En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que encomanarà tota la humanitat a la Mare de Déu

El Sant Pare ha reivindicat aquest dimecres la figura de Maria com la dona "valenta i fidel" que garanteix el camí cap a la proximitat…

10 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Sant Pare ha reivindicat aquest dimecres la figura de Maria com la dona "valenta i fidel" que garanteix el camí cap a la proximitat de Crist, un missatge dins l’audiència general però amb la mirada posada en el centenari de les aparicions de Fàtima, commemoració que el pontífex viurà divendres i dissabte al mateix santuari portuguès. Durant l'audiència general i a dos dies d'aquest nou viatge apostòlic, el Papa ha expressat el seu desig d’encomanar a la Mare de Déu tota la família humana. Adreçant-se sobretot als pelegrins de llengua portuguesa, Francesc ha destacat la importància d’adreçar-se a Maria amb la pregària. "Divendres i dissabte, com a pelegrí a Fàtima, vull encomanar a la Mare de Déu els destins temporals i eterns de la humanitat", ha explicat. El Sant Pare també ha demanat la pregària de tothom per aquesta experiència.
El bisbe de Roma ha dedicat l’audiència general aquesta vegada a Maria, que ha definit com "la Mare de l'esperança", i ha recordat que ella ens condueix a Jesús. Als joves, els ha animat a "conrear la devoció a la Mare de Déu, amb el rés quotidià del Rosari”. Als malalts, el pontífex els ha demanat que “sentin la presència de Maria en l'hora de la creu”. I a les parelles que s’acaben de casar, els ha demanat que recorrin a Maria “perquè no els manqui mai a casa l'amor i el respecte mutu”
Francesc ha parlat globalment, en l’audiència d’avui, sobre el "sí" de Maria, sobretot el de la resposta a la invitació de l'Àngel, el primer d'una llarga llista d'obediències que van acompanyar el seu itinerari de mare. De fet, seguint amb el seu cicle de catequesi sobre l'esperança cristiana, el pontífex ha destacat que "Maria va passar per més d'una nit fosca en el seu camí". També ha explicat que, "després en el moment crucial de la vida de Jesús, quan gairebé tots l'han abandonat, Maria es va quedar al costat de la creu del seu Fill per amor de mare i per fidelitat al pla de Déu". El Sant Pare ha comentat que la Mare de Déu "no es deprimeix davant les incerteses de la vida, sinó que accepta la vida com ve, amb els seus dies feliços, però també amb les seves tragèdies".
I en les salutacions, Francesc ha recordat "la festa de sant Joan d'Àvila, patró del clergat espanyol i mestre de vida espiritual". El pontífex ha fet una crida a "pregar tots els sacerdots, perquè siguin sempre una imatge transparent de Jesús, Bon Pastor i la Mare de Déu els sostingui al llarg de la seva vida ministerial". També s'ha adreçat particularment als argentins, "que van celebrar el dia 8 la Solemnitat de la seva patrona, la Mare de Déu de Luján". Finalment, en un altre moment, el Papa ha saludat una delegació de joves sacerdots del Patriarcat de Moscou, acollits aquests dies pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians. Ha expressat el seu desig de «benediccions per a Rússia i un compromís de l'Església ortodoxa a favor del diàleg entre les religions i el bé comú».
Missatge al Consell Episcopal Llatinoamericà
D'altra banda, el Papa ha enviat un missatge als bisbes i pastors del Consell Episcopal Llatinoamericà, reunits en la XXXVI Assemblea General Ordinària del CELAM, que es fa a El Salvador des d'aquest dimarts i fins divendres. Els diu que, "en la mesura que s’impliquin en la vida del poble fidel i sentin el fons de les seves ferides, podran mirar sense 'filtres clericals' el rostre de Crist, anar al seu Evangeli per resar, pensar, discernir i deixar-se convertir, des el seu rostre, en pastors d'esperança"
En l'Assemblea General de l'Episcopat Llatinoamericà, participen representants de les 22 Conferències Episcopals i dels bisbes de Canadà i els Estats Units, amb el lema: "Església pobra per als pobres". En el missatge, Francesc manifesta la seva proximitat als pastors llatinoamericans, alhora que mostra el desig de "visitar un dia el Santuari de La nostra Senyora d'Aparecida"

Es por escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 10 de maig.

Més actualitat

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció