En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana "l'alliberament dels segrestats en zones de guerra" i anima els creients a "comunicar la resurrecció"

El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida "per l'alliberament de totes les persones segrestades en zones de conflicte armat". En el seu missatge…

10 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha fet aquest diumenge una nova crida "per l'alliberament de totes les persones segrestades en zones de conflicte armat". En el seu missatge després de la pregària dominical del Regina Caeli, Francesc ha recordat sobretot el sacerdot salesià Tom Uzhunnalil segrestat al Iemen el 4 de març passat. El Sant Pare ha afegit que "tots els cristians som cridats a comunicar aquest missatge de resurrecció als qui es troben amb nosaltres, especialment els qui pateixen, els qui estan sols, els qui es troben en condicions precàries, els malalts i els marginats".
D'altra banda, comentant l'evangeli d'aquest Diumenge III de Pasqua, el pontífex ha subratllat que Jesús es va aparèixer als seus deixebles en el marc de la vida quotidiana, quan havien tornat a la feina de pescadors, després dels desconcertants dies de la passió, mort i resurrecció del Senyor. En aquesta línia, ha comentat que "era difícil per a ells comprendre el que havia passat però, mentre tot semblava que havia acabat, és un cop més Jesús qui surt a buscar els seus deixebles". Francesc també ha recordat també que aquests amics de jesús, "cansats i desil·lusionats", el reconeixen i tiren un cop més les xarxes al llac, amb un resultat exitós.
El Sant Pare, en un altre moment de la intervenció a la Plaça de Sant Pere, ha destacat que "la presència de Jesús ressuscitat ho transforma tot, ja que la foscor és vençuda per la llum, la feina inútil es fa novament fructífera i prometedora, la sensació de cansament i d'abandonament deixa el lloc a un nou impuls i a la certesa que Crist és amb nosaltres". Finalment el pontífex ha recordat que, partint de la resurrecció de Crist, avui l'Església continua fent ressonar aquest joiós anunci i que, per aquest motiu, els cristians són  cridats a "fer arribar un raig de la llum de Crist ressuscitat, un signe de la seva misericordiosa potència".

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció