En directe

La Caravana

PAPA FRANCESC

El Papa invita els creients a pregar pels presos i les seves famílies

El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a…

20 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a la Casa de Santa Marta i coincidint amb el setè aniversari de l'inici del seu Ministeri Petrí, Francesc va recordar especialment els detinguts i els privats de llibertat, en aquest moment d'emergència caracteritzat per tantes restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus. Va comentar que "ells pateixen molt, per la incertesa del que passarà dins de la presó, com també pensant en les seves famílies, en com estan, si algú es troba malament, si li manca alguna cosa". En aquesta línia, va fer una crida a estar "a prop dels detinguts, avui, que pateixen tant en aquest moment d'incertesa i dolor".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa d'aquest divendres 20 de març

En la seva homilia, en què va comentar el fragment de l’evangeli de Mateu que parla de Sant Josep, el pontífex va destacar que l’espòs de Maria era "just", que vol dir un home que vivia la fe. En aquesta línia, va explicar que els somnis de Josep són la gran mostra de "la seva capacitat d’entrar en el Misteri de Déu". El Sant Pare va assegurar que l’Església actual també hauria de fer-ho, i va expressar el seu desig que "visqui en la concreció de la vida quotidiana i en la del misteri perquè, si no pot fer-ho serà una Església a mitges, només una associació pietosa que tira endavant a base de normes però sense el sentit d'adoració". I tot just al final de l’Eucaristia, el Papa va animar els cristians a fer la Comunió espiritual en aquest difícil moment d’emergència sanitària.

D’altra banda, el bisbe de Roma es va unir espiritualment, el mateix dijous a la nit, als qui resaven el Rosari de manera simultània a partir de la invitació dels bisbes italians davant la crisi del. Mitjançant un vídeomissatge, Francesc va animar tothom a tenir esperança i a practicar la proximitat en família, a través de la comprensió, la paciència i el perdó. "Resem units, encomanant-nos a la intercessió de Sant Josep, Custodi de la Sagrada Família, de cadascuna de les nostres famílies. També el fuster de Natzaret, i va experimentar la precarietat i l'amargor, la preocupació pel demà; però va saber caminar en la foscor de certs moments, deixant-se guiar sempre sense reserves per la voluntat de Déu", va assegurar Francesc. Famílies, comunitats religioses i creients en general van resar de manera simultània, a casa, els misteris de Llum del Rosari.

ÀUDIO AQUÍ-> https://drive.google.com/open?id=1QUvP5RhT5g9QP9i3Ud5t5xYJMhPZmsRL

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció