En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa diu que esperança és pregar per la unitat

El Papa ha tingut molt present avui la unitat dels cristians com una prioritat per a la pregària i el treball de cada dia. Durant…

18 gener 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha tingut molt present avui la unitat dels cristians com una prioritat per a la pregària i el treball de cada dia. Durant l’audiència general a l’aula Pau VI del Vaticà i davant de milers de persones, Francesc ha seguit amb el cicle dedicat a l’esperança. S’ha referit al vincle concretament amb la pregària, a partir del primer capítol del llibre de Jonàs, un text de l’Antic Testament que parla de la misericòrdia del Déu que perdona. "El Profeta Jonàs ens invita a reflexionar sobre el vincle entre esperança i pregària, ja que és un home que no entén la seva missió, però finalment s'obre a Déu davant de la mort", ha comentat.
El pontífex ha definit Jonàs com un profeta en sortida enviat per Déu a la perifèria. El bisbe de Roma ha explicat que, quan Déu envia Jonàs a predicar en aquella societat, el profeta no compleix allò que li diu el Senyor, ja que "assumeix la seva responsabilitat i se sacrifica perquè els pagans se salvin". En aquesta línia, ha afegit que "sorgeix, de l'experiència de Jonàs, una confiança en la misericòrdia". El Sant Pare ha recordat que, sota la misericòrdia divina i a la llum del misteri pasqual, la mort pot ser la nostra germana, com ho va ser per a Sant Francesc d’Assís, per alimentar l’esperança. El pontífex ha dit també que "l’esperança en la unitat no decep mai, motiu pel qual hem de demanar al Déu pare per la unitat dels cristians". El Papa ha destacat la importància de l’amor de Crist que ens empeny a la unitat. 

Francesc ha animat tots els creients a perseverar en la pregària, com Maria i els Apòstols, i ha recordat que la pregària és la clau que obre, amb la seva força, les portes de la misericòrdia de Déu. Dins la mateixa audiència, el Papa ha saludat els integrants d’una delegació de l’Itinerari Europeu Ecumènic, un important grup internacional present aquest dimecres a Roma dins el seu recorregut per diversos països. Ha definit la seva presència al Vaticà com "un important signe ecumènic que expressa la comunió assolida a través del camí del diàleg iniciat en les dècades passades"
El bisbe de Roma igualment ha recordat que "l’evangeli de Crist és en el centre de la nostra vida i uneix persones que parlen llengües diferents, es troben en països diversos i viuen la fe en comunitats diferents". També ha destacat que els cristians tenen "la responsabilitat d’aquest missatge, i cal gestionar-lo amb la pròpia vida". El Sant Pare ha recordat el lema de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians, i ha destacat la necessitat i la importància d’una reconciliació autèntica basada en l’amor. Finalment, adreçant-se a un grup de nens i joves orfes de Croàcia acompanyats per famílies sicilianes que els acullen, ha demanat la pau per a Bòsnia i Hercegovina.
Interessant article del delegat del Papa per a la Unitat dels Cristians
I d'altra banda, el cardenal Kurt Koch, president del Pontifici Consell per la Promoció de la Unitat dels Cristians, explica en un llarg article, publicat avui pel diari L’Osservatore Romano, el significat de la commemoració comuna de catòlics i luterans, amb motiu dels 500 anys de l’inici de la reforma. El purpurat destaca que la trobada del Papa amb els luterans a Lund, a Suècia, “no ha estat ben acollida per tothom, ja que ha trobat crítiques i reticències tant en la part catòlica com entre els protestants”. Alhora comenta que aquestes tensions serveixen precisament perquè les dues confessions cristianes puguin enriquir-se mútuament en la fe. 
El president del Pontifici Consell per la Promoció de la Unitat dels Cristians diu que la publicació de les tesis sobre les indulgències, aquell 31 d’octubre de 1517, “no s’ha de veure com l’inici d’una reforma que ha portat a la divisió en l’Església, com no és tampoc un document revolucionari, sinó que reflectia també una preocupació catòlica i es movia dins el que podia afirmar la mateixa teologia catòlica d’aquella època”. En aquesta línia, el cardenal Kurt Koch afirma que Martí Luter “no volia de cap manera un trencament amb l’Església catòlica, com tampoc la fundació d’una nova Església, sinó que pensava en la renovació de tot el cristianisme a partir de l’esperit de l’Evangeli”
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 18 de gener.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció