En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la misericòrdia va lligada a la pau i la justícia"

El Papa ha recordat aquest diumenge la «bonica intuïció de Sant Joan Pau II, inspirada per l'Esperit Sant» -així ho ha dit- quan va instituir,…

23 abril 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge la «bonica intuïció de Sant Joan Pau II, inspirada per l'Esperit Sant» -així ho ha dit- quan va instituir, en el Jubileu de l'Any 2000, que l'Església universal dediqués el segon diumenge de Pasqua a la Divina Misericòrdia. En la pregària del Regina Coeli a la Plaça de Sant Pere, el bisbe de Roma ha destacat que «Jesús Ressuscitat ha transmès a la seva Església, com a primera tasca, la seva mateixa missió de portar a tothom l'anunci concret del perdó, un signe visible de la seva misericòrdia, que porta amb la pau del cor i l'alegria de la trobada renovada amb el Senyor». En aquesta línia, Francesc ha afegit que «la misericòrdia, a la llum de la Pasqua, es deixa percebre com una veritable forma de conèixer el misteri que vivim».

El Sant Pare ha comentat que la misericòrdia «obre la porta de la ment, per comprendre millor el misteri de Déu i de la nostra existència personal», i ha subratllat que «fa comprendre que la violència, la rancúnia i la venjança no tenen cap sentit, tenint en compte que la primera víctima és la que viu amb aquests sentiments, perquè es priva de la seva pròpia dignitat». En aquest context, el ha recordat que «la misericòrdia obre també la porta del cor i permet expressar proximitat, sobretot als qui estan sols i marginats, perquè els fa sentir germans i fills d'un sol Pare». Finalment ha assegurat que «la misericòrdia compromet tothom a ser instruments de justícia, de reconciliació i de pau». El Papa, a més, ha fet una crida a no oblidar mai que «la misericòrdia és la clau en la vida de fe i la forma concreta amb què donem visibilitat a la resurrecció de Jesús».

D'altra banda, després de la pregària mariana, Francesc ha recordat de manera especial la beatificació del fundador la Congregació de les Germanes de l'Àngel de la Guarda, Lluís-Antoni Rosa Omières, celebrada aquest dissabte a Oviedo. D'aquest sacerdot francès que va viure a Astúries i va morir a Gijón, el pontífex ha destacat que "va saber invertir les seves grans qualitats humanes i espirituals en el servei de l'educació", i va expressar el desig "que el seu exemple i la seva intercessió ajudin de manera particular tots els qui treballen a l'escola i en l'àmbit educatiu".

Qualifica de "suïcidi" tancar les portes als migrants

Aquestes reflexions arribaven l'endemà que el Sant Pare presidís dissabte a la tarda una Litúrgia de la Paraula a la basílica romana de Sant Bartomeu, amb la Comunitat de Sant Egidi i en memòria dels «Nous Màrtirs» dels segles XX i XXI. El Papa assegurava que tancar les portes als migrants és un «suïcidi» per a les societats amb baix nivell de natalitat. També destacava que, si a Itàlia «fossin acollits dos emigrants per ajuntament, hi hauria lloc per a tots». El bisbe de Roma igualment va demanar que «la generositat» del sud, on desembarquen cada dia nombrosos immigrants, pugui «encomanar una mica al nord».

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció