En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que "la pau es construeix atenent els més fràgils"

El Papa assegura, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de la Pau fet públic aquest dijous, que "la pau es construeix tenint cura…

17 desembre 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa assegura, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de la Pau fet públic aquest dijous, que "la pau es construeix tenint cura dels més fràgils". Francesc diu que "la cultura de l'atenció, com a compromís comú, solidari i participatiu per protegir i promoure la dignitat i el bé de tots, des de la disposició a la compassió, la reconciliació, el guariment, el respecte i l'acolliment recíproc, constitueix un mitjà privilegiat per construir la pau i per eradicar la cultura de la indiferència, el rebuig i l'enfrontament, que sovint predomina avui". La 54a Jornada Mundial de la Pau se celebrarà el proper 1 de gener, coincidint com cada any amb la Solemnitat de Maria Santíssima Mare de Déu i amb el primer dia del nou any.

A les vuit pàgines de el text, titulat La cultura de la cura com a camí de pau, el pontífex s'adreça "​​als caps d'Estat i de govern, als responsables de les organitzacions internacionals, als líders espirituals i als fidels de les diverses religions, com també als homes i dones de bona voluntat". Els recorda el que va escriure en la seva última encíclica, Fratelli tutti, en què assegura que "es necessiten, en molts indrets del món, camins de pau que portin al guariment de les ferides, així com artesans de la pau disposats a iniciar processos de curació i d'encontre renovat amb enginy i audàcia". El Sant Pare repassa els principals fets de l'any 2020, marcats per "la gran crisi sanitària de Covid-19", una pandèmia ha agreujat realitats de crisi "com ara la climàtica, l'alimentària, l'econòmica i la migratòria, que han causat grans sofriments i dificultats". El bisbe de Roma dedica un pensament especial "als qui han perdut un familiar o un ésser estimat, però també als qui han perdut la feina". Igualment recorda de manera especial metges, infermers, farmacèutics, investigadors, voluntaris, capellans i personal dels hospitals i centres de salut: "Han treballat durament i segueixen fent-ho, amb gran esforç i sacrifici, fins al punt que alguns d'ells han mort en l'intent de ser a prop dels malalts, d'alleujar el seu sofriment o de salvar les seves vides".

En un altre fragment del missatge, el Sant Pare es mostra esperançat davant l'arribada de les vacunes, alhora que demana més "assistència també per als més pobres i fràgils". En aquesta línia, proposa "constituir, amb els diners que s'utilitzen per a les armes i altres despeses militars, un fons mundial per poder derrotar definitivament la fam i impulsar el desenvolupament dels països més pobres". Finalment, destaca la reflexió del Papa sobre els líders religiosos, dels quals assegura que poden exercir "un paper insubstituïble en la transmissió, als fidels i a la societat, dels valors de la solidaritat, el respecte a les diferències, l'acollida i la cura dels nostres germans i germanes més fràgils".

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció