En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa fa una crida mundial a "acollir i escoltar els refugiats per convertir-nos, amb ells, en artesans de pau"

Type text or a website address or translate a document. Cancel El Papa ha recordat aquest diumenge la celebració, aquest dilluns 20 de juny, de la…

19 juny 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha recordat aquest diumenge la celebració, aquest dilluns 20 de juny, de la Jornada Mundial del Refugiat, promoguda per les Nacions Unides. El lema d'aquest any és 'Amb els refugiats. Nosaltres estem del costat dels qui estan obligats a fugir'. Francesc ha assegurat, durant la pregària de l'Àngelus, que "els refugiats són persones com totes, però a les quals la guerra els ha tret la casa, la feina, familiars i amics". En aquesta línia, ha destacat que "les seves històries i els seus rostres ens criden a renovar el compromís per construir la pau en la justícia". El Sant Pare ha argumentat que, "precisament per aquest motiu, volem estar amb ells: trobar-nos amb ells, acollir-los, escoltar-los, per convertir-nos junts en artesans de pau segons la voluntat de Déu".

Després de la pregària mariana, el pontífex ha demanat a tots els creients que preguin al costat dels germans ortodoxos pel Concili Panortodox que acaba de començar a Creta "coincidint amb aquest diumenge, solemnitat de la Pentecosta segons el calendari julià seguit per l'Església Ortodoxa". El bisbe de Roma ha invitat els cristians a "unir-se a la pregària dels germans ortodoxos, invocant l'Esperit Sant perquè assisteixi amb els seus dons els patriarques, els arquebisbes i els bisbes reunits en Concili". A més, el Papa ha recordat que dissabte es va celebrar, a la ciutat italiana de Foggia, la beatificació de Maria Celeste Crostarosa, religiosa, fundadora de l'Orde del Santíssim Redemptor. Ha expressat el seu desig "1ue la nova beata, amb el seu exemple i la seva intercessió, ens ajudi a configurar tota la nostra vida en Jesús, el nostre Salvador".


"Necessitat de Crist"

D'altra banda, en un altre moment de la trobada dominical a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha assegurat que "el món té més que mai necessitat de Crist, de la seva salvació, del seu amor misericordiós". En comentar l'evangeli que la litúrgia presenta en aquest dotzè diumenge durant l'any, el Sant Pare ha subratllat que aquest passatge ens invita un cop més a situar-nos "cara a cara" amb Jesús, que ens presenta una doble pregunta: «Qui diu la gent que sóc jo? I vosaltres, qui diuen que sóc jo?». El pontífex ha recordat que  "de seguida Pere, en nom de tots, respon que ell és el Messies de Déu", i ha dit que "aquelles mateixes preguntes avui són proposades a cadascú de nosaltres, perquè fem nostra la resposta de Pere i professem amb alegria que Jesús és el Fill de Déu, la Paraula eterna del Pare que s'ha fet home per redimir la humanitat, abocant sobre ella l'abundància de la misericòrdia divina".

Finalment, Francesc ha assegurat que "el món té més que mai necessitat de Crist, de la seva salvació, del seu amor misericordiós". Abans de concloure el seu discurs, ha recordat que "tots tenim necessitat de respostes adequades a les nostres profundes preguntes existencials", i que "només en Crist, és possible trobar la pau veritable i el compliment de qualsevol aspiració humana, ja que Jesús coneix el cor de l'home i pot guarir, donant-li vida i consolació".

Més actualitat

Sense categoria

David Bueno: "La por s'aprofita des de la política per esbiaixar-nos cap a l'autoritarisme"

El neurocientífic i divulgador David Bueno, durant un moment de l'entrevista | RÀDIO ESTEL

El neurocientífic ha actualitzat el seu llibre 'L'art de persistir', creat durant el confinament per enfrontar la por als canvis

21 juny 2024

COVID

"Estem davant d’una nova onada de Covid" 

Una dona gran està sent vacunada per una infermera de grip i Covid.

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Juan Pablo Horcajada assegura que la nova variant de Covid “no és més virulenta”

20 juny 2024

Redacció

AUDIOS

Les dones són les principals consumidores de True Crime

consumidors True Crime

Diferents estudis asseguren que les dones ocupen entre un 60 o un 70% del total d'espectadors d'aquest gènere

19 juny 2024

Redacció