En directe

X Trobada mundial de les famílies

PAPA FRANCESC

El Papa crea la 'Plataforma Laudato si': "El planeta està malalt"

El Papa acaba de posar en marxa la Plataforma Laudato si, assegurant amb força que "cal perseguir l'ecologia integral". En un videomissatge amb el qual…

26 maig 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa acaba de posar en marxa la Plataforma Laudato si, assegurant amb força que "cal perseguir l'ecologia integral". En un videomissatge amb el qual neix la iniciativa, Francesc lamenta que "el nostre egoisme, la nostra indiferència i els nostres estils irresponsables estan amenaçant el futur dels nostres fills”. En aquesta línia, anima tothom a “cuidar la nostra mare Terra". La plataforma Laudato si és el programa que vol implicar tot el món catòlic en un procés de conversió ecològica, segons l'esperit de l'encíclica de l’actual Sant Pare. En aquestes paraules, el pontífex diu que "el nostre planeta està malalt i són urgents les accions ecològiques i ecosostenibles”. A més, subratlla que, des de fa temps, "aquesta casa que ens acull pateix les ferides que provoquem per una actitud depredadora, que ens fa sentir amos del planeta i dels seus recursos, alhora que ens ens fa creure que podem practicar un ús irresponsable dels béns que Déu ens ha donat"
Igualment el bisbe de Roma assegura que “tenim una gran responsabilitat amb les generacions futures". Amb aquesta Plataforma Laudato si, resultat de l'Any Laudato si, el Papa invita tothom "a emprendre junts aquest camí", i s’adreça sobretot a famílies, parròquies i diòcesis, escoles i universitats, hospitals, empreses i granges, organitzacions en general, grups, moviments i institucions religioses, perquè "aconsegueixin que tots junts puguem crear el futur que volem, que passa per un món més inclusiu, fraternal, pacífic i també sostenible". Finalment, Francesc assegura que, “aquests propers set anys, es perseguirà la visió de l'ecologia integral”.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció