En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa demana que Europa "sigui solidària, generosa i acollidora"

S'ha fet pública aquest dimarts una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat amb motiu del 40è aniversari de la Comissió dels Episcopats de…

27 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
S'ha fet pública aquest dimarts una carta del Papa adreçada al cardenal secretari d'Estat amb motiu del 40è aniversari de la Comissió dels Episcopats de la Unió Europea, el 50è de les relacions diplomàtiques entre la Santa Seu i la Unió Europea i també els 50 anys de la presència de la Santa Seu com a Observador Permanent davant del Consell d'Europa. El pontífex comparteix algunes reflexions sobre el futur del continentt. Comenta que "Europa ha de donar encara molt al món". Sobre el paper de l'Església, el Sant Pare afirma que es fa més rellevant encara en el context de la pandèmia que estem passant. Igualment recorda que "el projecte europeu sorgeix com una voluntat d’acabar amb les divisions del passat, ja que neix de la consciència que, junts i units, som més forts". En la mateixa línia, apunta que "la unitat és superior al conflicte i la solidaritat pot ser una manera de fer la història, un àmbit vivent on els conflictes, les tensions i els qui són contraris poden arribar a una unitat pluriforme que engendra nova vida".
El bisbe de Roma diu que somia amb una Europa "que sigui una família i una comunitat". Francesc també expressa el seu desig que sigui "solidària i generosa, un lloc acollidor i hospitalari" on "la caritat derroti qualsevol forma d'indiferència i egoisme". En un altre fragment de la missiva, es refereix a una "solidaritat intel·ligent" que no es limiti només a assistir les necessitats fonamentals en casos puntuals. El Papa reivindica finalment "una Europa sanament laica, on Déu i el Cèsar siguin diferents però no pas contraposats, una terra oberta a la transcendència on el qui és creient sigui lliure de professar públicament la fe i proposar el seu punt de vista a la societat". En sintonia amb aquests aniversaris, s'havia programat, per a aquests propers tres dies (entre dimecres i divendres), una visita del cardenal Parolin a Brussel·les, però es va haver d’anul·lar a causa de l'empitjorament de l'emergència sanitària. S'espera que les reunions amb les autoritats de la Unió Europea i els membres de la COMECE puguin tenir lloc mitjançant connexió telemàtica.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció