En directe

Vespres

PAPA FRANCESC

El Papa reitera la "crida a un alto el foc mundial per la pau"

El Papa ha reiterat aquest diumenge la seva "crida a un alto el foc mundial que permeti la pau i la seguretat, que són essencials…

19 juliol 2020

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha reiterat aquest diumenge la seva "crida a un alto el foc mundial que permeti la pau i la seguretat, que són essencials per donar l'assistència humanitària necessària". Després de l'Àngelus, Francesc s'ha referit així a totes les regions on els conflictes han agreujat la difícil situació a causa de la pandèmia del Covid-19, especialment al Caucas. El pontífex ha mostrat "proximitat als qui estan afrontant la malaltia i les seves conseqüències econòmiques i socials, en aquest temps en què la pandèmia no dóna signes d'aturar-se". En aquesta línia, ha recordat "​​especialment aquelles poblacions que veuen agreujats els sofriments per les situacions de conflicte". El Sant Pare ha demanat el silenci de les armes novament "sobre la base d'una recent resolució de Consell de Seguretat de les Nacions Unides".
El bisbe de Roma ha afirmat que segueix amb preocupació l'agreujament, els dies passats, de les tensions armades a la regió del Caucas concretament entre Armènia i l'Azerbaidjan. "Us asseguro les meves pregàries per les famílies dels qui han perdut la vida durant els enfrontaments", ha comentat. Igualment ha expressat la seva "esperança que, amb el compromís de la comunitat internacional i a través del diàleg i la bona voluntat de les parts, es pugui arribar a una solució pacífica duradora que beneficiï aquestes estimades poblacions".

"Cal rebutjar el mal i buscar la salvació del malvat"

En la reflexió de la pregària mariana, el Papa ha destacat que "el qui es fixa només en els límits i els defectes dels altres no col·labora bé amb Déu, i sí que ho fa el qui sap reconèixer el bé que creix silenciosament en el camp de l'Església i de la història". Ha expressat el seu desig que "la Mare de Déu ens ajudi a comprendre i a imitar la paciència de Déu, que no vol que es perdi cap dels seus fills". En comentar l'evangeli d'aquest diumenge XVI durant l'any (Mt 13,24-43), que presenta Jesús parlant en paràboles i referint-se al blat i el jull que poden créixer junts al camp, Francesc ha assegurat que Jesús "ens presenta aquí una visió de la història en la qual, al costat de Déu, que escampa sempre i només llavor bona, hi ha un adversari que vol obstaculitzar això amb el jull".

En una actualització del missatge, el pontífex ha explicat que "sovint hem sentit que una família que estava en pau, després, va començar a fer guerra i mostrar enveges, com també que un barri que estava en pau comença a viure coses dolentes". El Sant Pare ha subratllat que "això sempre ho fa el dimoni, com aquella situació en què caiem en la temptació de criticar per destruir altres". El bisbe de Roma ha dit que "el mal ha de ser rebutjat i, alhora, els malvats són persones amb les quals cal tenir paciència, però no pas aquella tolerància hipòcrita que amaga ambigüitat, sinó la justícia mitigada per la misericòrdia". Finalment, el Papa ha recordat que l'evangeli ens presenta dues maneres de viure la història: la mirada de l'amo i la dels servents.

Més actualitat

"La cultura de la violació està tan arrelada que considerem normals aquestes campanyes"

Moltes mans tapen la cara d'una dona, davant un fons negre.

El principal repte dels moviments feministes és desmuntar aquesta estructura que normalitza i accepta la violència sexual envers les dones

1 desembre 2022

Esquerra reconeix obertament que negocia amb el PSC per l'aprovació dels pressupostos

Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'ERC, en roda de premsa al Parlament el 15 de novembre de 2022

La portaveu adjunta dels republicans, Marta Vilalta és "optimista" amb les negociacions i veu possible començar el debat parlamentari abans d'acabar l'any"

30 novembre 2022

Redacció

Metges de Catalunya: "El sistema de salut públic té data de caducitat si no es posen solucions"

Els metges de peu en una concentració organitzada per Metges de Catalunya a la plaça de Sant Jaume per reivindicar la dignificació de la medicina familiar i comunitària el 19 de maig de 2021.

Des de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat asseguren que és poc oportú convocar la vaga en aquests moments

29 novembre 2022

Redacció