En directe

Camins

PAPA FRANCESC

El Papa defensa "un món sense barreres ni exclusions"

Francesc ha assegurat aquest dijous que els discapacitats que participen en les activitats de la fundació internacional Special Olympics porten al món un missatge basat…

16 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
Francesc ha assegurat aquest dijous que els discapacitats que participen en les activitats de la fundació internacional Special Olympics porten al món un missatge basat en l’objectiu d’impulsar "un món sense barreres ni exclusions, perquè tota la vida és un do preciós i la inclusió enriqueix la societat". Ha estat en rebre una delegació de la fundació internacional Special Olympics, que promou l'esport per a persones amb discapacitats intel•lectuals, nens i adults. S'ha adreçat també als participaran en els Jocs Mundials d'hivern, que tindran lloc al març a localitat austríaca d’Estíria. El bisbe de Roma ha posat èmfasi en la importància de l'activitat esportiva per al cos i l'esperit i quant ens ensenyen els atletes especials amb el seu lema: «que jo pugui guanyar però, si no ho aconsegueixo, que ho pugui intentar amb totes les meves forces».
El Sant Pare ha assegurat, adreçant-se al grup de discapacitats, que són "un signe d'esperança per als qui es comprometen a favor d'una societat més inclusiva". Francesc ha destacat que l'esport, a més, "ens ajuda a difondre la cultura de l'encontre i de la solidaritat".  En un altre moment, el pontífex ha comentat que "els Jocs Mundials d'Hivern Special Olympics seran un bon moment en la vida i, com diu el lema d'aquesta edició, el batec del cor del món".
Els orígens de la guerra, tema de l'homilia matinal
D'altra banda, en l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha dit que "la guerra comença en el cor de l'home" i que, per això, "tots som responsables i hem de custodiar la pau". El pontífex ha posat de manifest el tema del sofriment de nombrosos pobles que "són atropellats per les guerres provocades pels poderosos i pels traficants d'armes". També ha explicat una vivència personal: com va viure, de petit, la notícia de la fi de la guerra. 
Després d’aturar-se a reflexionar sobre el colom, l’arc de sant Martí i l'aliança, tres imatges presents en el Llibre del Gènesi, Francesc ha recordat que "l'aliança que Déu fa és forta, alhora que els éssers humans som custodis dels germans fins al punt que, quan hi ha vessament de sang, hi ha pecat, i Déu ens demanarà comptes". El bisbe de Roma ha situat l'origen de la guerra en "aquella llavor que produeix l'enveja i la gelosia", i ha situat com a millor alternativa "fer la pau amb les mans".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 16 de febrer.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció