En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa demana que s'acabi amb el tràfic de persones

El Papa ha recordat aquest dimecres la celebració de la Jornada de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones. Durant l’audiència general a l’aula…

8 febrer 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest dimecres la celebració de la Jornada de Pregària i Reflexió contra el Tràfic de Persones. Durant l’audiència general a l’aula Pau VI del Vaticà, Francesc ha reiterat la seva crida urgent "en particular a les autoritats civils perquè aturin aquest crim". Aquesta jornada, que coincideix amb la memòria litúrgica de Santa Josefina Bakhita, és una invitació a reflexionar i lluitar contra el tràfic d'éssers humans, enguany amb el lema «Són nens i no pas esclaus». El Sant Pare ha explicat que «la jornada està dedicada en particular als nens i adolescents», i ha esperonat sobretot els qui ajuden els menors esclavitzats i abusats a alliberar-se d’aquesta opressió. Ha expressat la seva confiança que «tots els qui tenen responsabilitats de govern combatin amb fermesa aquesta plaga, donant veu als nostres germans més petits, humiliats en la seva dignitat i des de tot un esforç per eradicar aquest crim vergonyós i intolerable».
I només tres dies abans de la festa de la Mare de Déu de Lourdes, el bisbe de Roma ha recordat que, en aquest Santuari marià del sud de França tindrà lloc la celebració principal de la Jornada Mundial del Malalt, que presidirà el Cardenal Secretari d'Estat, Pietro Parolin, i a la qual ell s'unirà en la pregària. D’altra banda, en les seves paraules als joves, als malalts i a les parelles que s’acaben de casar, el Papa ha recordat Josefina Bakhita, la santa religiosa sudanesa que, ja de petita, va viure la dramàtica experiència de ser víctima del tràfic d’éssers humans. A més, després de la cerimònia de beatificació, dimarts a la ciutat japonesa d’Osaka, el pontífex ha tingut present també Just Takayama Ukon, fidel laic japonès que va morir màrtir a Manila l’any 1615.
L'esperança, novament tema central
L’audiència general ha estat novament centrada en el tema de l'esperança com a font de consol recíproc i de pau. Francesc ha recorregut a la lectura d'un passatge de la Primera Carta de Sant Pau als cristians de Tessalònica, en què l'Apòstol anima tothom a esforçar-se per "fer sempre el bé sense excloure ningú, pregant sense parar i donant gràcies a Déu en tot moment". El pontífex ha explicat, a més, que "l'apòstol Pau també posa la seva atenció en els germans que corren el risc de perdre l'esperança i caure en la desesperació". En aquesta línia, ha afegit que "els qui se senten desanimats, febles i abatuts pel pes de la vida i de les seves pròpies culpes no aconsegueixen aixecar el seu ànim però, amb la proximitat i el caliu de tota l'Església han d'assumir la forma exquisida de la compassió i del consol".
El Papa ha afirmat que "l'esperança cristiana no pot prescindir de la caritat genuïna i concreta i que, per alimentar-se, necessita un "cos" en el qual els diversos membres se sostinguin recíprocament". Francesc ha comentat que "són precisament altres persones les qui ens ajuden a esperar i han mantingut viva la nostra esperança, entre ells els petits, els pobres, els senzills i els marginats". El pontífex ha assegurat finalment que "l’estat natural de l'esperança és un "cos" solidari i, en el cas de l'esperança cristiana, és l'Església amb el buf vital de l'Esperit Sant"
Finalment el bisbe de Roma ha expressat el seu desig que, amb la protecció divina, "els creients vegin revifada la flama de la caritat". El Sant Pare ha explicat que Pau mostra que l'esperança cristiana "no té només un abast personal i individual, sinó comunitari i eclesial". Segons Francesc, la seva mirada s'estén a totes les realitats que formen la comunitat cristiana. També ha dit que, precisament per això, "tenen més necessitat del respecte, de la comprensió i del suport benèvol de tothom".
Missatge a un simposi sobre temes el treball

El Papa assegura, en un missatge enviat al simposi que es fa des d'aquest dimecres a Nàpols sobre Església i treball, que “una societat que no ofereixi a les noves generacions prou oportunitats de feina digna no es pot considerar justa”. Les jornades, amb el lema “Església i treball: quin futur per als joves del sud?”, estan organitzades per les diòcesis del Mezzogiorno, i han tingut també una salutació del primer ministre italià, Paolo Gentiloni.
El Sant Pare diu que, “quan no es guanya el pa, es perd la dignitat”, com ja va dir en un anterior missatge als bisbe del sud d’Itàlia, i recorda que els joves, “quan no tenen perspectives laborals, poden ser captats fàcilment per organitzacions malfactores”. El pontífex expressa el seu desig que “les comunitats eclesials, al costat de les institucions, s’impliquin decididament a l’hora de buscar solucions adequades a la plaga de l’atur juvenil i del treball en negre, com també davant el drama dels nombrosos treballadors explotats per una mentalitat que mira només pels diners, els beneficis i l’aprofitament econòmic en detriment de la persona”.

Més actualitat

POLÍTICA

"Si una persona vol plegar, plega, no fa un anunci"

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, arribant a la sessió de control del Congrés dels Diputats el 24 d'abril de 2024 | ACN

El politòleg Jesús Palomar es pronuncia sobre la carta de Pedro Sánchez en què es planteja dimitir i explica que aquest moviment no sorprèn, sinó que "entra dins del perfil del president"

25 abril 2024

Redacció

AUDIOS

Ramon Gener: "M'estic escrivint a sobre"

autors tendència de Sant Jordi

El músic i escriptor és un dels autors tendència d'aquest Sant Jordi 2024

24 abril 2024

Redacció

AUDIOS

CULTURA

Bob Pop: "Aprens a fer servir l'humor perquè la gent et perdoni qui ets"

Bob Pop als estudis de Ràdio Estel el febrer de 2024 | RÀDIO ESTEL

El periodista i escriptor Bob Pop reflexiona sobre la creació del seu espectacle 'Hablar no sirve. De nada', on parla de la seva veritat amb humor

24 abril 2024

Redacció