En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa dina amb refugiats

El director de la sala de premsa vaticana, Greg Burke, ha informat que el papa Francesc ha dinat a la Casa Santa Marta amb els…

12 agost 2016

AICA

Comparteix

El director de la sala de premsa vaticana, Greg Burke, ha informat que el papa Francesc ha dinat a la Casa Santa Marta amb els refugiats sirians que fa un temps va portar a Roma després del seu viatge a l'illa grega de Lesbos.

Burke ha explicat que "els adults i els nens han tingut l'oportunitat de xerrar amb el papa Francesc sobre l'inici de les seves vides a Itàlia". També ha assenyalat que "els nens han regalat al Sant Pare alguns dibuixos i el Papa els ha regalat joguines i altres obsequis".

Juntament amb Francesc hi havia l'arquebisbe italià Angelo Becciu, substitut de la Secretaria d'Estat del Vaticà; Andrea Riccardi, fundador de la Comunitat de Sant'Egidio, i el comandant de la Gendarmeria Vaticana, Domenico Giani.També hi havien els dos gendarmes que van ajudar en el trasllat dels refugiats fins a Itàlia.

El 16 d'abril, després de la visita a Lesbos, el Pontífex es va endur 12 refugiats sirians, 6 d'ells nens. En total van ser tres famílies.

Al juny i gràcies a l'ajuda de la Gendarmeria Vaticana, nou refugiats més van ser duts d'Atenes a Roma. La Comunitat de Sant'Egidio va ser l'encarregada d'acollir-los.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció