En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que Europa "sigui solidària, generosa i acollidora"

S'ha fet pública aquest dimarts una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat amb motiu del 40è aniversari de la Comissió dels Episcopats de…

27 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
S'ha fet pública aquest dimarts una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat amb motiu del 40è aniversari de la Comissió dels Episcopats de la Unió Europea, el 50è de les relacions diplomàtiques entre la Santa Seu i la Unió Europea i també els 50 anys de la presència de la Santa Seu com a Observador Permanent davant del Consell d'Europa. El pontífex comparteix algunes reflexions sobre el futur del continentt. Comenta que "Europa ha de donar encara molt al món". Sobre el paper de l'Església, el Sant Pare afirma que es fa més rellevant encara en el context de la pandèmia que estem passant. Igualment recorda que "el projecte europeu sorgeix com una voluntat d’acabar amb les divisions del passat, ja que neix de la consciència que, junts i units, som més forts". En la mateixa línia, apunta que "la unitat és superior al conflicte i la solidaritat pot ser una manera de fer la història, un àmbit vivent on els conflictes, les tensions i els qui són contraris poden arribar a una unitat pluriforme que engendra nova vida".
El bisbe de Roma diu que somia amb una Europa "que sigui una família i una comunitat". Francesc també expressa el seu desig que sigui "solidària i generosa, un lloc acollidor i hospitalari" on "la caritat derroti qualsevol forma d'indiferència i egoisme". En un altre fragment de la missiva, es refereix a una "solidaritat intel·ligent" que no es limiti només a assistir les necessitats fonamentals en casos puntuals. El Papa reivindica finalment "una Europa sanament laica, on Déu i el Cèsar siguin diferents però no pas contraposats, una terra oberta a la transcendència on el qui és creient sigui lliure de professar públicament la fe i proposar el seu punt de vista a la societat". En sintonia amb aquests aniversaris, s'havia programat, per a aquests propers tres dies (entre dimecres i divendres), una visita del cardenal Parolin a Brussel·les, però es va haver d’anul·lar a causa de l'empitjorament de l'emergència sanitària. S'espera que les reunions amb les autoritats de la Unió Europea i els membres de la COMECE puguin tenir lloc mitjançant connexió telemàtica.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció