En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda els refugiats i les víctimes de l'incendi a Portugal

El Papa ha viscut aquest diumenge una festa del Corpus Christi d'allò més intensa. Al migdia, en el context de la pregària de l'Àngelus, oferia…

18 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix

El Papa ha viscut aquest diumenge una festa del Corpus Christi d'allò més intensa. Al migdia, en el context de la pregària de l'Àngelus, oferia un missatge sobre la caritat i l'adhesió al Cos i la Sang de Crist en què recordava també les víctimes i els ferits en l'incendi d'aquest cap de setmana al centre de Portugal. Igualment aprofitava per recordar "els refugiats, en el Dia Mundial que se celebra el 20 de juny, i també les persones que es deixen la vida al mar buscant un futur millor". A la tarda i al vespre, Francesc presidia la Missa solemne a l'exterior de la Basílica de Sant Joan del Laterà, que és la Catedral de Roma, i després participava en la processó (en diumenge per primera vegada a Roma) per cloure la gran celebració litúrgica amb la benedicció de la Custòdia eucarística. En la seva reflexió, el Sant Pare recordava que "no pot ser que passem un llarg temps sense combregar i sense acostar-nos al sagrari quan el Senyor, que s'ha quedat amb nosaltres, hi és sempre i ens hi espera". En aquesta línia, afegia que "combregar i acostar-se a l'Eucaristia comporta també estimar l'altre, sense parlar-ne malament". En un altre moment, el pontífex ha recordat que "l'Eucaristia és el sagrament de la memòria, del Déu que ens estima".

Després de l'Àngelus, Francesc ha centrat el seu missatge en la propera Jornada Mundial del Refugiat promoguda per les Nacions Unides, que es commemora aquest dimarts, com cada 20 de juny, i que té com a lema "Amb els refugiats. Avui més que mai hem d'estar del costat dels refugiats". En un context social en què la crisi migratòria augmenta cada dia més, forçant milions de persones a abandonar els seus països d'origen a causa de la fam, la guerra i la pobresa, el Sant Pare ha subratllat que, en aquesta Jornada, també "recordem amb la pregària tots aquells que han perdut la vida al mar o en els extenuants viatges per terra".

El bisbe de Roma ha comentat que "les seves històries de dolor i esperança poden convertir-se en oportunitats de trobada fraterna i d'autèntic coneixement recíproc, una trobada que venci les pors i prejudicis socials davant la realitat dels refugiats i que sigui capaç d'obrir espai a sentiments d'obertura i a la construcció de ponts". A més, el Papa ha demanat uns instants de silenci i pregària per les víctimes i ferits a causa del devastador incendi a Portugal, un foc que encara no ha estat controlat i que arrasa els boscos de la ciutat portuguesa de Pedrógão Gran, al centre del país.

Aquestes celebracions han culminat un cap de setmana que començava dissabte amb una audiència privada del pontífex a la cancellera alemanya, Angela Merkel. En les converses, dins un clima de gran cordialitat segons el Vaticà, s'han destacat les bones relacions i la fructífera cooperació entre la Santa Seu i Alemanya. També s'han tractat temes d'interès comú, amb una consideració particular per la propera reunió del G-20, que tindrà lloc del 7 al 8 de juliol a Hamburg. Francesc i Merkel han coincidit en la necessitat de prioritzar la responsabilitat de la comunitat internacional en la lluita contra la pobresa i la fam, l'amenaça global del terrorisme i el canvi climàtic. En un altre moment, els dos mandataris han tingut un record especial a l'excanceller alemany, Helmut Kohl, mort precisament un dia abans d'aquesta reunió, per elogiar "la seva incansable tasca a favor de la reunificació d'Alemanya i de la unitat d'Europa".

Més actualitat

AUDIOS

Isaki Lacuesta: "Jo no sé per què els vaig descobrir tan tard"

Segundo premio d'Isaki Lacuesta

El director de cinema estrena 'Segundo premio', una pel·lícula sobre el grup 'Los Planetas'

22 maig 2024

Redacció

MEDI AMBIENT

L’aigua s’encarirà a Catalunya per poder pagar la seva producció  

Veïns de Sarroca de Lleida agafen aigua del camió cisterna a ple sol per la manca d'aigua potable al territori

Ana García, presidenta de la Comissió d'Economia i Sostenibilitat i membre de l'Observatori Intercol·legial de l'Aigua, exigeix una nova política de la gestió de l’aigua i no fragmentar-la per sectors

22 maig 2024

Redacció

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció