En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana als creients que "no destrueixin l'Església amb les divisions de gelosia, d'ambició o ideològiques"

El Papa ha recordat aquest dilluns que les divisions destrueixen l'Església i que el dimoni intenta atacar l'arrel de la unitat, és a dir, la…

12 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dilluns que les divisions destrueixen l'Església i que el dimoni intenta atacar l'arrel de la unitat, és a dir, la celebració eucarística. Durant la Missa a la Casa de Santa Marta, el dia en què l'Església celebra el Nom de Maria, Francesc ha comentat un fragment de la Carta de Sant Pau als Cristians de Corint, als quals l'apòstol retreu les seves baralles. El pontífex ha reiterat que "el diable té dues armes potentíssimes per destruir l'Església, que són les divisions i els diners". En aquesta línia, ha assegurat que "les divisions en l'Església no deixen que el Regne de Déu creixi, i no deixen que el Senyor es faci veure bé, com ell és". El pontífex ha afegit que, amb aquests trencaments, "no hi ha l'oli ni el bàlsam de la unitat, ja que el diable va més enllà, no només en la comunitat cristiana, sinó que va precisament a l'arrel de la unitat cristiana, que és la celebració eucarística".
El Sant Pare ha dit també que,en el cas dels corintis,les divisions es produïen entre rics i pobres tot just durant la celebració eucarística. El Papa ha subratllat que Jesús "ha resat al Pare per la unitat encara que el dimoni miri de destruir-ho tot". A més, ha fet una petició als creients: "Jo us demano que feu tot el possible per no destruir l'Església amb les divisions, ja siguin ideològiques, de cobdícia, d'ambició o de gelosia. I sobretot, reseu per custodiar la font, l'arrel pròpia de la unitat de l'Església, que és el Cos de Crist i del qual nosaltres, cada dia, celebrem el sacrifici en l'Eucaristia". Encara Francesc ha actualitzat el missatge de Sant Pau, que ja parla de les divisions entre els cristians de Corint, 2000 anys enrere. "Això ens ho podria dir Pau avui mateix, a nosaltres, a l'Església d'avui, perquè qui menja i beu el Cos i la Sang de Crist indignament menja i beu la pròpia condemna", ha assegurat. Finalment, ha expressat en forma de pregària "la unitat de l'Església, perquè no hi hagi divisions".
En la celebració eucarística matinal d'aquest dilluns, hi era present també Arturo Antonio Szymanski Ramírez, arquebisbe emèrit de la diòcesi mexicana de San Luis Potosí, que complirà 95 anys al gener. Al començament de l'homilia, el Papa ha recordat que aquest veterà prelat ja va participar en el Concili Vaticà II i que avui ajuda la seva parròquia.
Carta del pontífex als bisbes de Buenos Aires
Francesc, d'altra banda, acaba d’enviar una carta als bisbes de la regió de Buenos Aires en què recorda que la caritat pastoral és la que empeny a “sortir a l’encontre dels allunyats perquè, un cop trobats, comenci un camí d’acollida, acompanyament, discerniment i integració a la comunitat eclesial”. La missiva, adreçada al delegat de la zona Sergio Alfredo Fenoy, és una resposta al document episcopal sobre “Criteris bàsics per a l’aplicació del capítol vuitè de l’exhortació Amoris Laetitia”, segons explica el diari L’Osservatore Romano.
El pontífex subratlla que aquest document dels prelats argentins recull amb rigor el sentit profund de l’exhortació apostòlica, quan parla “d’acompanyar, discernir i integrar la fragilitat”. El Papa diu, en aquesta carta, que el document dels bisbes de Buenos Aires “farà un gran bé” i és “un veritable exemple d’acompanyament als sacerdots”, alhora que destaca la importància de la proximitat “del bisbe al seu clergat i també dels preveres als pastors”. El Sant Pare recorda, en la mateixa línia que l’exhortació L’alegria de l’amor ha estat “fruit del treball i de la pregària de tota l’Església amb la mediació de dos sínodes i del mateix Papa”.
Reunió del Consell de 9 Cardenals
També destaquem que ha començat aquest dilluns al matí la 16a reunió del Papa Francesc amb l’anomenat Consell dels 9 Cardenals. Els treballs seguiran fins dimecres, en un procés que segueix endavant tres anys després que el Sant Pare instituís aquest organisme amb l’encàrrec d’ajudar el govern de l’Església dins el projecte de reforma de la Cúria Romana.
I tot recuperant una activitat que culminava aquest diumenge, es consolida el compromís de l’Església amb la protecció dels menors i contra qualsevol tipus d’abús. La Plenària de la Pontifícia Comissió per la Tutela dels Menors va finalitzar ahir una reunió de treball que s’ha fet al Vaticà durant tota la setmana passada. Entre els temes importants tractats pels membres d’aquest organisme impulsat pel Papa, destaquen la institució d’una jornada de pregària per les víctimes, l’elaboració d’un model de guia per a les Conferències Episcopals i la publicació d’un web de la mateixa comissió. Durant les sessions de treball, s’ha posat l’accent en la importància del document papal titulat Com una mare amorosa, en què Francesc subratlla la responsabilitat dels bisbes. També s’ha destacat el compromís a favor de l’educació i els nombrosos encontres organitzats arreu del món per una part dels membres de la Comissió.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 12 de setembre.

Més actualitat

ESGLÉSIA

ESGLÉSIA CATALUNYA

Sis nous diaques per a l'arxidiòcesi de Barcelona

Els sis seminaristes que seran ordenats diaques | FOTO: Arquebisbat de Barcelona

La basílica de la Sagrada Família acull aquest diumenge l'ordenació diaconal dels seminaristes Joan Piñol, Javier Casals, Guillem Lisicic, Santi Claret, David Lucena i Xavier Campmany

14 juny 2024

Redacció

AUDIOS

TELEVISIÓ

Celebrem els 20 anys de l'APM?

20 anys de l'APM

Manel Piñero, el mític 'Homo APM', i el director del programa, Aniol Florensa, fan repàs de les dues dècades del programa

14 juny 2024

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció