En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa demana un "diàleg que porti la pau i l'estabilitat a Líbia"

El Papa ha expressat aquest diumenge la seva alegria per l'alliberament del sacerdot i religiós Pierluigi Maccalli, de la Societat de Missions Africanes, que havia…

18 octubre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge la seva alegria per l'alliberament del sacerdot i religiós Pierluigi Maccalli, de la Societat de Missions Africanes, que havia estat segrestat ara fa dos anys a Níger. Ha estat al final de la pregària de l'Àngelus, coincidint també amb la Jornada Mundial de les Missions, el DOMUND. En aquest missatge conclusiu, Francesc ha recordat també els pescadors retinguts a Líbia. Ha expressat en forma de pregària el seu desig "que puguin tornar a reunir-se aviat amb les seves famílies". El pontífex ha demanat "que les converses que s'estan produint a nivell internacional, amb la finalitat que siguin rellevants per al futur de Líbia, siguin el camí per acabar amb qualsevol forma d'hostilitat i fomentar el diàleg que porti a la pau, l'estabilitat i la unitat al país".

I en recordar aquest Diumenge Mundial de la Propagació de la Fe, amb el lema "Aquí em teniu, envieu-me!", el pontífex ha comentat un altre atribut per als missioners, el de "teixidors de la fraternitat", que surt en el seu missatge per a aquest dia. El Sant Pare ha destacat que "la paraula 'teixidors' és bonica, perquè els missioners i les missioneres que sembren l'evangeli en el gran camp de món, entre ells molts sacerdots, laics i laiques i en general homes i dones consagrats, estan cridats especialment a construir la fraternitat".

"Jesús ensenya a fugir de la hipocresia i ser ciutadans honestos"

D'altra banda, el bisbe de Roma ha comentat l'evangeli d'aquest diumenge XXIX durant l'any, un fragment que relata la sàvia resposta de Jesús a la pregunta dels seus adversaris sobre la "licitud de pagar tributs al Cèsar". El Papa ha explicat que "el Mestre, amb les seves paraules, ens ensenya a ser ciutadans honestos i se situa per sobre de la polèmica, perquè reconeix que s'ha de pagar el tribut al Cèsar, la imatge del qual es troba sobre la moneda, però sobretot recorda que cada persona porta en ella mateixa una altra imatge, la de Déu".

En aquest punt, Francesc ha destacat que, d'aquesta sentència del Senyor, "no només hi ha el criteri per a la distinció entre l'esfera política i la religiosa, sinó que en sorgeixen també orientacions clares per a la missió dels creients de tots els temps, incloent-hi nosaltres avui". Igualment ha recordat que la gran missió dels cristians és "parlar de Déu i ser testimonis d'ell davant dels homes i les dones del temps present". En la mateixa línia, el pontífex ha fet una crida general a "esforçar-se amb humilitat i amb valor, donant la pròpia contribució a l'edificació de la civilització de l'amor, en la qual regnen la justícia i la fraternitat".

Més actualitat

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024