En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa demana "estabilitat i democràcia a Myanmar"

El Papa ha demanat aquest diumenge "que es promogui la justícia i l'estabilitat a Myanmar". Després de l'Àngelus, i novament des de la finestra i…

7 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest diumenge "que es promogui la justícia i l'estabilitat a Myanmar". Després de l'Àngelus, i novament des de la finestra i amb persones a la Plaça de Sant Pere per primera vegada en moltes setmanes, Francesc ha expressat la seva proximitat amb aquest poble asiàtic. En aquesta línia, ha fet una crida als qui tenen responsabilitat en el país a "posar-se en el camí de buscar el bé comú". El pontífex ha animat els creients també a unir-se en pregària per Myanmar. El Sant Pare ha explicat que segueix "aquests dies, amb profunda preocupació, l'evolució de la situació que s'ha produït en un país que, des del moment de la visita apostòlica del 2017", porta en el cor amb gran afecte. Actualment, Myanmar passa per una crisi política i social, després que, dilluns 1 de febrer, les forces armades van realitzar un cop militar que va produir l'arrest de la líder i premi Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi.
A més, el bisbe de Roma ha expressat la seva solidaritat amb el poble, així com el seu desig "que els qui tenen responsabilitats al país es posin amb sincera voluntat a el servei de el bé comú, promovent la justícia social i l'estabilitat nacional per a una convivència democràtica harmoniosa". Aquest missatge del bisbe de Roma ha arribat el dia en què la Conferència Episcopal de Myanmar ha fet una crida als fidels perquè participin en una jornada de pregària per la pau. Els bisbes, en les seves homilies, han seguit demanant el diàleg, la no violència i a la tornada de la democràcia.

D'altra banda, en la reflexió pròpia de la pregària mariana, el Papa ha invitat tothom a "portar la tendresa de Déu a la humanitat sofrent". En un comentari al fragment de l'evangeli d'aquest diumenge cinquè durant l'any, del capítol primer de Marc, Francesc ha recordat que  "la realitat que estem vivint a tot el món a causa de la pandèmia fa particularment actual aquest missatge". El pontífex ha presentat la sanació de Jesús a la sogra de Pere i a altres malalts com "un acte de dolçor". Igualment ha subratllat que "el poder guaridor de Jesús no troba cap resistència", perquè "la persona sanada reprèn la seva vida normal, pensant de seguida en els altres i no pas en ella mateixa, un fet significatiu que alhora és signe de veritable salut".
El Sant Pare ha assegurat que "Jesús mostra la seva predilecció per les persones que pateixen en el cos i en l'esperit, com el Pare que el mateix Jesús manifesta amb obres i paraules". Igualment ha destacat que no vol els deixebles com uns observadors, espectadors de la seva missió. Finalment ha insistit que "la realitat que estem vivint a tot el món a causa de la pandèmia fa particularment actual aquest missatge, perquè la veu de Jacob, que ressona en la Litúrgia del diumenge cinquè durant l'any, es fa novament intèrpret de la nostra condició humana, alta en dignitat i alhora fràgil". El bisbe de Roma ha conclòs que "Jesús, Verb Encarnat, respon a la pregunta sobre les raons d'això no pas amb una explicació, sinó amb una presència d'amor que s'inclina, que agafa de la mà i fa aixecar-se, com va fer amb la sogra de Pere" (Mc 1,31).

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció