En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que l'amor cristià és "gratuït, sense compensació"

El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig que els creients, "sostinguts per l'Esperit, tinguin en l'amor de Jesús una forma concreta de vida".…

17 maig 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha expressat aquest diumenge el seu desig que els creients, "sostinguts per l'Esperit, tinguin en l'amor de Jesús una forma concreta de vida". Durant la reflexió de la pregària del Regina Caeli, Francesc ha assegurat que "l'Esperit Sant és el do de l'amor de Déu que baixa fins al cor del cristià" i ajuda a complir la voluntat de Crist. El pontífex ha recordat que Jesús "demana" que ens estimem els uns als altres, però no ens deixa sols, perquè també promet que pregarà al Pare que enviï "un altre Paràclit".  Novament des de la biblioteca del Palau Apostòlic, coincidint amb el diumenge VI de Pasqua, el pontífex ha subratllat que Jesús no diu "que l'estimin com ell ha estimat", sinó "que tots ens estimem recíprocament com ell ens ha estimat".  Ha conclòs que Crist "ens estima sense demanar-nos res a canvi, perquè el seu és un amor gratuït que no ens demana mai compensació".
En les salutacions, després de la pregària mariana, el Sant Pare ha recordat el centenari del naixement de Sant Joan Pau II, que es compleix tot just aquest dilluns, ii ha pregat perquè, des del Cel, "ell ​​segueixi intercedint pel Poble de Déu i per la pau al món". A més d'expressar afecte i gratitud per la figura del seu predecessor polonès, l'actual pontífex també ha valorat positivament el fet que, en alguns països s'han reprès les celebracions litúrgiques amb els fidels, mentre que, en altres, s'està considerant aquesta possibilitat. A Itàlia, a partir d'aquest mateix 18 de maig, "es podrà celebrar la Missa amb el poble", ha dit el Sant Pare. Igualment ha demanat que tothom "segueixi les normes que ens donen per protegir la salut de cadascú i del poble".

Francesc ha recordat, en un altre moment, que és molt tradicional que se celebrin al maig moltes misses de Primera Comunió, un "bonic moment de fe i de festa" que ha quedat posposat a causa de la pandèmia. Per aquest motiu, ha enviat un pensament afectuós "als nens i les nenes que haurien hagut de rebre l'Eucaristia per primera vegada". Finalment, coincidint amb la setmana en què es complirà el cinquè aniversari de l'encíclica Laudato Si, el pontífex ha expressat la seva esperança que, en aquest temps de pandèmia en què som més conscients de la importància de cuidar la nostra casa comuna, "tota la reflexió i el compromís comú ajudin a crear i enfortir actituds constructives per a la cura de la creació".


Pregària pels qui s'ocupen de la neteja

D'altra banda, a l'inici de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, el Papa ha resat també aquest diumenge "pels qui s'ocupen de la neteja, principalment en hospitals i carrers, que buiden les galledes d'escombraries i van per les cases portant-ne". Ha elogiat aquest treball "amagat i tan necessari per sobreviure". En la seva homilia, Francesc ha comentat el fragment de l'evangeli del dia, del capítol 14 de Joan, en què Jesús diu als seus deixebles que, "si l'estimen, han de complir els seus manaments". Sobre l'anunci de pregar al Pare perquè ens doni un altre defensor, el pontífex ha destacat que "el món no el pot acollir, perquè no el veu ni el coneix, però sí ara nosaltres, perquè hi habita el Senyor".

El Sant Pare ha lamentat que "avui podem dir que vivim en una societat en què manca el Pare, fet que toca la pertinença i la fraternitat". En aquesta línia, ha afegit que "les guerres, grans o petites, sempre tenen una dimensió d'orfandat, perquè hi manca el Pare per fer la pau". El bisbe de Roma ha explicat que, precisament "per aquesta raó, Pere invita la primera comunitat cristiana a respondre amb dolçor, amb respecte i amb una consciència recta a tots els qui demanen la raó de la fe". Igualment ha comentat que "una de les conseqüències del sentit d'orfandat és l'insult, com també les guerres, perquè si no hi ha el pare no hi ha germans, es perd la germanor". Al final de l'Eucariatia, el Papa ha invitat tothom a fer la comunió espiritual.

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024