En directe

Missa amb motiu de la solemnitat de la Immaculada Concepció

PAPA FRANCESC

El Papa lamenta que "hi ha cristians que són rodamons o mòmies espirituals, tossuts per no seguir el camí de Jesús"

El Papa ha dit aquest dimarts, durant l’homilia de la Missa matinal a la casa Santa Marta, que “Jesús és el camí, però hi ha…

3 maig 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dimarts, durant l’homilia de la Missa matinal a la casa Santa Marta, que “Jesús és el camí, però hi ha cristians que són rodamons o mòmies espirituals”, motiu pel qual "hem de demanar al Senyor que ens ajudi a caminar bé". El Sant Pare ha afegit que "cal verificar constantment si estem seguint Jesús amb coherència o si ens deixem portar pels diferents tipus de cristians que anem trobant pel camí". Sobre les característiques dels creients confosos, començant pel qui no camina, Francesc ha recordat que això és l’antítesi de la pertinença a l’Església de Crist. "Un cristià que no camina no és cristià, perquè no se sap què és, ja que es troba una mica paganitzat", ha comentat. En aquesta línia, ha recordat que "no practica les obres de misericòrdia i es troben en el grup de cristians que  no fan mal però tampoc bé".
El pontífex ha assegurat que també hi ha cristians que l’equivocació en el camí no és el pitjor, sinó que encara és més dolent ser tossut i persistents en els errors, sense "deixar que el Senyor ens digui que tornem enrere i reprenguem el veritable camí". Francesc ha fet una crida als creients perquè "es preguntin com va el camí iniciat en el Baptisme, si ens aturem en la vanitat i la mundanitat o si tiren endavant fent que siguin concretes les benaurances i les obres de caritat". Des de la realitat de la glòria i la creu, el Sant Pare ha reivindicat la necessitat de "caminar bé, encara que ens cansem i necessitem un petit descans". Francesc ha proposat aquestes reflexions a partir de les paraules de Jesús a Tomàs, quan li diu que és el camí, la veritat i la vida i que qui l’ha vist, a ell, ha vist el Pare.
Europa i la seva ànima, prioritat de l'Episcopat europeu
I d'altra banda, els membres de la Presidència del Consell de Conferències Episcopals Europees han explicat aquest mateix dimarts alguns dels temes tractats en la reunió que van tenir dilluns amb el Papa. El cardenal Péter Erdö, arquebisbe de Budapest, ha destacat els ànims que Francesc ha transmès als bisbes europeus de cara als grans desafiaments, avui més urgents que mai al Vell Continent. "Ens ha animat i ha parlat també de les seves preocupacions sobre Europa, perquè Europa ha de redescobrir les seves arrels cristianes", ha destacat. El purpurat hongarès, a més, ha recordat que "el cristianisme és una força vital i el denominador comú del continent i de les cultures pròpies dels pobles".
El cardenal Érdö ha afegit que els pobles europeus s’han de reconciliar, alhora que ha afirmat que es van trobant respostes cristianes als problemes que pateix avui Europa. Per la seva banda, l’arquebisbe de Gènova, el cardenal Angelo Bagnasco, ha destacat la importància de la formació de les consciències personals i comunitàries, cosa que s’ha fet especialment urgent ara amb els creixents moviments migratoris cap al nostre continent. Sobre la integració dels immigrants, Bagnasco ha defensat el canvi d’un model de multiculturalitat a un altre d’interculturalitat.
El també president de la Conferència Episcopal Italiana ha recordat que "les Esglésies d’Europa estan fent tot el possible per acollir els migrants, d’acord amb les crides del Papa Francesc". Angelo Bagnasco ha alertat davant l’existència d’uns lobbies que, per interessos econòmics, intenten desestructurar l’ésser humà per manipular-lo després més fàcilment. Finalment, l’arquebisbe de la diòcesi italiana de Scutari, Angelo Massafra, ha expressat la seva alegria per la propera beatificació de 38 màrtirs del règim comunista d’Albània, confirmada després que el Sant Pare hagi signat ara fa uns dies el decret per a la seva canonització.
Lombardi confirma la carta de Francesc al president de Veneçuela
Finalment destaquem que Federico Lombardi ha confirmat que el Papa ha enviat una carta al president de Veneçuela, Nicolás Maduro, des de la seva preocupació global pels problemes de tots els països. Tot i que el director de l’Oficina de Premsa de la Santa Seu no ha revelat el contingut de la missiva, ha hagut de fer aquesta confirmació després que diverses agències de notícies hagin publicat que el Sant Pare ha enviat aquest missatge al mandatari veneçolà.
Lombardi s’ha referit al missatge del Sant Pare sobre Veneçuela coincidint amb el Diumenge de Pasqua de Resurrecció, el 27 de març passat, per admetre la preocupació de Francesc per la situació social, política i econòmica dels veneçolans.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimarts 3 de maig.

Més actualitat

Trànsit recomana estar pendent de les dades que publica a temps real per evitar congestions de trànsit aquest pont

Cua de quilòmetres a l'AP-7 a Sant Celoni en direcció Girona

En una entrevista a Ràdio Estel, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha assegurat que "hi ha hagut força tranquil·litat a la xarxa viària".

7 desembre 2022

Redacció

Els experts alerten que falten diners i recursos per aplicar la reforma del Codi Civil Espanyol que elimina la incapacitació de les persones

Una tutora amb una persona amb discapacitat, ensenyant-li com llegir i interpretar les factures.

Xavier Puigdollers, membre de la Càtedra UNESCO en Pau, Solidaritat i Diàleg Intercultural, avisa que les institucions tutelars hauran de refundar-se

5 desembre 2022

Redacció

Dolors Sabater: "Són els polítics els qui han de canviar el model policial, no els policies"

Dolors Sabater, presidenta de la CUP al Parlament i de la comissió sobre el model policial dels Mossos d'Esquadra

La presidenta de la CUP al Parlament i presidenta de la Comissió sobre el model policial, acusa el PSC de ser "portaveu del 'lobby' dels sindicats" de la policia

2 desembre 2022

Redacció