En directe

Laudes

PAPA FRANCESC

El Papa demana "l'alliberament dels segrestats en zones de guerra" i anima els creients a "comunicar la resurrecció"

El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida "per l'alliberament de totes les persones segrestades en zones de conflicte armat". En el seu missatge…

10 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida "per l'alliberament de totes les persones segrestades en zones de conflicte armat". En el seu missatge després de la pregària dominical del Regina Caeli, Francesc ha recordat sobretot el sacerdot salesià Tom Uzhunnalil segrestat al Iemen el 4 de març passat. El Sant Pare ha afegit que "tots els cristians som cridats a comunicar aquest missatge de resurrecció als qui es troben amb nosaltres, especialment els qui pateixen, els qui estan sols, els qui es troben en condicions precàries, els malalts i els marginats".
D'altra banda, comentant l'evangeli d'aquest Diumenge III de Pasqua, el pontífex ha subratllat que Jesús es va aparèixer als seus deixebles en el marc de la vida quotidiana, quan havien tornat a la feina de pescadors, després dels desconcertants dies de la passió, mort i resurrecció del Senyor. En aquesta línia, ha comentat que "era difícil per a ells comprendre el que havia passat però, mentre tot semblava que havia acabat, és un cop més Jesús qui surt a buscar els seus deixebles". Francesc també ha recordat també que aquests amics de jesús, "cansats i desil·lusionats", el reconeixen i tiren un cop més les xarxes al llac, amb un resultat exitós.
El Sant Pare, en un altre moment de la intervenció a la Plaça de Sant Pere, ha destacat que "la presència de Jesús ressuscitat ho transforma tot, ja que la foscor és vençuda per la llum, la feina inútil es fa novament fructífera i prometedora, la sensació de cansament i d'abandonament deixa el lloc a un nou impuls i a la certesa que Crist és amb nosaltres". Finalment el pontífex ha recordat que, partint de la resurrecció de Crist, avui l'Església continua fent ressonar aquest joiós anunci i que, per aquest motiu, els cristians són  cridats a "fer arribar un raig de la llum de Crist ressuscitat, un signe de la seva misericordiosa potència".

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció