En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa crea la 'Plataforma Laudato si': "El planeta està malalt"

El Papa acaba de posar en marxa la Plataforma Laudato si, assegurant amb força que "cal perseguir l'ecologia integral". En un videomissatge amb el qual…

26 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa acaba de posar en marxa la Plataforma Laudato si, assegurant amb força que "cal perseguir l'ecologia integral". En un videomissatge amb el qual neix la iniciativa, Francesc lamenta que "el nostre egoisme, la nostra indiferència i els nostres estils irresponsables estan amenaçant el futur dels nostres fills”. En aquesta línia, anima tothom a “cuidar la nostra mare Terra". La plataforma Laudato si és el programa que vol implicar tot el món catòlic en un procés de conversió ecològica, segons l'esperit de l'encíclica de l’actual Sant Pare. En aquestes paraules, el pontífex diu que "el nostre planeta està malalt i són urgents les accions ecològiques i ecosostenibles”. A més, subratlla que, des de fa temps, "aquesta casa que ens acull pateix les ferides que provoquem per una actitud depredadora, que ens fa sentir amos del planeta i dels seus recursos, alhora que ens ens fa creure que podem practicar un ús irresponsable dels béns que Déu ens ha donat"
Igualment el bisbe de Roma assegura que “tenim una gran responsabilitat amb les generacions futures". Amb aquesta Plataforma Laudato si, resultat de l'Any Laudato si, el Papa invita tothom "a emprendre junts aquest camí", i s’adreça sobretot a famílies, parròquies i diòcesis, escoles i universitats, hospitals, empreses i granges, organitzacions en general, grups, moviments i institucions religioses, perquè "aconsegueixin que tots junts puguem crear el futur que volem, que passa per un món més inclusiu, fraternal, pacífic i també sostenible". Finalment, Francesc assegura que, “aquests propers set anys, es perseguirà la visió de l'ecologia integral”.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024