En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda els coptes morts a Egipte com a "valents màrtirs"

El Papa ha reiterat aquest diumenge, abans de la pregària del Regina Caeli, la seva "proximitat al Papa Teodor II i a tota la nació…

28 maig 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha reiterat aquest diumenge, abans de la pregària del Regina Caeli, la seva "proximitat al Papa Teodor II i a tota la nació egípcia, pel ferotge acte de violència de divendres passat, que va provocar la mort de 29 cristians coptes, entre ells alguns nens, quan es dirigien al monestir de Sant Samuel per pregar". Francesc ha recordat que aquests creients "van ser assassinats després haver-se negat a renunciar a la seva fe cristiana". En la mateixa línia, el Sant Pare ha expressat el seu desig "que el Senyor rebi en la seva pau a aquests testimonis valents, aquests màrtirs, i converteixi els cors dels terroristes". També el bisbe de Roma ha resat per les víctimes de l'atemptat a Manchester, on igualment "van ser destrossades nombroses vides joves. Igualment s'ha mostrat "a prop de les famílies i de tots els qui ploren la seva pèrdua".

El pontífex, en un altre moment, ha recordat també la 51a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, celebrada aquest diumenge de l'Ascensió del Senyor, i ha elevat una pregària "perquè la comunicació, en totes les seves formes, sigui efectivament constructiva i al servei de la veritat". Ha comentat un dels lemes, la frase d'Isaïes «No tinguis por, que jo sóc amb tu» (Is 43,5), per assegurar que "els mitjans de comunicació social ofereixen la possibilitat de compartir i difondre immediatament notícies de manera capil·lar, uns fets que poden ser bons o dolents, vertaders o falsos". Finalment ha mostrat la seva confiança "que la comunicació, en totes les seves formes, sigui efectivament constructiva al servei de la vida, rebutjant els prejudicis, i difongui esperança en el nostre temps".

Entre les salutacions adreçades als diversos grups de pelegrins i romans, a les famílies i als grups religiosos, Francesc ha destacat la celebració dels 150 anys de fundació dels missioners combonians. A més, ha dedicat un pensament especial als representants de les associacions de voluntariat que promouen la donació d'òrgans, un servei que ha qualificat "d'acte noble i meritori", tot fent seves unes paraules del Catecisme de l'Església Catòlica. I en un altre moment, el Papa ha saludat els treballadors de Mediaset Roma, "amb el desig que la seva situació laboral es pugui resoldre, tenint com a finalitat el veritable bé de l'empresa, no pas limitant-se al simple benefici, sinó respectant els drets de totes les persones involucrades, de dels quals el primer és el dret al treball". Finalment el Sant Pare ha tingut un record destacat per a la visita pastoral que va fer dissabte a Gènova, on va celebrar l'Eucaristia i va visitar un hospital infantil. "Saludo els genovesos i els agraeixo la càlida acollida que em van dispensar dissabte", ha dit.

Comentari sobre l'Ascensió de Jesús

En la pregària mariana d'aquesta festa de l'Ascensió del Senyor, el Sant Pare ha reflexionat sobre el passatge de l'evangeli (Mt 28,16-20) que presenta l' moment del comiat final del Ressuscitat davant dels seus deixebles a Galilea, als quals Jesús deixa "la immensa tasca d'evangelitzar el món", concretant aquest encàrrec amb l'ordre de predicar i batejar en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant. Francesc ha destacat que "l'Ascensió de Jesús al cel constitueix la fi de la missió que el Fill ha rebut del Pare i l'inici de la continuació d'aquesta missió de part d'Església". En la mateixa línia, ha subratllat que és precisament a partir d'aquest moment quan la presència de Crist en el món és intervinguda pels seus deixebles, "els qui creuen en ell i ho proclamen".

El bisbe de Roma igualment ha comentat que Jesús ens revela per què existeix l'Església: "per anunciar l'evangeli". També ha recordat que l'Església està conformada per tots els batejats, cridats a "comprendre millor que Déu ens ha donat una gran dignitat i la responsabilitat d'anunciar-lo al món, de fer-lo accessible a la humanitat". Referint-se a la por que va experimentar la primera comunitat de Jesús en rebre l'encàrrec de "portar per tot el món la Bona Nova", el Papa ha constatat les actuals limitacions que tots tenim, com a continuadors d'aquesta missió, que "només podem complir eficaçment amb la llum i el poder de l'Esperit Sant".

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció