En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

El Papa promou una comunicació al servei de la cultura de l'encontre

El primer missatge de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials escrit pel papa Francesc va ser presentat el 24 de gener passat, festa de…

28 gener 2014

Redacció

Comparteix

El primer missatge de la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials escrit pel papa Francesc va ser presentat el 24 de gener passat, festa de sant Francesc de Sales, patró dels periodistes. La XLVIII Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que se celebrarà l’1 de juny proper, tindrà com a lema Comunicació al servei d’una autèntica cultura de l’encontre.

En la presentació oficial d’aquest missatge hi van participar el president del Pontifici Consell per a les Comunicacions Socials (PCCS), l’arquebisbe Claudio Maria Celli, i la professora de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Catòlica del Sagrat Cor de Milà, Chiara Giaccardi.

Tots dos van coincidir a assenyalar que «en el missatge emergeix clarament la imatge d’una Església que vol comunicar, que vol dialogar amb l’home i la dona d’avui, conscient del paper que li ha estat confiat en aquest context».

El text es divideix principalment en dues parts. La primera part del missatge s’adreça al món laic de la comunicació. «El Papa apunta reflexions vàlides també per als que no tenen una opció religiosa a la vida, però que de la mateixa manera, estan cridats a percebre o senten el profund valor humà del món de la comunicació», ha assenyalat Celli. La segona part, en canvi, fa referència al bon samarità, perquè els deixebles del Senyor busquin «descobrir que la xarxa digital pot ser un lloc ric d’humanitat, no una xarxa de fils sense persones».

El president del PCCS va confirmar que el papa Francesc ha col·laborat directament en el contingut del missatge i ha destacat «la profunda sintonia entre la imatge de l’Església que el Papa està traçant i el món de la comunicació». La cultura de l'encontre anima a «posar atenció en l’altre», per la qual cosa l’Església «no es pot sostreure a la necessitat d’acompanyar, d’anar més enllà de la mera escolta; una Església que acompanya el camí posant-se en camí amb la gent».

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció