En directe

Estel Migdia

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica compartir "el protagonisme de l'Esperit" en "una Església de discussions i resistències"

El Papa ha dit aquest dijous que, encara avui com ahir, "hi ha en l'Església resistències contra les sorpreses de l'Esperit". Francesc ha aclarit que,…

28 abril 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha dit aquest dijous que, encara avui com ahir, "hi ha en l'Església resistències contra les sorpreses de l'Esperit". Francesc ha aclarit que, "davant les situacions noves, ell ens ajuda a superar-les i a anar endavant, amb seguretat i pel camí de Jesús". Durant l’homilia de la Missa matinal a la Capella de la Casa de Santa Marta, el Sant Pare ha recordat que, "davant les discussions en l'Església, el protagonista és l'Esperit". "L'Esperit posava tot en un camí nou, i això són les sorpreses", ha comentat també.
Comentant la lectura dels Fets dels Apòstols, sobre l'anomenat 'Concili' de Jerusalem, el Papa ha recordat que "l’Esperit Sant va donar als apòstols, des del primer moment, la fortalesa per proclamar l'Evangeli”. Francesc ha comentat que "hi ha una resistència doble a l'acció de l'Esperit: la dels que creien que Jesús havia vingut només per al poble elegit i la dels que volien imposar la llei mosaica als pagans convertits". En tot això, el Papa ha situat una gran confusió.
El bisbe de Roma ha dit que els deixebles tenien la patata calenta a les mans i "no sabien què fer”, motiu pel qual "convoquen una reunió a Jerusalem, en què cadascú pot explicar la seva pròpia experiència sobre com l'Esperit Sant vindrà també sobre els pagans". En aquest context, el Sant Pare ha destacat la importància d’escoltar amb humilitat. Francesc ha recordat finalment "el Concili Vaticà II, en què hi ha hagut també moltes resistències, com també avui de manera continuada, mentre l'Esperit va endavant en un camí de l'Església que és el de discutir, reunir-se, pregar i decidir". En aquesta línia, ha afegit que tot plegat "és l'anomenada sinodalitat en què s'expressa la comunió, i el protagonista és l'Esperit, en una situació on l'Esperit ens demana docilitat"
Es fa a Roma el X Seminari per a les Oficines de la Comunicació
D'altra banda, un important grup de comunicadors han estat reunits aquests últims tres dies, a Roma, per reflexionar sota el títol "Participar i compartir: gestionar la comunicació de l'Església en l'entorn digital". Ha estat en el X Seminari Professional per a les Oficines de Comunicació de l'Església, organitzat per la Facultat de Comunicació de la Pontifícia Universitat de la Santa Creu. Entre els 400 participants de 40 països, també hi ha hagut bisbes que han intercanviat experiències amb els professionals de la comunicació eclesial en països i cultures diverses. Entre les personalitats de la comunicació que han intervingut en les sessions, han estat presents també el prefecte de la Secretaria de la Comunicació, Dario Viganò, el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Federico Lombardi, i l'arquebisbe Claudio Maria Celli.
El professor Marc Carroggio, del Comitè Organitzador del congrés,  ha explicat que comunicar el Pontificat del Papa Francesc és una gran oportunitat per transmetre els valors de l'Evangeli. "El pas d'un sistema analògic a un digital ha fet que cada catòlic es converteixi en un portaveu, en una dinàmica en què tots podem comunicar el contingut de l'evangeli també per com es diu", ha destacat. Marc Carroggio ha elogiat la personalitat propera del Papa Francesc, que és una gran oportunitat. "Ens dóna un exemple extraordinari de proximitat, de simpatia i d'estar a prop de tothom començant pels més necessitats, i cal aprofitar que l'Esperit Sant ens hagi donat un Papa que connecta tant amb la gent", ha afegit.
El professor i organitzador d’aquest congrés de comunicació, que havia estat director de l'Oficina de Premsa de la Prelatura de l'Opus Dei a Catalunya, també ha assegurat que "un cristià ha de saber mostrar-ho en totes les xarxes, des d'aquest model matern que proposa el Papa Francesc a partir de l'exemple que ens dóna una mare". Després de participar en l'audiència general amb el Papa Francesc, la participant argentina Josefina Maradiaga ha explicat la seva emoció per la universalitat de l'Església.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 28 d'abril.

Més actualitat

ACCIÓ SOCIAL

SOCIETAT

La Sagrada Família apuja 1,2 milions el pressupost del Fons d’Acció Social per al 2024-25 

Representants de les entitats beneficiàries del I Fons d'Acció Social de la Sagrada Família

La Sagrada Família destinarà 3,5 milions d’euros pel pressupost del Fons d’Acció Social de la pròxima convocatòria

14 juny 2024

Redacció

ABUSOS SEXUALS

La justícia investiga un professor de l'Institut Torredembarra per assetjar sexualment a una alumna de batxillerat

Foto de recurs de l'Institut Torredembarra. Font: Ajuntament de Torredembarra

Fonts properes al cas expliquen a Ràdio Estel que la justícia ha imposat una ordre d'allunyament contra el professor de l'Institut Torredembarra

13 juny 2024

Redacció

AUDIOS

L'Ajuntament de Barcelona no respon la petició d'informació sobre l'exhibició de Fórmula 1 al centre de la ciutat

exhibició fórmula 1 barcelona

El Síndic de Greuges de Barcelona lamenta la falta de resposta del govern de Jaume Collboni

12 juny 2024

Redacció