En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica el valor del "consol" com a "servei als altres"

El Papa ha assegurat aquest dilluns que “el consol és un do de Déu i un servei als altres” i que “ningú no pot consolar-se,…

12 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dilluns que “el consol és un do de Déu i un servei als altres” i que “ningú no pot consolar-se, a ell mateix, de manera autònoma ja que, en cas contrari, acaba mirant-se al mirall”. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que, “per experimentar el consol cal tenir un cor obert, és a dir, el dels pobres d'esperit, i no pas el cor tancat dels injustos”. En l’inici de la seva reflexió, el pontífex ha recordat que la primera característica del consol és que no és autònom, sinó que "sempre té necessitat d'una alteritat per ser una experiència plena". El Sant Pare ha recordat que, en l'Evangeli, es troba molta gent així, i ha posat com a exemple els Doctors de la Llei, "plens de la seva pròpia suficiència", el ric Epuló que "vivia de festa en festa pensant que així se sentia consolat" i "el fariseu que prega davant l'altar" per dir: "Et dono gràcies, perquè no sóc com els altres". El bisbe de Roma ha subratllat que "el consol és un estat de pas del do rebut al servei donat".
El Sant Pare ha explicat igualment que "el consol veritable té la doble alteritat de ser do i servei que passa per deixar-lo entrar perquè es té necessitat de rebre'l". El Papa ha comentat que “es necessita un cor obert” i que, per viure en la felicitat, s'ha de tenir "un cor feliç". A partir del relat evangèlic de les Benaurances, Francesc ha destacat que, en el fragment de Mateu, es veu "qui són els feliços, els benaurats". En l’extrem contrari, el Sant Pare ha assegurat que són "tancats" els qui se senten "rics d'esperit, suficients", "els qui no tenen necessitat de plorar perquè se senten justos", els violents que no saben què és la mansuetud, els injustos que cometen injustícies, els qui no tenen misericòrdia i els qui no es veuen mai en la necessitat de perdonar perquè no senten que hagin de ser perdonats, "aquells bruts de cor", els "artífexs de guerres", i no de pau, i "els qui no són criticats o perseguits mai perquè no els preocupen les injustícies comeses a les altres persones".
D'altra banda, destaquem aque, aquest dimarts, el Papa es reuneix amb els 9 cardenals consellers que formen el C9, el grup de purpurats que assessora el pontífex en la reforma de la Cúria Romana. Aquesta és la 20a reunió d'aquest Consell, que se celebra fins dimecres, després de l'anterior, que es va fer del 24 al 26 d'abril.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 12 de juny.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció