En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa institueix la Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran

El Papa ha anunciat aquest diumenge la institució de la Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran. L'ha fixada per al quart diumenge de…

1 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha anunciat aquest diumenge la institució de la Jornada Mundial dels Avis i la Gent Gran. L'ha fixada per al quart diumenge de juliol, molt a prop de la memòria litúrgica dels sants Joaquim i Anna, avis de Jesús. Després de la pregària de l'Àngelus, Francesc ha tingut, amb la concreció d'aquest dia, un record per a les persones grans, també a les portes de la festa de la Presentació del Senyor, la Candelera, dedicada cada 2 de febrer igualment a les persones grans. A partir d'ara, el Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida anunciarà les iniciatives addicionals que acompanyaran aquesta commemoració de finals de juliol. L'organisme de la Santa Seu, a més, invita les parròquies i les diòcesis de tot el món a trobar formes de celebrar la novaJornada Mundial dels Avis i la Gent Gran que s'adaptin, a nivell local, al propi context pastoral.
D'altra banda, dins aquesta trobada pública dominical, el pontífex ha recordat la celebració, aquest mateix diumenge, de la Jornada Mundial dels Malalts de Lepra, establerta des de fa 60 anys per a l'últim diumenge de gener. Ha demanat als responsables de les nacions que treballin per al tractament d'aquesta malaltia i per a la inclusió social de tots els afectats. En un moment concret de la pregària mariana, un grup de joves de l'Acció Catòlica ha estat al costat de Papa coincidint amb el final de la tradicional trobada de la "Caravana de la Pau", una iniciativa que s'ha fet també aquest any "malgrat l'emergència sanitària, amb l'ajuda de pares, educadors i sacerdots assistents". El Sant Pare ha elogiat "que s'hagi dut a terme aquesta bonica iniciativa" tot i els entrebancs.

I en el missatge de l'Àngelus a partir de la litúrgia de la Paraula en aquest diumenge IV durant l'any, el bisbe de Roma ha destacat que "Jesús parla amb autoritat divina", i ha animat tothom a "escoltar-lo". Igualment ha recordat que "l'ensenyament de Jesús té la mateixa autoritat de Déu, que parla i actua a partir del que diu". En un altre moment de la reflexió, Francesc ha assegurat que Jesús "predica i guareix", alhora que ha fet una crida als creients perquè es deixin sanar. En aquesta línia, ha proposat que tohom porti sempre un evangeli per trobar-hi fragments com el d'aquest diumenge (del capítol primer de Marc), un text que "relata un dia típic del ministeri de Jesús, amb la predicació i l'obra taumatúrgica de sanació".

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

CÀRITAS

“Càritas no és una ONG, és l’acció de l’església cristiana per a les persones en situacions més vulnerables” 

Eduard Sala ha estat escollit nou director de Càritas Diocesana de Barcelona després d'estar vinculat a l’entitat des de fa quatre dècades i ser responsable de l’àrea social de la institució els últims nou anys.

29 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El Pare Abat de Poblet reivindica el monestir com a pol espiritual i turístic de la Conca de Barberà 

El pare Abat de Poblet ha explicat la història del monestir, l’espiritualitat i les activitats que s'hi fan

29 setembre 2023

Redacció

POLÍTICA

José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés: "No donem per feta la investidura de Pedro Sánchez"

Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi, i José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés, l'última nit electoral, el 23 de juliol

En una entrevista a Ràdio Estel, el polític socialista lamenta que la dreta "no accepti que ha perdut les eleccions" i augura "una legislatura molt dura"

28 setembre 2023

Redacció