En directe

La taula de l'Evangeli

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les nigerianes raptades i, poc després, les alliberen

El Papa ha recordat aquest diumenge les 317 estudiants segrestades a Jangebe, a l'estat de Zamfara (Nigèria), i ha demanat "el seu alliberament" amb una…

28 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha recordat aquest diumenge les 317 estudiants segrestades a Jangebe, a l'estat de Zamfara (Nigèria), i ha demanat "el seu alliberament" amb una pregària per elles. Tot just poc després d'aquesta referència en què expressava la seva proximitat a les famílies de les nenes al final de l'Àngelus, el govern de l'estat nigerià ha confirmat l'alliberament de les estudiants, que havien estat raptades a l'escola secundària governamental. Ho ha confirmat, aquest mateix diumenge, un funcionari de l'administració a un canal de televisió de Nigèria. Han estat traslladades després al palau de l'emir d'Anka a l'espera de ser portades després a Gusau, la capital de l'estat. Segons les fonts, les estudiants havien estat retingudes com a ostatges en un bosc, i no està clar si s'ha pagat un rescat pel seu alliberament. El pontífex havia unit la seva veu "a la dels bisbes de Nigèria per condemnar el covard segrest d'aquestes 317 nenes, que van ser tretes de la seva escola", i havia expressat el seu desig "que tornin aviat a casa".

D'altra banda, coincidint amb la celebració aquest diumenge de la XIV Jornada Mundial de les Malalties Rares, el Sant Pare ha animat els membres de les associacions implicades en aquesta realitat, alguns presents a la Plaça de Sant Pere, a "seguir fomentant les iniciatives que donen suport a la investigació i el tractament". També ha mostrat la seva proximitat als pacients, a les famílies i especialment als nens. El bisbe de Roma ha destacat, a més, la importància de la "xarxa de solidaritat entre els familiars i les associacions, en el cas de les malalties rares, perquè així s'ajuda els afectats a no sentir-se sols i a intercanviar experiències i consells". Igualment ha recordat que tenir presents aquests malalts, molts d'ells nens i nenes, expressa "la carícia de l'amor de Déu, la tendresa", i ha invitat tothom a "tenir cura dels qui pateixen aquestes malalties rares i pregar per ells".

I en la reflexió sobre el missatge d'aquest segon diumenge de Quaresma, el Papa ha alertat davant el perill que "la contemplació es converteixi en mandra espiritual". Francesc ha recordat que, "en el camí quaresmal, estem cridats a contemplar, com Pere, Jaume i Joan, l'anticipació de llum de Jesús, però alhora hem de tenir cura" que aquesta contemplació no es converteixi en una mena de passivitat. En aquesta línia, ha comentat que "Jesús mateix, després d'haver-se mostrat, torna a fer baixar els deixebles de la muntanya a la vall". El pontífex ha dit que "també nosaltres hem de tornar a la nostra vida quotidiana, entre els nostres germans i germanes perquè, il·luminats per la seva llum, puguem portar-la i fer-la brillar a tot arreu". Finalment el Sant Pare ha recomanat "un dejuni molt particular que no farà passar gana: el de les tafaneries i les murmuracions". Ha fet una crida a "no parlar malament dels altres i no 'cotillejar' durant aquesta Quaresma". Iguament ha conclòs que "serà útil llegir cada dia un fragment de l'evangeli, actitud que obre el cor al Senyor".

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció