En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que la terra "no és un dipòsit de recursos per explotar"

El Papa ha destacat aquest dimecres que “la casa comuna, la terra, no és un dipòsit de recursos per ser explotats”. En una audiència general…

22 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dimecres que “la casa comuna, la terra, no és un dipòsit de recursos per ser explotats”. En una audiència general novament des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, coincidint avui amb el 50è Dia Mundial de la Terra, Francesc ha presentat aquesta commemoració com una "oportunitat per renovar el nostre compromís d'estimar i cuidar el planeta, sobretot "els membres més febles de la nostra família". A partir de l'encíclica Laudato Si, ha recordat que els éssers humans "són cridats a respectar i cuidar totes les criatures, imitant l'amor que Déu ens té i que manifesta en el seu fill Jesús". En aquesta línia, el pontífex ha atribuït el deteriorament de la terra a una actuació humana que l’ha provocat. "Per culpa nostra, la terra ha patit un gran deteriorament, perquè hem oblidat que en som custodis i administradors", ha dit. Igualment ha comentat que, "l'actual pandèmia ens ensenya que, només si estem units, podrem superar els desafiaments globals".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
El Sant Pare ha expressat finalment el seu desig que els creients, també en aquest temps de confinament i pandèmia, "protegeixin la creació i es mostrin ben propers als altres, il·luminats per la resurrecció de Jesús, i que ell ens concedeixi un respecte més gran per la terra". Després d'esmentar dues conferències internacionals importants, la COP15 sobre Biodiversitat a ciutat xinesa de Kunming i la COP26 sobre Canvi Climàtic a Glasgow, el Papa ha invitat els líders a ser conscients de la importància de treballar junts com a comunitat internacional per a la protecció de la nostra casa comuna.

Pregària per Europa a la Missa diària
D’altra banda, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el pontífex ha fet una crida a Europa perquè "aconsegueixi la unitat fraterna somiada pels seus pares fundadors", principalment "en aquest temps en el qual és necessària molta unitat entre nosaltres, entre les nacions". En la seva homilia, el bisbe de Roma ha recordat que Déu va enviar al món el seu Fill únic per salvar-lo des de "l’amor, concentrat en la creu".
El Papa ha recordat en aquest context la gran quantitat de "cristians que passen el seu temps mirant el crucifix i allà ho troben tot, perquè han entès, per l'Esperit Sant, que hi és tota la ciència, tot l'amor de Déu, tota la saviesa cristiana". Francesc ha animat tots els cristians a caminar per la ruta que ens mostra el Crist ressuscitat, amb l’esperit que ens mostra el fragment de l'Evangeli d'avui (del capítol tercer de Joan), en què Jesús diu a Nicodem que "Déu va estimar tant el món que va enviar el seu únic Fill, perquè tot el qui creu en ell no es perdi, sinó que tingui la vida eterna".
Important reunió sobre la postpandèmia al Vaticà

I acabem explicant-vos que la Sala de Premsa de la Santa Seu ha anunciat que l'Aula Antiga del Sínode ha acollit aquest matí una reunió extraordinària, presidida per pel secretari d'Estat Pietro Parolin, en presència dels responsables dels dicasteris i altres organismes vaticans. L'objectiu ha estat reflexionar sobre la segona fase de l'emergència de la Covid-19, que començarà el proper 4 de maig. Els participants en la sessió han subratllat l'esforç de la Santa Seu per fer front a la crisi de manera sostenible. A més, s'ha decidit la reactivació gradual dels serveis ordinaris, si bé salvaguardant les precaucions sanitàries per limitar el contagi,  per assegurar el ministeri del Sant Pare i l'Església Universal.

Més actualitat

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció

"Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció