En directe

El Matí a Ràdio Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda les víctimes d'un desastre mediambiental a l'Índia

Una catàstrofe mediambiental que es va produir diumenge passat en un congost de l'estat d'Uttarakhand, al nord de l'Índia, amb 32 morts i uns 170…

10 febrer 2021

@IgnasiMiranda

Comparteix
Una catàstrofe mediambiental que es va produir diumenge passat en un congost de l'estat d'Uttarakhand, al nord de l'Índia, amb 32 morts i uns 170 desapareguts, han centrat aquest dimecres la pregària del Papa, al final de l'audiència general, extensiva a tots els afectats. Francesc ha expressat la seva "proximitat a les víctimes del desastre que hi va haver, ara fa tres dies, al nord de l'Índia, on una part d'una glacera es va desprendre i va provocar una violenta inundació que va arrasar les obres de construcció de dues centrals elèctriques". Igualment ha assegurat la seva pregària "pels treballadors morts i per les seves famílies, com també per tots els ferits i damnificats". Mentrestant, els socorristes intenten rescatar 34 treballadors de la hidroelèctrica atrapats en un túnel. La tragèdia es va produir pel despreniment d'un tros de glacera al llac artificial creat per la presa de Rishiganga al riu Alaknanda, a l'Himàlaia, a prop de Parc Nacional de Nanda Devi. El trencament de la presa, a més, va generar una gran inundació que va obligar a evacuar molts pobles riu avall. Centenars de persones segueixen desaparegudes en una zona molt fràgil des del punt de vista mediambiental i en la qual, ja al juny de 2013, unes pluges torrencials havien provocat terribles inundacions que van costar la vida a més de 5.000 persones. Les paraules del pontífex se sumen al condol expressat pels bisbes indis.
D'altra banda, en la reflexió de la setmana, el Sant Pare ha animat els creients a "impregnar de pregària les humils situacions de cada dia". Ha recordat que pregar "prepara per a un amor sobreabundant, alhora que apaivaga la ira, sosté la capacitat d'estimar, multiplica l'alegria i omple de força per perdonar". En la mateixa línia, ha afegit que, "quan una invocació es fa en sintonia amb el cor de Jesús, obté miracles". A partir d'aquí, el bisbe de Roma ha fet una crida general a "resar cada dia per tot i per tothom, també pels enemics perquè, estimant amb tendresa el món, descobrirem que cada dia i cada cosa porta amagat un fragment del misteri de Déu". En un altre moment, el Papa ha assegurat que "l'amor de Déu pot convertir en un bé qualsevol experiència del nostre camí". Francesc també ha subratllat que, "en aquest diàleg amb Déu, qualsevol alegria es converteix en motiu de lloança, i qualsevol prova és ocasió per a una petició d'ajuda".
El pontífex ha afirmat igualment que la pregària "està sempre viva en l'existència com una brasa de foc", de manera que, "quan la boca està callada, el cor parla". A més, ha dit que "fins i tot un pensament aparentment profà pot ser impregnat d'oració". En les salutacions, el Sant Pare ha recordat que aquest dijous, com cada 11 de febrer, se celebra la festa de la Mare de Déu de Lourdes, patrona dels malalts i també Jornada Mundial del Malalt. El bisbe de Roma ha expressat el seu desig "que el Senyor, per la intercessió de Maria de Lourdes, concedeixi la salut de l'ànima i del cos a tots els qui pateixen a causa d'alguna patologia i de l'actual pandèmia, com també que enforteixi els qui els assisteixen i els acompanyen en aquest temps de prova que passen en les seves vides".

Més actualitat

RELIGIÓ

Xabier Gómez: "Aquest canvi de vida em provoca una mica de vertigen"

El nou bisbe de Sant Feliu de Llobregat assegura que assumeix el càrrec amb desig de servir la diòcesi "amb humilitat"

29 novembre 2024

Redaccció

ECONOMIA I FINANCES

Pepe Álvarez: “Parlar d'una vaga de lloguers té tot el sentit”

Pepe Álvarez sobre vaga de lloguers

El secretari general d’UGT creu que la vaga és una forma de protesta indispensable des del punt de vista de les llibertats

29 novembre 2024

Redacció

CULTURA

ÚS DE LA LLENGUA

2.000 paraules esperen torn per entrar al diccionari

noves paraules acceptades al català al 2024

'Batucada', 'anou' o 'càtering' són algunes de les noves paraules catalanes acceptades al diccionari aquest 2024

28 novembre 2024

Redacció