En directe

El rosari

PAPA FRANCESC

El Papa rebutja la venda d'armes i demana que "s'acabin els nens soldat"

El Papa, en el vídeo del mes de desembre, a una crida a actuar “perquè es respecti la dignitat dels infants i s’acabi amb una…

1 desembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa, en el vídeo del mes de desembre, a una crida a actuar “perquè es respecti la dignitat dels infants i s’acabi amb una forma d’esclavatge que són els nens soldat". Dins aquesta expressió de la intenció de pregària universal, el pontífex denuncia i rebutja el comerç d’armes, una pràctica que situa en l’origen pervers d’aquest crim. Exhorta a "fer tot el possible perquè es respecti la dignitat dels nens i acabar amb aquesta forma d'esclavitud". En el missatge, es recull la seva de pregària del pontífex per al mes de desembre, dedicada al drama dels "nens soldat".
El Sant Pare constata, un cop més, com "en aquest món, que ha desenvolupat les tecnologies més sofisticades, es venen armes que acaben en les mans dels nens soldat". D'aquí ve la invitació universal "a unir-se a la pregària perquè no hi hagi enlloc nens soldat". El Vídeo del Papa està promogut per la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, al servei dels desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església.
D'altra banda, el Sant Pare ha recordat, aquest mateix dijous, que el qui que té el «do d'estudiar també ha d'assumir la responsabilitat d'estar al servei del bé de la humanitat». Així ha animat els qui ensenyen i els agents pastorals a «formar joves assedegats de veritat i no pas de poder», que «visquin la misericòrdia i la caritat, pilars fonamentals per a una societat més sana». En rebre als participants en el IV Congrés Mundial de Pastoral per als Estudiants Internacionals, organitzat pel Pontifici Consell per a la Pastoral dels Migrants i Itinerants,  Francesc ha reflexionat sobre el tema treballat en les sessions d’aquests dies, que és l’exhortació Evangelii Gaudium i els desafiaments morals pensant «en una societat més sana».
El Papa ha assegurat que "la societat està cridada a oferir a les noves generacions oportunitats vàlides de feina, evitant l'anomenada fuga de talents". En aquest alínia, ha afegit que, "quan algú tria lliurement anar a especialitzar-se i a treballar a l'estranger, això és bo i fecund". En canvi, ha aclarit que "és dolorós que joves preparats siguin empesos a abandonar el propi país pel fet que manquin adequades possibilitats d'inserció laboral"
El pontífex, en la mateixa línia, ha alertat davant el perill de caure en la construcció interior i social de barreres. "Assistim a implicacions negatives, com ara la creació de mecanismes de defensa davant la diversitat, murs interiors que no permeten mirar el germà o la germana als ulls i una preocupació per les seves veritables necessitats", ha comentat. També ha alertat davant "el perill d'una globalització de la indiferència en què poden caure els joves, una realitat que "ens fa incapaços d'oferir compassió davant el crit de dolor dels altres".
El Papa, en contraposició amb «la concepció moderna de l'intel•lectual, compromès en la realització d’un mateix i en la recerca de reconeixements personals, sovint sense tenir en compte el proïsme”, ha defensat un model solidari enfocat a la pau. I ha afirmat que "només així el món intel·lectual serà capaç de construir una societat més sana", i que, "amb l'agutment de les capacitats de relacions, creix la confiança en un mateix i en els altres, els horitzons s'amplien, la visió de futur és més gran i neix el desig de construir junts el bé comú".
Francesc també ha recordat que les escoles i les universitats “són lloc privilegiat per a la consolidació de consciències sensibles cap a un desenvolupament més solidari i un compromís d'evangelització de forma interdisciplinària i integrada”. A més, ha recordat que els estudiants internacionals, «en passar un temps lluny dels seus països, en famílies i contextos diferents, poden desenvolupar una important capacitat d'adaptació aprenent a ser custodis dels altres com a germans i de la creació i la casa comuna, un aspecte decisiu per fer que el món es torni més humà».
"Les resistències contra la gràcia"
I en l'homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha reconegut aquest dijous que "tots tenim en el cor resistències contra la gràcia i que cal trobar-les demanant ajuda al Senyor, des d’un reconeixement com a pecadors". El Papa s’ha aturat a explorar "aquelles resistències amagades per les paraules buides, justificatives o acusatòries". A més de proposar una distinció entre els diversos tipus de resistències, el bisbe de Roma ha recordat que "les amagades són les més perilloses, com va succeir amb la mort del màrtir Esteve"
El Sant Pare ha situat, en aquest mateix context, la resistència de la incoherència, el "dir a tot diplomàticament quan, en realitat, s'està dient no". El Papa ha conclòs que, "quan hi ha resistències, no s’ha de tenir por, sinó que cal demanar l’ajuda dels qui es reconeixen limitats i pecadors". A partir de la pregària col•lecta del dia, en què es demana "que la gràcia derroti les resistències del pecat", el pontífex ha comentat que "moltes resistències impedeixen anar endavant", i ha lamentat que "sempre han existit en la vida cristiana".
Twit de record al beat Carles de Foucauld
"Avui recordem el beat Charles de Foucauld, que deia: la fe és veure Jesús en cada ésser humà”. Aquest és el missatge que el Papa ha escrit aquest dijous en el seu compte oficial de twitter @Pontifex_es, en el dia en què es recorda el centenari de l'assassinat del beat francès, l’1 desembre 1916 a Algèria. També durant l’homilia de la Missa matinal, Francesc ha presentat Carles de Foucauld com "un home que ha vençut moltes resistències i ha donat un testimoni que ha fet bé a l'Església”. Ha demanat que “ens beneeixi des del cel i ens ajudi a caminar sobre les seves formes de pobresa, contemplació i servei als pobres".
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 1 de desembre.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Sense categoria

La música i els serveis litúrgics destaquen a la programació d’estiu de Ràdio Estel

Imatge promocional de la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel

Escolta la programació d'estiu 2024 a Ràdio Estel, per antena o en línia, del 22 de juliol al 8 de setembre!

19 juliol 2024

Infraestructures

Sense categoria

TECNOLOGIA

Aena recupera alguns dels sistemes després d'haver patit una incidència informàtica mundial

Personal de l'aeroport d'el Prat fa targetes d'embarcament manuals als passatgers | ACN

La incidència informàtica global, provocada per l'actualització d'un antivirus de Microsoft, afecta sobretot els punts d'informació i facturació, accions que s'estan fent a mà

19 juliol 2024

MEDICINA

SALUT MENTAL

SANITAT

Sense categoria

Com cuidar-nos a l'estiu?

L'especialista en hormones i salut femenina Marta León, a Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

L'endocrinòloga Marta León ens dona uns consells per tenir la pell, les tiroides i les hormones en forma aquest estiu. Escolta els seus consells!

18 juliol 2024

Redacció