En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que la Quaresma és "renovació" en temps de pandèmia

El Papa anima els creients, en el seu missatge per a la Quaresma 2021, a preparar-se per la celebració de la Pasqua, recorrent un camí…

12 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa anima els creients, en el seu missatge per a la Quaresma 2021, a preparar-se per la celebració de la Pasqua, recorrent un camí de conversió basat en tres punts clau, que són "la fe, l'esperança i la caritat, expressades en tres gestos concrets que podem aplicar a la nostra vida diària: el dejuni, la pregària i l'almoina". En l'escrit, fet públic aquest divendres amb el títol «Mireu, estem pujant a Jerusalem...» (Mt 20,18), Francesc defineix aquests 40 dies com "un temps per renovar la fe, l'esperança i la caritat", alhora que invita tothom a viure plenament aquests dies de conversió, «renovant la fe, sadollant la set amb l'aigua viva de l'esperança i rebent amb el cor obert l'amor de Déu que ens converteix en germans i germanes en Crist». El pontífex també destaca que, "dins aquest camí de preparació per a la nit de Pasqua, en què renovarem les promeses del nostre Baptisme, és fonamental consolidar els tres pilars del dejuni, la pregària i l'almoina, tal com els presenta Jesús en la seva predicació", com narra l'evangelista Mateu (Mt 6,1-18). Igualment subratlla que "la fe ens crida, en aquest temps litúrgic, a acollir la veritat i a ser testimonis de Déu i els nostres germans i germanes"
El Sant Pare recorda que "el dejuni, viscut com a experiència de privació (per als qui el viuen amb senzillesa de cor), porta a descobrir de nou el do de Déu i comprendre la nostra realitat de criatures que, a imatge i semblança d'ell, hi troben la seva plena realització". En aquesta línia, afegeig que "dejunar significa alliberar la nostra existència de tot allò que la col·lapsa", fins i tot de la saturació d'informació -veritable o falsa- i de productes de consum, tot amb l'objectiu de permetre que Déu visqui en nosaltres". D'altra banda, el bisbe de Roma destaca l'element de l'esperança entès com "l'aigua viva" que ens permet continuar el nostre camí de conversió. "Jesús ens parla del futur que la misericòrdia del Pare ha obert de bat a bat", explica. A més, comenta que "esperar amb ell i gràcies a ell vol dir creure que la història no acaba amb els nostres errors, les nostres violències i injustícies, ni amb el pecat que crucifica l'amor"
En un altre fragment d'aquest missatge per a la Quaresma, que comença aquest proper dimecres, el Papa també posa l'accent en les grans dificultats que travessem com a humanitat, especialment en aquest temps de pandèmia, "en què tot sembla fràgil i incert" i on "parlar d'esperança podria semblar una provocació". I conclou la reflexió assegurant que "viure una Quaresma amb esperança vol dir sentir que, en Jesucrist, som testimonis del temps nou en què Déu fa noves totes les coses". En un últim punt del seu missatge, centrant-se sempre en el procés de conversió a què estem cridats com a cristians en aquesta Quaresma, Francesc destaca la caritat, "viscuda després de les petjades de Crist, des d'una atenció i una compassió per a tothom", ja que es tracta de "l'expressió més alta de la nostra fe i la nostra esperança". Finalment el pontífex fa una crida general a "ajudar els necessitats en aquesta pandèmia" i a fer que "la nostra almoina, gran o petita, sigui donada amb goig i senzillesa". També recorda que "cada etapa de la vida és un temps per a creure, esperar i estimar".

Més actualitat

MEDICINA

"Els nostres ulls no estan preparats pel canvi digital que ha fet la societat"

El 62% dels adolescents reconeix veure-hi malament

6 de cada 10 joves catalans afirmen no veure-hi bé i l'Associació Visión y Vida alerta: està avançant l'edat d'aparició de vista cansada

1 desembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

"Podria ser que estiguéssim només en la pell del fenomen i que aflorin més casos"

assetjament sexual a les universitats

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, no descarta que es facin públics més casos d'abús als centres universitaris

30 novembre 2023

Redacció

Sense categoria

Greenpeace: "Els Acords de París no s'estan complint"

COP28 | Getty Images

L'ONG participa en la cimera pel clima COP28 que comença avui a Dubai. Segons la seva portaveu, María Botella, té dipositades "més expectatives que esperances"

30 novembre 2023

Redacció