En directe

Camins

PAPA FRANCESC

El Papa invita els creients a pregar pels presos i les seves famílies

El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a…

20 març 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va invitar els creients, aquest dijous, a pregar pels presos que es troben en els centres penitenciaris. A linici de la Missa a la Casa de Santa Marta i coincidint amb el setè aniversari de l'inici del seu Ministeri Petrí, Francesc va recordar especialment els detinguts i els privats de llibertat, en aquest moment d'emergència caracteritzat per tantes restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus. Va comentar que "ells pateixen molt, per la incertesa del que passarà dins de la presó, com també pensant en les seves famílies, en com estan, si algú es troba malament, si li manca alguna cosa". En aquesta línia, va fer una crida a estar "a prop dels detinguts, avui, que pateixen tant en aquest moment d'incertesa i dolor".

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa d'aquest divendres 20 de març

En la seva homilia, en què va comentar el fragment de l’evangeli de Mateu que parla de Sant Josep, el pontífex va destacar que l’espòs de Maria era "just", que vol dir un home que vivia la fe. En aquesta línia, va explicar que els somnis de Josep són la gran mostra de "la seva capacitat d’entrar en el Misteri de Déu". El Sant Pare va assegurar que l’Església actual també hauria de fer-ho, i va expressar el seu desig que "visqui en la concreció de la vida quotidiana i en la del misteri perquè, si no pot fer-ho serà una Església a mitges, només una associació pietosa que tira endavant a base de normes però sense el sentit d'adoració". I tot just al final de l’Eucaristia, el Papa va animar els cristians a fer la Comunió espiritual en aquest difícil moment d’emergència sanitària.

D’altra banda, el bisbe de Roma es va unir espiritualment, el mateix dijous a la nit, als qui resaven el Rosari de manera simultània a partir de la invitació dels bisbes italians davant la crisi del. Mitjançant un vídeomissatge, Francesc va animar tothom a tenir esperança i a practicar la proximitat en família, a través de la comprensió, la paciència i el perdó. "Resem units, encomanant-nos a la intercessió de Sant Josep, Custodi de la Sagrada Família, de cadascuna de les nostres famílies. També el fuster de Natzaret, i va experimentar la precarietat i l'amargor, la preocupació pel demà; però va saber caminar en la foscor de certs moments, deixant-se guiar sempre sense reserves per la voluntat de Déu", va assegurar Francesc. Famílies, comunitats religioses i creients en general van resar de manera simultània, a casa, els misteris de Llum del Rosari.

ÀUDIO AQUÍ-> https://drive.google.com/open?id=1QUvP5RhT5g9QP9i3Ud5t5xYJMhPZmsRL

Més actualitat

"La pastilla per deixar de fumar no és una vareta màgica, hi ha d'haver voluntat acompanyada d'un tractament psicològic"

Un jove fumant en un parc de monopatins

El doctor Esteve Fernández ha explicat a Ràdio Estel que el Todacitan impedeix tenir síndrome d’abstinència i evita que el fumador tingui sensacions agradables a l’hora de fumar

6 febrer 2023

Redacció

David Cid: "L'acord firmat per Esquerra i el PSC és la mort del projecte d'ampliació de l'aeroport d'Aena i de la ministra de Foment"

David Cid, portaveu d'En Comú Podem al Parlament, durant l'entrevista a Ràdio Estel

El portaveu d'En Comú Podem al Parlament carrega contra el PSC per pensar en clau electoral i frenar el pacte dels pressupostos

3 febrer 2023

Redacció

Marta Vilalta: "La majoria del 52% hi continua sent i Esquerra no abandona el projecte de república catalana"

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en una roda de premsa.

En una entrevista al programa 'El Matí a Ràdio Estel', la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, ha deixat clar que l'acord amb el grup parlamentari socialista "és una qüestió puntual"

3 febrer 2023

Redacció