En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

"El Papa no s'adreça només als periodistes; tothom comunica"

Jordi Llisterri, periodista i director de Catalunya Religió, Salvador Aragonès, professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Inmaculada Álvarez, editora d'Aleteia, han compartit…

25 gener 2018

@IgnasiMiranda

Comparteix

Jordi Llisterri, periodista i director de Catalunya Religió, Salvador Aragonès, professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Inmaculada Álvarez, editora d'Aleteia, han compartit aquest dijous un col·loqui de periodistes en el programa El Mirador de l'actualitat, per analitzar sobretot el missatge del Papa per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. Álvarez, que acaba de recollir el Premi Bravo de Noves Tecnologies, dins els guardons que atorga anualment la Conferència Episcopal Espanyola, ha comentat que el mitjà que dirigeix "ha crescut molt, a través d'internet des de fa cinc anys, i té com a novetat que vol sortir del petit àmbit de la informació religiosa pura i dura per oferir el missatge cristià més aviat com a informació, estil de vida i espiritualitat". Sobre el missatge del Sant Pare, l'editora d'Aleteia ha comentat que "Francesc de fet no s'adreça només als periodistes, perquè estem assistint a un món més globalitzat i més democratitzat en la informació, un món en què ara tothom comunica i pot produir notícies".

Jordi Llisterri ha destacat que el missatge del Sant Pare "diu moltes coses, encara que inicialment es pugui llegir al Metro o fàcilment, i una de les que crida l'atenció, encara que els resums no la recullen, és la interpretació del passatge del Gènesi sobre la serp que tempta Eva i ho fa com amb una mitja veritat atractiva, no pas forçant-la a fer una cosa que ella no vol fer". Per la seva banda, Salvador Aragonès ha explicat que, "de fake news, sempre n'hi ha hagut, perquè han circulat rumors per les nostres societats, uns rumors que acosten allò que s'explica a la veritat, perquè en tenen una mica, però es completen amb falsedats". En aquesta línia, ha subratllat que "el Papa insta els consumidors de mitjans de comunicació a distingir, amb sentit crític de la informació, entre allò que és cert i allò que no ho és".

Aquest dijous, hem parlat de la comunicació de l’Església a partir del missatge del Papa per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, fet públic aquest dimecres i dedicat a les "fake news" i a la veritat com a alternativa per a un "periodisme de pau". La convergència de mitjans ha estat un pas important donat ara fa uns mesos pel Vaticà i que pot ser un bon exemple per a tota l’Església, com també per a les entitats d’inspiració cristiana i els mateixos mitjans propis.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 25 de gener.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció