En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa diu que la terra "no és un dipòsit de recursos per explotar"

El Papa ha destacat aquest dimecres que “la casa comuna, la terra, no és un dipòsit de recursos per ser explotats”. En una audiència general…

22 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha destacat aquest dimecres que “la casa comuna, la terra, no és un dipòsit de recursos per ser explotats”. En una audiència general novament des de la Biblioteca del Palau Apostòlic, coincidint avui amb el 50è Dia Mundial de la Terra, Francesc ha presentat aquesta commemoració com una "oportunitat per renovar el nostre compromís d'estimar i cuidar el planeta, sobretot "els membres més febles de la nostra família". A partir de l'encíclica Laudato Si, ha recordat que els éssers humans "són cridats a respectar i cuidar totes les criatures, imitant l'amor que Déu ens té i que manifesta en el seu fill Jesús". En aquesta línia, el pontífex ha atribuït el deteriorament de la terra a una actuació humana que l’ha provocat. "Per culpa nostra, la terra ha patit un gran deteriorament, perquè hem oblidat que en som custodis i administradors", ha dit. Igualment ha comentat que, "l'actual pandèmia ens ensenya que, només si estem units, podrem superar els desafiaments globals".
Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA
El Sant Pare ha expressat finalment el seu desig que els creients, també en aquest temps de confinament i pandèmia, "protegeixin la creació i es mostrin ben propers als altres, il·luminats per la resurrecció de Jesús, i que ell ens concedeixi un respecte més gran per la terra". Després d'esmentar dues conferències internacionals importants, la COP15 sobre Biodiversitat a ciutat xinesa de Kunming i la COP26 sobre Canvi Climàtic a Glasgow, el Papa ha invitat els líders a ser conscients de la importància de treballar junts com a comunitat internacional per a la protecció de la nostra casa comuna.

Pregària per Europa a la Missa diària
D’altra banda, a l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, el pontífex ha fet una crida a Europa perquè "aconsegueixi la unitat fraterna somiada pels seus pares fundadors", principalment "en aquest temps en el qual és necessària molta unitat entre nosaltres, entre les nacions". En la seva homilia, el bisbe de Roma ha recordat que Déu va enviar al món el seu Fill únic per salvar-lo des de "l’amor, concentrat en la creu".
El Papa ha recordat en aquest context la gran quantitat de "cristians que passen el seu temps mirant el crucifix i allà ho troben tot, perquè han entès, per l'Esperit Sant, que hi és tota la ciència, tot l'amor de Déu, tota la saviesa cristiana". Francesc ha animat tots els cristians a caminar per la ruta que ens mostra el Crist ressuscitat, amb l’esperit que ens mostra el fragment de l'Evangeli d'avui (del capítol tercer de Joan), en què Jesús diu a Nicodem que "Déu va estimar tant el món que va enviar el seu únic Fill, perquè tot el qui creu en ell no es perdi, sinó que tingui la vida eterna".
Important reunió sobre la postpandèmia al Vaticà

I acabem explicant-vos que la Sala de Premsa de la Santa Seu ha anunciat que l'Aula Antiga del Sínode ha acollit aquest matí una reunió extraordinària, presidida per pel secretari d'Estat Pietro Parolin, en presència dels responsables dels dicasteris i altres organismes vaticans. L'objectiu ha estat reflexionar sobre la segona fase de l'emergència de la Covid-19, que començarà el proper 4 de maig. Els participants en la sessió han subratllat l'esforç de la Santa Seu per fer front a la crisi de manera sostenible. A més, s'ha decidit la reactivació gradual dels serveis ordinaris, si bé salvaguardant les precaucions sanitàries per limitar el contagi,  per assegurar el ministeri del Sant Pare i l'Església Universal.

Més actualitat

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció

L'Agència Catalana de l'Aigua reparteix aigua en hores de ple sol

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigual del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ho han denunciat a Ràdio Estel l'alcalde de Vacarisses, Antoni Massana, l'alcalde de Bovera, Òscar Acero, i Anna Feliu, alcaldessa de L'Albi

20 juny 2022

Redacció