En directe

Fabricació Pròpia

PAPA FRANCESC

El Papa reivindica el valor del "consol" com a "servei als altres"

El Papa ha assegurat aquest dilluns que “el consol és un do de Déu i un servei als altres” i que “ningú no pot consolar-se,…

12 juny 2017

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha assegurat aquest dilluns que “el consol és un do de Déu i un servei als altres” i que “ningú no pot consolar-se, a ell mateix, de manera autònoma ja que, en cas contrari, acaba mirant-se al mirall”. En l’homilia de la Missa matinal a la Casa de Santa Marta, Francesc ha destacat que, “per experimentar el consol cal tenir un cor obert, és a dir, el dels pobres d'esperit, i no pas el cor tancat dels injustos”. En l’inici de la seva reflexió, el pontífex ha recordat que la primera característica del consol és que no és autònom, sinó que "sempre té necessitat d'una alteritat per ser una experiència plena". El Sant Pare ha recordat que, en l'Evangeli, es troba molta gent així, i ha posat com a exemple els Doctors de la Llei, "plens de la seva pròpia suficiència", el ric Epuló que "vivia de festa en festa pensant que així se sentia consolat" i "el fariseu que prega davant l'altar" per dir: "Et dono gràcies, perquè no sóc com els altres". El bisbe de Roma ha subratllat que "el consol és un estat de pas del do rebut al servei donat".
El Sant Pare ha explicat igualment que "el consol veritable té la doble alteritat de ser do i servei que passa per deixar-lo entrar perquè es té necessitat de rebre'l". El Papa ha comentat que “es necessita un cor obert” i que, per viure en la felicitat, s'ha de tenir "un cor feliç". A partir del relat evangèlic de les Benaurances, Francesc ha destacat que, en el fragment de Mateu, es veu "qui són els feliços, els benaurats". En l’extrem contrari, el Sant Pare ha assegurat que són "tancats" els qui se senten "rics d'esperit, suficients", "els qui no tenen necessitat de plorar perquè se senten justos", els violents que no saben què és la mansuetud, els injustos que cometen injustícies, els qui no tenen misericòrdia i els qui no es veuen mai en la necessitat de perdonar perquè no senten que hagin de ser perdonats, "aquells bruts de cor", els "artífexs de guerres", i no de pau, i "els qui no són criticats o perseguits mai perquè no els preocupen les injustícies comeses a les altres persones".
D'altra banda, destaquem aque, aquest dimarts, el Papa es reuneix amb els 9 cardenals consellers que formen el C9, el grup de purpurats que assessora el pontífex en la reforma de la Cúria Romana. Aquesta és la 20a reunió d'aquest Consell, que se celebra fins dimecres, després de l'anterior, que es va fer del 24 al 26 d'abril.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 12 de juny.

Més actualitat

AUDIOS

CULTURA

EXCLUSIVA! Jordi Sierra i Fabra: "Les meves memòries musicals surten al setembre"

Jordi Sierra i Fabra als estudis de Ràdio Estel | RÀDIO ESTEL

Jordi Sierra i Fabra ve a Ràdio Estel a presentar la novel·la 'La verdad oculta' i deixa anar una exclusiva: les seves memòries musicals, 'Mis años rockeros', surten després de l'estiu

24 maig 2024

HABITATGE

Jaime Palomera: "Hi ha interessos perquè Barcelona es converteixi en Londres, que està en mans de magnats i fons d’inversió" 

història dels noms dels carrers de Barcelona

L’investigador de l’IDRA alerta que les grans consultores immobiliàries que assessoren fons d’inversió i també d’una part del sector immobiliari volen que Barcelona sigui “només pels rics”

24 maig 2024

Redacció

AUDIOS

Sense categoria

Pol Izquierdo: "Carles Porta és un gran seductor"

Carles Porta a Tor Pol Izquierdo

El periodista és coautor del reportatge 'Tor: La muntanya maleïda', que va fer al costat de Carles Porta

23 maig 2024

Redacció