En directe

Fabricació pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els qui pateixen un judici injust i persecució"

El Papa va recordar aquest dimarts, durant la pregària inicial de la Missa a la Casa de Santa Marta, tots els innocents que pateixen sentències…

7 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va recordar aquest dimarts, durant la pregària inicial de la Missa a la Casa de Santa Marta, tots els innocents que pateixen sentències injustes. Francesc va explicar que, "aquests dies de Quaresma, hem vist la persecució que va patir Jesús i com els doctors de la llei es van acarnissar contra ell, quan va ser jutjat amb duresa, amb acarnissament, sent innocent". Va expressar igualment el seu desig de "pregar per totes les persones que pateixen un judici injust a causa de l'acarnissament".
Podeu escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la predicació, Francesc va comentar tot el significat de la persecució que va patir Jesús, amb la traïció de Judes i la negació de Pere, i va invitar els creients a demanar la gràcia de perseverar en el servei, tot i les caigudes que tothom té. El pontífex va recordar que "cadascú de nosaltres és un pecador i pot caure" i que "allò que compta és l'actitud davant del Déu que ens va elegir i ens va ungir com a servidors". En la mateixa línia, va afegir que aquesta resposta és la que ofereix "un pecador capaç de demanar perdó, com Pere, que plora després d'haver negat Jesús i se'n penedeix". En l'altra cara de la moneda, el bisbe de Roma va situar "Judes, que no va comprendre que havia caigut i, quan la passió el domina fins al punt de portar-lo a la idolatria, obre el seu cor a Satanàs". La reflexió del Sant Pare va tenir com a punts de partida les lectures del dia, del capítol 49 del Profeta Isaïes i del 13 de l’evangeli de Joan. El pontífex va assegurar que la vocació neix del fet que el Senyor ens ha escollit des del ventre matern.

Satisfacció per l'absolució del cardenal George Pell

La Santa Seu ha rebut amb satisfacció la sentència unànime dictada pel Tribunal Suprem Australià en favor de Cardenal George Pell, queda absolt de les acusacions d'abús a menors i es revoca, per tant, la seva condemna anterior. El Cardenal Pell, des que va sotmetre el seu cas a la magistratura, ha defensat sempre la seva innocència. La Santa Seu va recordar ahir que sempre ha confiat en l'autoritat judicial australiana, alhora que va reiterar el seu compromís en la prevenció i la persecució de qualsevol tipus d'abús a menors.

Els col·laboradors del Sant Pare, cridats a donar un sou mensual

I l’almoiner de el Papa, el cardenal Konrad Krajewski, ha escrit una carta "als cardenals, arquebisbes, bisbes i prelats que formen la Capella Papal" per proposar-los un gest concret de solidaritat per "participar en els sofriments" dels qui passen greus dificultats a causa de la pandèmia de la Covid-19. La proposta es dirigeix als superiors eclesiàstics de la Cúria Romana, uns 250 entre caps de dicasteri, secretaris i altres prelats. Concretament tothom és invitat a donar un sou mensual.

El comunicat difós ahir recorda que "les celebracions litúrgiques presidides pel Sant Pare durant la Setmana Santa es viuen aquest any sense la presència dels qui, d'acord amb el Motu proprio Pontificalis Domus, són d’aquesta Capella Pontifícia". L’almoiner fa una crida a estar "units íntimament i de manera especial a bisbe de Roma", que "presideix la comunió universal de la caritat", a través d'una ofrena. L’escrit conclou que "el Papa decidirà després a quines necessitat els diners recollits, dins l'emergència sanitària".

Més actualitat

EDUCACIÓ

"El val escolar impulsat pel Govern no serveix perquè les famílies estalviïn diners"

Una mare fent la compra de material escolar pel nou curs, a la botiga Abacus de Barcelona

Així ho creuen des de les Associacions Federades de Famílies, (aFFaC) que opinen que el curs escolar ha començat "sense avançar en temes importants com l'educació inclusiva".

27 setembre 2023

Redacció

ABUSOS SEXUALS

Els criminòlegs calculen que només es denuncien un 5% dels casos d'agressió sexuals entre menors

Manifestació a Sant Vicenç de Castellet per denunciar la violació a una menor

El catedràtic en psicologia forense de la UB, Antonio Andrés Pueyo, creu que un càstig generalitzat "no és la millor solució" per reduir les agressions sexuals entre menors

26 setembre 2023

Redacció

Sense categoria

Santi Rodríguez: "Feijóo continuarà passi el que passi"

Santi Rodríguez: “Feijóo continuarà passi el que passi”

El secretari general del PP català admet que si la investidura de Feijóo no prospera, el millor seria una repetició electoral

25 setembre 2023

Redacció