internacional "per posar en comú les capacitats científiques de manera transparent i desinteressada". Concretament ha mostrat "suport i encoratjament a la col·laboració internacional que s'està activant amb diverses iniciatives, per respondre de manera adequada i eficaç davant la greu crisi que estem vivint". En la mateixa línia, el bisbe de Roma ha situat l'objectiu en l'horitzó de "trobar vacunes i tractaments, així com garantir l'accés universal a la tecnologia essencial que permeti a qualsevol persona contagiada, arreu del món, rebre les necessàries cures sanitàries".

Referint-se al significat d'aquest diumenge IV de Pasqua, el Papa ha comentat el fragment de l'evangeli de Joan en què se'ns diu que el Bon Pastor crida les ovelles pel seu nom. Francesc ha destacat que "el Senyor ens crida pel nostre nom, perquè ens estima, però hi ha altres veus que no hem de seguir, com són les dels estranys, lladres i malfactors que volen el mal de les ovelles". En un missatge sobre les claus per diferenciar aquestes dues veus, el pontífex ha explicat que la de Déu "parla amablement a la consciència", mentre que l'altra és temptadora i "indueix al mal". Ha assegurat que "la veu de Déu no ens obliga mai, sinó que proposa i no imposa", mentre que la maligna "sedueix, agredeix, obliga i suscita il·lusions enlluernadores, emocions encoratjadores, però passatgeres". En la mateixa línia, ha conclòs que "Déu corregeix amb molta paciència, però sempre ens anima, ens consol i alimenta l'esperança".

El Sant Pare ha comparat la veu de Déu, "la que ens pregunta què ens anirá bé", amb la del temptador que "planteja què ens agradaria fer". I com a clau per identificar la veu del maligne, el bisbe de Roma ha subratllat que "el mal no dóna mai pau, sinó que causa primer una empenta i després dona amargor". Igualment ha demanat als creients que parin "atenció a les veus que arriben al propi cor". Francesc ha conclòs que el Bon Pastor "ens fa sortir dels recintes de l'egoisme i ens condueix als camps de la veritable llibertat", i que "l'enemic sempre preferirà la foscor, la falsedat i les murmuracions, però el Senyor estima la veritat i la transparència sincera". També ha dit que l'enemic sempre demanarà "tancar-se en un mateix", mentre que "el bé ens invitarà a obrir-nos, a ser transparents i confiats en Déu i en els altres".

Pregària per sacerdots i metges
D'altra banda, en la Missa matinal d'aquest diumenge IV de Pasqua celebrada a la Casa de Santa Marta, el pontífex ha pregat pels sacerdots i pels metges que han perdut la vida en haver tingut cura de les persones contagiades pel coronavirus en aquest temps caracteritzat per la pandèmia. En la seva homilia, el Sant Pare ha recordat que "Jesús és el Bon Pastor que escolta el ramat, alhora que el cuida, i sap distingir entre els pastors i els malfactors, motiu pel qual el ramat confia en aquest Bon Pastor que és Jesús". Coincidint també amb la Jornada Mundial de Pregària per les Vocacions, Francesc ha recordat que "són 100 els sacerdots que han mort a Itàlia".  Igualment ha comentat que "es parla dels metges i del que fan, però cal tenir en compte que, només a Itàlia, n'han mort 154 en un acte de servei". Finalment ha expressat el seu desig "que l'exemple d'aquests pastors, sacerdots i pastors metges, ens ajudi a tenir cura de el sant poble fidel de Déu".

En comentar les lectures del dia, el bisbe de Roma ha assegurat que, "durant la història de l'Església, hi ha hagut molts falsos pastors que van explotar el ramat perquè volien diners i projecció personal". Ha aclarit que "el ramat els coneix i busca Déu pels seus camins, mentre el Bon Pastor el guia, en té cura, i el mateix ramat sap distingir entre els pastors, per confiar en el bo Jesús". Finalment el Papa ha recordat que "el Bon Pastor és gentil i tendre, no es defensa i coneix les ovelles pel seu nom, alhora que té cura de cadascuna d'elles com si fos l'única". I ha fet seves les paraules del Salm 22: "El Senyor és el meu pastor; no em manca res".

Més actualitat

RELIGIÓ

El responsable del Sosteniment de l'Església anima tothom a "conèixer la feina de l'Església i marcar la X a la Declaració de la Renda

marcar la x a la declaració de la renda

Vicente Rebollo, també bisbe de Tarassona, recorda que els contribuents poden destinar un 0,7 % dels impostos a l'Església i un altre 0,7 a altres finalitats d'interès social

19 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

Carme Riera: "Em fa ràbia veure anuncis de la Generalitat en anglès"

‘Una ombra blanca’ és la nova novel·la de Carme Riera, escriptora, membre de la Reial Acadèmia Espanyola i Premi Nacional de Cultura

19 abril 2024

ECONOMIA I FINANCES

El comitè d’empresa de l’antiga Nissan dona per fet que el miler d’exempleats seran contractats 

acord entre Chery i Ebro

En una entrevista a Ràdio Estel, Miguel Ruiz, membre del comitè i secretari general de SIGEN-USOC de Nissan a Barcelona ha valorat la reindustrialització de “titànica”

19 abril 2024

Redacció