En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa recorda que l'essència del cristianisme és anunciar Jesús amb el testimoni, no pas fent prosselitisme

El Papa Francesc ha assegurat aquest dimecres que anunciar Jesús "és, amb el testimoni i no pas fent prosselitisme, la base" del cristianisme. Després de la…

6 gener 2016

Redacció

Comparteix
El Papa Francesc ha assegurat aquest dimecres que anunciar Jesús "és, amb el testimoni i no pas fent prosselitisme, la base" del cristianisme. Després de la Missa presidida a la basílica vaticana, durant la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere, el pontífex ha comentat el relat de l'evangelista Mateu sobre l'adoració dels Mags arribats d'Orient. Davant de desenes de milers de persones, amb molta presència de nens i nenes, el Sant Pare ha destacat que "la festa de l'Epifania té un abast universal, que és la dimensió d'una Església que desitja que tots els pobles de la terra trobin Jesús i experimentin el seu amor misericordiós". Francesc, en la mateixa línia, ha afegit que, des de sempre, la mateixa Església "ha vist en els Mags la imatge de tota la humanitat, cosa que configura una festa amb la qual vol guiar tots els homes i dones del món cap a l'infant nascut per a la salvació de tothom".

Igualment Francesc ha recordat que, "ja en la nit de Nadal, Jesús es va manifestar als pastors, els primers que van portar una mica de caliu a la gruta de Betlem". I ha completat el seu comentari explicant que "després van arribar-hi els Mags des de terres llunyanes, també atrets misteriosament per aquell nen". Uns i altres, segons ha destacat el pontífex, "són diferents però estan units pel cel, ja que tots van veure un signe, en aixecar els ulls al cel, i van seguir-lo després d'escoltar el seu missatge". Finalment, el Sant Pare ha fet una crida universal a "aixecar també ara els nostres ulls i no quedar replegats sobre nosaltres mateixos, per tenir el cor i la ment oberts a l'horitzó de Déu". El Papa ha acabat la seva intervenció saludant, des d'una mateixa fe en Crist, els cristians de l'Orient, molts dels quals celebren el Nadal entre aquest dimecres i aquest dijous, en una identificació de la festa del naixement amb la de la manifestació o Epifania.

Abans, en la Missa matinal que ha presidit a la Basílica de Sant Pere, Francesc ha assegurat que "els Mags són una prova viva que les llavors de veritat són presents a tot arreu, perquè són un do del Creador que crida tothom perquè sigui reconegut com a Pare bo i fidel". Durant l'homilia, el Sant Pare ha fet seves unes paraules del profeta Isaïes, "aixeca't i resplandeix, perquè arriba la teva llum!", per afirmar que són "una invitació a sortir de nosaltres mateixos i a reconèixer la resplendor de la llum de Jesús que il·lumina les vides". En aquesta mateixa línia, ha destacat que l'Església "no pot pretendre brillar amb llum pròpia perquè la llum veritable és Crist, i només pot il·luminar les persones i els pobles si es deixa il·luminar per ell". Finalment, el bisbe de Roma ha actualitzat aquest missatge assegurant que "també avui moltes persones, com els Mags, viuen amb el cor inquiet, i es fan preguntes per a les quals no troben respostes segures". També ha subratllat la importància de "reconèixer que l'Església troba la síntesi de la seva vida en la senzillesa de Betlem", i que "la veritable saviesa s'amaga en el rostre de Crist".

L'Epifania per a les nostres situacions actuals

Amb aquestes reflexions, el Papa ha ofert aquest dimecres al món un missatge vinculat a una festa molt important per a tots els creients: l’Epifania del Senyor. En aquest també anomenat popularment dia de Reis, el Sant Pare ha recordat, en l’Eucaristia que ha presidit al matí a la basílica vaticana i també després en l’Àngelus, que Epifania vol dir presència del Déu viu entre nosaltres, i que nosaltres podem veure, amb els ulls de la fe i de la vida, en totes les situacions que se’ns presenten, bones i dolentes.

Com cada 6 de gener, d’altra banda, s'ha celebrat la Jornada de la Infància Missionera, una diada de sensibilització sobre la importància de la participació dels nens i nenes en l’evangelització, des dels seus estats de vida propis. Els nens i adolescents han renovat aquest dia el seu compromís, aquesta vegada amb el lema “Pobres com Jesús”. A més, com cada any, s'ha fet a la Plaça de Sant Pere la 21a edició de ‘Viva la Befana’, iniciativa nascuda per subratllar el significat de l’Epifania quan aquesta festivitat havia estat eliminada del calendari civil. Figurants i diverses persones han acompanyat els Reis Mags fins a la rodalia del Castelo di Sant’Angelo, a prop del Vaticà.
EL PAPA, A LA PREMSA EN LES ÚLTIMES HORES

ANTENA 3: El Papa inclou una "reina maga"
 
UNIVISIÓN: Francesc demana al món no oblidar la violència del 2015
 
LA VOZ DE GALICIA: La reforma de la cúria, gran repte per al Sant Pare

NOTIMÉRICA (EUROPA PRESS): El viatge a Mèxic, la reforma de la Cúria i la canonització de Teresa de Calcuta, previsions destacades del Papa per al 2016
 
PÚBLICO: Un 2015 difícil per al Papa Francesc

Més actualitat

AUDIOS

"Només s'ha donat resposta al 2% dels casos de discriminació"

L'Observatori contra l’Homofòbia veu insuficient l’acció de les administracions: “Només s’ha donat resposta al 2% de casos de discriminació”

17 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco!

Lluís Canut demostra que és "molt imitador" imitant a Franco als estudis de Ràdio Estel / Ràdio Estel

Lluís Canut no només és una de les persones més imitades sinó que també és "molt imitador"! Ho descobrim al 'Fabricació Pròpia'

16 maig 2024

AUDIOS

Edificis viatgers de Barcelona

edificis viatgers de Barcelona

Descobrim els edificis de Barcelona que van ser desmuntats i muntats de nou a d'altres punts de la ciutat

16 maig 2024