En directe

L'Evangeli del dia

PAPA FRANCESC

El Papa defensa "l'amor i la humilitat enmig de les equivocacions"

El Papa ha reflexionat aquest divendres a partir del moment en què Jesús encarrega a Pere que pasturi les seves ovelles. Francesc, en l’homilia de…

2 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reflexionat aquest divendres a partir del moment en què Jesús encarrega a Pere que pasturi les seves ovelles. Francesc, en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, ha recordat que "el Senyor tria precisament el més pecador per pasturar el Poble de Déu amb humilitat i amor, fins i tot enmig de les seves equivocacions i pecats". El Sant Pare ha destacat que "el diàleg és tranquil, dins el clima de la Resurrecció Jesús, que li pregunta si l’estima". El pontífex ha explicat que tot aquest moment "ens fa pensar", per la contraposició entre la condició de pecador i la capacitat d’estimar. El bisbe de Roma ha reflexionat sobre el moment en què Pere va negar Jesús davant la serventa del gran sacerdot, amb la mateixa seguretat amb què el confessa i el reconeix. El Papa ha recordat el moment en què Pere, "quan acaba de fer les negacions, és capaç de plorar amargament". El Papa ha fet totes aquestes reflexions en el context del comentari de l'Evangeli del dia (Jn 21,15-19), en què Jesús ressuscitat dialoga amb Pere a la vora del llac, allà on l'Apòstol havia estat cridat.
D'altra banda, Francesc ha assegurat, també aquest divendres al matí, que "el món es pot canviar si obrim els cors als altres, sense respondre mai mal per mal". Ha estat en rebre, a l’aula Pau VI, uns 6.000 joves vinculats a l’experiència educativa cristiana "Graal" i "I Cavalieri". En aquesta línia, ha comentat que "el món canvia escoltant els altres i compartint coses amb ells, amb les petites coses de cada dia, amb generositat i creant actituds de fraternitat". En respondre a les preguntes de tres nois, i enmig d’un clima molt festiu i amb cants alegres, el Papa ha subratllat que "no hi ha respostes davant el sofriment dels nens sinó que només es pot mirar el crucificat i pregar".
Missatge als sacerdots
També recordem que el Papa es va trobar aquest dijous, a la Sala del Consistori del Vaticà, amb els participants en l’Assemblea Plenària de la Congregació per al Clergat. Els va fer una crida a "pregar sense cansar-se, a caminar sempre i compartir amb el cor, cosa que significa viure la vida sacerdotal mirant amunt i pensant en gran”. Francesc va admetre que “no és una tasca fàcil”, però va assegurar que “es pot tenir plena confiança en el Senyor, perquè ell ens precedeix sempre en el camí". En el seu discurs, el Sant Pare va agrair a tots els membres d'aquest dicasteri vaticà el seu generós servei a favor dels sacerdots i de la seva formació, a pocs mesos de la promulgació de la nova Ràtio Fundamentalis sobre aquesta qüestió. El pontífex va explicar que "aquest nou document parla d'una formació integral, capaç d'incloure tots els aspectes de la vida; i d'aquesta manera indica la via per formar al deixeble missioner, amb un camí fascinant i alhora exigent".
Finalment, el bisbe de Roma va destacar la importància de compartir amb el cor, perquè “la vida presbiteral no és una oficina burocràtica, ni un conjunt de pràctiques religioses o litúrgiques per desenvolupar”. Va concloure que "ser prevere és jugar-se la vida pel Senyor i pels germans, portant en la pròpia carn les alegries i les angoixes del Poble, donant temps i escolta per guarir les ferides dels altres i oferint a tothom la tendresa del Pare".
Intenses celebracions de la Renovació Carismàtica
I tots aquests dies, fins diumenge i igualment a Roma, es fan totes les celebracions pel "Jubileu d'or" de la Renovació Carismàtica al món. Molts dels seus participants celebren, amb diferents activitats, pregàries i celebracions, els 50 anys d’història amb unes jornades que preveuen un programa ric en trobades, adoracions eucarístiques i altres celebracions a les principals basíliques romanes. L’esdeveniment està organitzat pels Serveis Internacionals de la Renovació Carismàtica Catòlica i per la Fraternitat Catòlica. El moment culminant serà aquest dissabte al vespre, amb la vetlla de Pentecosta i pregària ecumènica amb el Sant Pare al Circo Massimo, amb la presència dels líders de tota la Renovació Carismàtica, però també, per voluntat expressa del pontífex, de representants de les esglésies evangèliques, pentecostals i d’altres confessions religioses. 
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 2 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció