En directe

Sense distància

PAPA FRANCESC

El Papa recorda "els qui pateixen un judici injust i persecució"

El Papa va recordar aquest dimarts, durant la pregària inicial de la Missa a la Casa de Santa Marta, tots els innocents que pateixen sentències…

7 abril 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa va recordar aquest dimarts, durant la pregària inicial de la Missa a la Casa de Santa Marta, tots els innocents que pateixen sentències injustes. Francesc va explicar que, "aquests dies de Quaresma, hem vist la persecució que va patir Jesús i com els doctors de la llei es van acarnissar contra ell, quan va ser jutjat amb duresa, amb acarnissament, sent innocent". Va expressar igualment el seu desig de "pregar per totes les persones que pateixen un judici injust a causa de l'acarnissament".
Podeu escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la predicació, Francesc va comentar tot el significat de la persecució que va patir Jesús, amb la traïció de Judes i la negació de Pere, i va invitar els creients a demanar la gràcia de perseverar en el servei, tot i les caigudes que tothom té. El pontífex va recordar que "cadascú de nosaltres és un pecador i pot caure" i que "allò que compta és l'actitud davant del Déu que ens va elegir i ens va ungir com a servidors". En la mateixa línia, va afegir que aquesta resposta és la que ofereix "un pecador capaç de demanar perdó, com Pere, que plora després d'haver negat Jesús i se'n penedeix". En l'altra cara de la moneda, el bisbe de Roma va situar "Judes, que no va comprendre que havia caigut i, quan la passió el domina fins al punt de portar-lo a la idolatria, obre el seu cor a Satanàs". La reflexió del Sant Pare va tenir com a punts de partida les lectures del dia, del capítol 49 del Profeta Isaïes i del 13 de l’evangeli de Joan. El pontífex va assegurar que la vocació neix del fet que el Senyor ens ha escollit des del ventre matern.

Satisfacció per l'absolució del cardenal George Pell

La Santa Seu ha rebut amb satisfacció la sentència unànime dictada pel Tribunal Suprem Australià en favor de Cardenal George Pell, queda absolt de les acusacions d'abús a menors i es revoca, per tant, la seva condemna anterior. El Cardenal Pell, des que va sotmetre el seu cas a la magistratura, ha defensat sempre la seva innocència. La Santa Seu va recordar ahir que sempre ha confiat en l'autoritat judicial australiana, alhora que va reiterar el seu compromís en la prevenció i la persecució de qualsevol tipus d'abús a menors.

Els col·laboradors del Sant Pare, cridats a donar un sou mensual

I l’almoiner de el Papa, el cardenal Konrad Krajewski, ha escrit una carta "als cardenals, arquebisbes, bisbes i prelats que formen la Capella Papal" per proposar-los un gest concret de solidaritat per "participar en els sofriments" dels qui passen greus dificultats a causa de la pandèmia de la Covid-19. La proposta es dirigeix als superiors eclesiàstics de la Cúria Romana, uns 250 entre caps de dicasteri, secretaris i altres prelats. Concretament tothom és invitat a donar un sou mensual.

El comunicat difós ahir recorda que "les celebracions litúrgiques presidides pel Sant Pare durant la Setmana Santa es viuen aquest any sense la presència dels qui, d'acord amb el Motu proprio Pontificalis Domus, són d’aquesta Capella Pontifícia". L’almoiner fa una crida a estar "units íntimament i de manera especial a bisbe de Roma", que "presideix la comunió universal de la caritat", a través d'una ofrena. L’escrit conclou que "el Papa decidirà després a quines necessitat els diners recollits, dins l'emergència sanitària".

Més actualitat

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció