En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que l'amor cristià és "gratuït, sense compensació"

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig que els creients, "sostinguts per l'Esperit, tinguin en l'amor de Jesús una forma concreta de vida".…

17 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig que els creients, "sostinguts per l'Esperit, tinguin en l'amor de Jesús una forma concreta de vida". Durant la reflexió de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha assegurat que "l'Esperit Sant és el do de l'amor de Déu que baixa fins al cor del cristià" i ajuda a complir la voluntat de Crist. El pontífex ha recordat que Jesús "demana" que ens estimem els uns als altres, però no ens deixa sols, perquè també promet que pregarà al Pare que enviï "un altre Paràclit".  Novament des de la biblioteca del Palau Apostòlic, coincidint amb el diumenge VI de Pasqua, el pontífex ha subratllat que Jesús no diu "que l'estimin com ell ha estimat", sinó "que tots ens estimem recíprocament com ell ens ha estimat".  Ha conclòs que Crist "ens estima sense demanar-nos res a canvi, perquè el seu és un amor gratuït que no ens demana mai compensació".
En les salutacions, després de la pregària mariana, el Sant Pare ha recordat el centenari del naixement de Sant Joan Pau II, que es compleix tot just aquest dilluns, ii ha pregat perquè, des del Cel, "ell ​​segueixi intercedint pel Poble de Déu i per la pau al món". A més d'expressar afecte i gratitud per la figura del seu predecessor polonès, l'actual pontífex també ha valorat positivament el fet que, en alguns països s'han reprès les celebracions litúrgiques amb els fidels, mentre que, en altres, s'està considerant aquesta possibilitat. A Itàlia, a partir d'aquest mateix 18 de maig, "es podrà celebrar la Missa amb el poble", ha dit el Sant Pare. Igualment ha demanat que tothom "segueixi les normes que ens donen per protegir la salut de cadascú i del poble".

Francesc ha recordat, en un altre moment, que és molt tradicional que se celebrin al maig moltes misses de Primera Comunió, un "bonic moment de fe i de festa" que ha quedat posposat a causa de la pandèmia. Per aquest motiu, ha enviat un pensament afectuós "als nens i les nenes que haurien hagut de rebre l'Eucaristia per primera vegada". Finalment, coincidint amb la setmana en què es complirà el cinquè aniversari de l'encíclica Laudato Si, el pontífex ha expressat la seva esperança que, en aquest temps de pandèmia en què som més conscients de la importància de cuidar la nostra casa comuna, "tota la reflexió i el compromís comú ajudin a crear i enfortir actituds constructives per a la cura de la creació".


Pregària pels qui s'ocupen de la neteja

D'altra banda, a l'inici de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha resat també aquest diumenge "pels qui s'ocupen de la neteja, principalment en hospitals i carrers, que buiden les galledes d'escombraries i van per les cases portant-ne". Ha elogiat aquest treball "amagat i tan necessari per sobreviure". En la seva homilia, Francesc ha comentat el fragment de l'evangeli del dia, del capítol 14 de Joan, en què Jesús diu als seus deixebles que, "si l'estimen, han de complir els seus manaments". Sobre l'anunci de pregar al Pare perquè ens doni un altre defensor, el pontífex ha destacat que "el món no el pot acollir, perquè no el veu ni el coneix, però sí ara nosaltres, perquè hi habita el Senyor".

El Sant Pare ha lamentat que "avui podem dir que vivim en una societat en què manca el Pare, fet que toca la pertinença i la fraternitat". En aquesta línia, ha afegit que "les guerres, grans o petites, sempre tenen una dimensió d'orfandat, perquè hi manca el Pare per fer la pau". El bisbe de Roma ha explicat que, precisament "per aquesta raó, Pere invita la primera comunitat cristiana a respondre amb dolçor, amb respecte i amb una consciència recta a tots els qui demanen la raó de la fe". Igualment ha comentat que "una de les conseqüències del sentit d'orfandat és l'insult, com també les guerres, perquè si no hi ha el pare no hi ha germans, es perd la germanor". Al final de l'Eucariatia, el Papa ha invitat tothom a fer la comunió espiritual.

Més actualitat

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció

Col·legi de Metges de Barcelona: "No n'hi ha prou amb els diners. Si tenim més diners, però fem el mateix, no avançarem"

Una infermera camina per la sala d'espera d'Infermeria Familiar i Comunitària del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Bou de Castelldefels, el 15 de novembre de 2021.

El vicepresident del Col·legi, Jaume Sellarès, ha insistit en una entrevista a Ràdio Estel que la solució del sistema sanitari no implica contractar una mútua privada

28 novembre 2022

Redacció