En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu "gràcies" als preveres de les "villas" de Buenos Aires

El Papa ha expressat avui la seva "proximitat" amb els sacerdots que treballen a les zones perifèriques i degradades de l’Argentina, els anomenats “curas villeros”,…

10 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat avui la seva "proximitat" amb els sacerdots que treballen a les zones perifèriques i degradades de l’Argentina, els anomenats “curas villeros”, alguns d’ells malalts de Covid-19. Francesc ha destacat la importància d’aquesta lluita per la vida. “Sé que esteu lluitant amb la pregària i els metges i que tres dels capellans estan malalts, particularment Basilicio 'Bachi' Brítez, pioner en moltes zones i barris als quals ell dedica una vida per la qual està batallant, ja que no està bé”, ha dit. Igualment ha animat els creients a “donar gràcies a Déu pel testimoni d’aquests capellans”. El pontífex s’ha adreçat així als veïns dels barris populars. El missatge s’ha publicat en el compte de Twitter de l'Equip de preveres d’aquestes zones perifèriques de Buenos Aires. El Sant Pare ha demanat que "tot el poble de Déu estigui semre al costat dels seus capellans malalts".

Tres nomenaments, entre ells Mario Draghi, per a la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials
D'altra banda, Francesc ha nomenat tres nous membres de la Pontifícia Acadèmia de les Ciències Socials. Són el xilè Pedro Morandé Court, l’italià Mario Draghi, anterior president del Banc Central Europeu, i la nigeriana Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona. Morandé Court, professor emèrit de Sociologia de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile, és doctor en Sociologia especialitzat en Cultura, Religió i Família, amb especial atenció al poble llatinoamericà i a la seva història social. Ha publicat nombrosos articles sobre la família i la identitat cultural d'Amèrica Llatina. Draghi, expresident del Banc Central Europeu, és doctor en Economia i professor titular d'Economia i Política Monetària a la Facultat "Cesare Alfieri" de la Universitat de Florència. Va ser també director executiu del Banc Mundial i, més tard, director general del Ministeri del Tresor de el Govern italià. Entre altres responsabilitats, ha estat igualment governador del Banc d'Itàlia i president de la Junta d'Estabilitat Financera.

I Kokunre Adetokunbo Agbontaen Eghafona, professora de Sociologia i Antropologia de la Universitat de Benín, a Nigèria, és llicenciada en Història i màster en Art.  Ha estat, a més, cap de Departament de Sociologia i Antropologia a la Universitat d’Ibadan i directora de programes a temps parcial. També ha estat responsable de Desenvolupament Sostenible dins la Xarxa de Solucions Sostenibles de les Nacions Unides (entre el 2012 i el 2017). És autora de nombroses publicacions acadèmiques. Les seves actuals activitats científiques inclouen mesures per combatre el tràfic de persones a Nigèria.

Es pot escoltar AQUÍ (minut 23') l'última edició de DIARI DEL PAPA

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció