En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El Papa Francesc i Barack Obama, cara a cara

Els dos líders, possiblement més influents del planeta, s'han trobat per primera vegada cara a cara al Vaticà. El papa Francesc i Barack Obama van…

28 març 2014

Redacció

Comparteix

Els dos líders, possiblement més influents del planeta, s'han trobat per primera vegada cara a cara al Vaticà. El papa Francesc i Barack Obama van parlar a soles durant 50 minuts sobre temes com ara la solució negociada dels conflictes a Síria, Ucraïna o l'Iraq, el respecte del dret humanitari, l'eradicació del tràfic de persones i la reforma migratòria. També van tractar altres qüestions referides a la relació entre l'Església i l'Estat: llibertat religiosa, respecte de la vida i objecció de consciència.

La trobada història al Vaticà entre Francesc i Obama ha tingut lloc en un to cordial i amable, marcat fins i tot, en moments puntuals, amb bones dosis d'humor. "Sa Santedat -va dir Obama al Papa- és potser l'únic al món que ha de patir un protocol pitjor que el meu." El president nord-americà es va mostrar emocionat per trobar-se amb Francesc. "Sóc un gran admirador seu", li va dir quan es van saludar, "és meravellós conèixer-lo. Moltes gràcies".

El primer cara a cara entre els dos alts mandataris va tenir lloc a la biblioteca de l'apartament pontifici. Tot i que la Santa Seu ha comunicat els temes tractats, no ha transcendit el contingut de la conversa privada.

En l'intercanvi, també sobri, d'obsequis entre Obama i Francesc, el primer va lliurar al Sant Pare una caixa amb llavors del jardí de la Casa Blanca. "Si pot venir a la Casa Blanca -va manifestar el president dels EUA- podrà veure vostè mateix els jardins." La invitació oficial ja ha estat feta. El Papa va obsequiar Obama amb una medalla i una còpia de l'exhortació apostòlica Evangelii gaudium. "La llegiré al despatx oval quan estigui frustrat i espero que em calmi", va dir el líder nord-americà.

La trobada entre els dos líders mundials s'ha tancat amb una llarga i calorosa encaixada de mans. I amb una petició que, aquesta vegada, Obama li va prendre al Papa: "Si us plau, pregui per mi i per la meva família." 

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció