En directe

Completes

VATICÀ

El Papa recorda que "fer el bé passa per la humilitat", i denuncia "l'actitud d'aparentar o fingir"

El Papa ha defensat aquest dimarts novament la profunditat de la fe i de la vivència de l’amor, per fer el bé i per estar…

11 octubre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha defensat aquest dimarts novament la profunditat de la fe i de la vivència de l’amor, per fer el bé i per estar en pau amb Déu, no pas per aparentar o per fer-nos veure. Ha dit concretament que “Jesús ens demana que fem el bé amb humilitat, fugint de l’actitud d’aparentar o de fingir que es fa alguna cosa". En l’homilia de la Missa matinal celebrada a la capella de la Casa de Santa Marta, coincidint amb la memòria litúrgica de Sant Joan XXIII, el pontífex ha avisat sobre el perill d'una "religió maquillada", i ha insistit que el camí del Senyor és el de la humilitat.
Francesc ha comentat, a més, que la llibertat cristiana prové de Jesús i "no de les nostres obres". El Sant Pare ha reflexionat a partir de la Carta de Sant Pau als cristians de Galàcia, per centrar després la seva atenció a l'Evangeli del dia, que explica com Jesús retreu a un fariseu la seva actitud de concentrar-se en les aparences i no pas en la substància de la fe. En aquesta línia, ha contraposat "l'interior dolent" amb "la part exterior neta".
El pontífex, en aquesta línia, ha afegit que, davant dels qui no tenen vergonya, el Senyor indica el camí de la humilitat. Francesc ha seguit la seva reflexió dient que "el que importa, segons diu Jesús, és la llibertat que ens ha donat la redempció i l’amor de Déu Pare". El Sant Pare ha comentat també que "Jesús ens crida a fer el bé amb humilitat, no pas de qualsevol manera". El pontífex ha recordat també com Jesús, en un altre fragment de l’evangeli, demana que es resi sense fer-se veure, sense aparentar.
Partit de futbol benèfic "Units per la pau"
D'altra banda, "Units per la pau" és el lema del segon partit de futbol promogut pel Papa, que es fa aquest dimecres a l'Estadi Olímpic de Roma a favor de la fundació pontifícia Scholas Occurrentes. La responsable de Comunicació de l'entitat internacional, Virginia Priano, ha explicat en què consisteix aquest partit en el qual han confirmat la seva participació jugadors i llegendes del futbol de diferents nacionalitats i religions, que es reuneixen a favor de diferents projectes amb l'objectiu de "crear una cultura de la pau". Entre els jugadors, destaquen Francesco Totti, Ronaldinho, Felipe Anderson, Cafú, Rui Costa, Burdisso, Diego Armando Maradona i Rafael Márquez, entre d’altres. A més, Virginia Priano ha citat les paraules del Papa durant l'audiència en la qual va rebre els jugadors i organitzadors del primer partit de futbol per la pau, disputat aquella vegada l'1 de setembre de 2014. En aquella ocasió, el Sant Pare va afirmar que "l’esport té molta importància i incidència en els joves", com ha recordat també Virginia Priano.
Com un dels signes concrets d'aquest partit de futbol "Units per la pau", una delegació de la fundació pontifícia Scholas Ocurrentes viatjarà aquest divendres a una de les zones devastades pel recent terratrèmol a Itàlia, amb l'objectiu d'oferir ajuda concreta amb el seu missatge. Virginia Priano ha destacat igualment la importància d’ajudar Scholas Occurrentes, des de la web i també al Facebook i al Twitter. El Papa ha qualificat el partit benèfic de "gest per fer comprendre que és possible construir la cultura de l’encontre i un món de pau, on creients de diferents religions, conservant la seva pròpia identitat, poden conviure en harmonia i en el respecte mutu".
Audiència general en la festa del Pilar
Finalment destaquem que aquest dimecres, festa de la Mare de Déu del Pilar i dia de la Hispanitat, Francesc presideix, a partir de les 10.00 a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, la tradicional audiència general, en la qual també participen un centenar de dones espanyoles malaltes d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), per petició de l'associació Repte Tots Units. A més, des d'aquest mateix dimecres i fins dissabte en l'àmbit del Jubileu de la Misericòrdia, la diòcesi de Roma realitza el pelegrinatge a Fàtima, organitzat per l'Obra Romana de Pelegrinatges.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent al dimarts 11 d'octubre.

Més actualitat

AUDIOS

Francesc Canosa: "Catalunya és una gran fàbrica d'analfabets existencials

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

El periodista, guionista i escriptor Francesc Canosa publica el llibre 'Catalunya no acaba a la Panadella'

1 març 2024

ECONOMIA I FINANCES

POLÍTICA

Joan Carles Gallego sobre el Hard Rock: "El Govern s'ha de moure"

Joan Carles Gallego, diputat d'En Comú Podem, als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

En una entrevista a Ràdio Estel, el diputat d'En Comú Podem titlla l'acord de pressupostos entre ERC i PSC de "poc ambiciós, irresponsable i poc coherent"

1 març 2024

Redacció

ECONOMIA I FINANCES

Els economistes avisen del retorn de l'IVA de la llum al 21%: "Pagarem un 15% més cada mes"

Contadors d'electricitat

En una entrevista a Ràdio Estel, Àngel Hermosilla, secretari general del Col·legi d'Economistes, creu que la sequera es notarà de manera lleu a la factura de la llum

29 febrer 2024

Redacció