En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa invita els creients a pregar pels presos i les seves famílies

El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a…

20 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a la Casa de Santa Marta i coincidint amb el setè aniversari de l'inici del seu Ministeri Petrí, Francesc va recordar especialment els detinguts i els privats de llibertat, en aquest moment d'emergència caracteritzat per tantes restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus. Va comentar que "ells pateixen molt, per la incertesa del que passarà dins de la presó, com també pensant en les seves famílies, en com estan, si algú es troba malament, si li manca alguna cosa". En aquesta línia, va fer una crida a estar "a prop dels detinguts, avui, que pateixen tant en aquest moment d'incertesa i dolor".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa d'aquest divendres 20 de març

En la seva homilia, en què va comentar el fragment de l’evangeli de Mateu que parla de Sant Josep, el pontífex va destacar que l’espòs de Maria era "just", que vol dir un home que vivia la fe. En aquesta línia, va explicar que els somnis de Josep són la gran mostra de "la seva capacitat d’entrar en el Misteri de Déu". El Sant Pare va assegurar que l’Església actual també hauria de fer-ho, i va expressar el seu desig que "visqui en la concreció de la vida quotidiana i en la del misteri perquè, si no pot fer-ho serà una Església a mitges, només una associació pietosa que tira endavant a base de normes però sense el sentit d'adoració". I tot just al final de l’Eucaristia, el Papa va animar els cristians a fer la Comunió espiritual en aquest difícil moment d’emergència sanitària.

D’altra banda, el bisbe de Roma es va unir espiritualment, el mateix dijous a la nit, als qui resaven el Rosari de manera simultània a partir de la invitació dels bisbes italians davant la crisi del. Mitjançant un vídeomissatge, Francesc va animar tothom a tenir esperança i a practicar la proximitat en família, a través de la comprensió, la paciència i el perdó. "Resem units, encomanant-nos a la intercessió de Sant Josep, Custodi de la Sagrada Família, de cadascuna de les nostres famílies. També el fuster de Natzaret, i va experimentar la precarietat i l'amargor, la preocupació pel demà; però va saber caminar en la foscor de certs moments, deixant-se guiar sempre sense reserves per la voluntat de Déu", va assegurar Francesc. Famílies, comunitats religioses i creients en general van resar de manera simultània, a casa, els misteris de Llum del Rosari.

ÀUDIO AQUÍ-> https://drive.google.com/open?id=1QUvP5RhT5g9QP9i3Ud5t5xYJMhPZmsRL

Més actualitat

El nou model de residències encarirà a Catalunya el preu de les places uns 250 euros mensuals

L'escena d'una residència de gent gran a Catalunya

Segons Cinta Pascual, presidenta de les patronals de residències ACRA i CEAPs, "no hi ha prou espais per garantir que les unitats de convivència siguin de 15 persones"

1 juliol 2022

Redacció

Els metges recomanen tornar a utilitzar la mascareta per frenar la setena onada

Una infermera del CAP de Mataró examina una pacient

En una entrevista a Ràdio Estel, el doctor Josep Vilaplana president del Col·legi de Metges de Girona, apunta que estem en una pujada de la pandèmia, tot i que la situació és "molt diferent"

29 juny 2022

Redacció

El sector del transport públic assegura que fiar-ho tot a la gasolina no és una bona tàctica

Una imatge de l'interior d'un tren de Rodalies

La Generalitat compensarà la rebaixa del 30% del preu del transport públic decretada per l'executiu espanyol en els abonaments autonòmics per arribar a una reducció del 50%

28 juny 2022

Redacció